2024/04/28

 

AR BUS LEMTA GYVENTI KAIP ROJUJE?

Debatų dalyviai, kandidatai į merus (iš kairės): Algirdas Raslanas (Lietuvos socialdemokratų partija), Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir Žaliųjų sąjunga), Vytautas Mockus (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Edmundas Jonutis (Regionų partija), Žilvinas Aukštikalnis (Liberalų sąjūdis) ir debatų moderatorius Edvardas Kubilius. Autorės nuotrauka

Politikos šou rajone tęsiasi. Praėjusį ketvirtadienį, rugsėjo 28 dieną, nešališkas politinės stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kupiškėnus pakvietė į debatus su kandidatais į rajono merus. Neatlygintinai juos moderavo LRT radijo žurnalistas Edvardas Kubilius.

Į šį renginį prisirinko beveik pilna Kupiškio kultūros centro didžioji salė. Būsimi rinkėjai norėjo politikus išvysti ne reklaminiuose stenduose, kurių šiuo metu mieste kaip niekada gausu, bet gyvai ir viešai užduoti jiems įvairių klausimų ar pasikalbėti akis į akį.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Į debatus atvyko visi penki kandidatai į merus – Žilvinas Aukštikalnis (Liberalų sąjūdis), Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir Žaliųjų sąjunga), Edmundas Jonutis (Regionų partija), Vytautas Mockus (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai) ir Algirdas Raslanas (Lietuvos socialdemokratų partija).

Pirmiausia jie prisistatė. Vėliau debatų moderatorius su jais aptarė rajono politinę padėtį, kai kurias nacionalines aktualijas, kandidatai atsakė į gyventojų ir debatų vedėjo užduotus klausimus, o renginio pabaigoje išvardijo po tris pažadus, kuriuos būtinai įgyvendins per likusią mero kadenciją.

Debatus stebėję žmonės bandė susidaryti nuomonę apie kiekvieną iš pretendentų į mero postą. Kuris politikas surinko daugiausia simpatijų, greitai sužinosime. Rinkimų diena, spalio 8-oji, jau ne už kalnų.

Taigi kas tie kandidatai į merus, kaip jie atsiskleidė šiuose debatuose?

Plačiau skaitykite rugsėjo 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kandidatų į merus debatus profesionaliai, nenuobodžiai, net ir su lengva humoro gaidele moderavo LRT žurnalistas Edvardas Kubilius (dešinėje).
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Eglės ranka- Dainiukas?

  • Pirmą kartą balsuosiu ne UŽ, o PRIEŠ. PRIEŠ konservatorius ir jų vykdomą politiką!!!

    • UZ JONUTI!

    • Pasiklausiau debatų faktiškai galvojau, o debatai patvirtino Janutis galvojo kad rimtas solidus vyras, bet atrodo kad davyvauja kažkokioje jumuristineje laidoje tarybinių laikų vienu žodžiu žmogus sumaišė kambarius beveik tuščia vieta nežino kur eina. Egle graži ir su gražiais naguciais, bet su tuo rajono nepavaldysi, jeigu klausimas rimtesnis tai ir tamsi naktis, jeigu norit rajono sunaikinimo balsuokit. Vytautas buvęs Lanzbergi iš turbūt kokiu 10 metų juo nebuvo, o po Dainiaus pasisiukslinimo buvo prisimintas ir pasiūlytas Kupiški ui jeigu norit diktatūros tai pirmin. Liko du Žilvinas su stipria patirtimi savivaldoje turintis žinių ir gebėjimų, bet taryboje palikimas labai minimalus būtų tik vienas balsas ir liko Lgirdas dėl išsimokslinimo tai ligiu jam Kupiškio rajone nėra vien profesoriaus vardas ką sako, o ir vadovavimo patirtis didelį buvęs departamento gen, direktorius, o ir valdžioje Kupiškio rajone nebuvo tad man rinkėjui lieka šie du vyrai, apie tai turėtų manau pagalvot ir kiti rajono rinkėjai. Pabaigai pone dar netapo Mere, o tik tarybos narė, o jau pagrumoje teismais, o jeigu taps tai kas tada…….

      • Mielosios rožės!Žinokit jau taip juokingai atrodot,kad jau visas rajonas juokiasi. Palikit jūs tą Eglę ramybėje. Laukim rezultatų! Kelsim šampano taures!

  • Va je zau. Kaip koliojasi partiniai. Gal tik kokius 3 normalius komentarus radau perskaitęs visus. Nenuostabu, kad paprasti žmonės laiko partinius atmatom, varvinačiom seiles dėl lovio. Grįžtam į sovietmetį, kai visi stengės atsiribot nuo tokių ;DD

  • „Kupiškėnų minčių“ paskelbtame balsavime, jau balsavo 16 tūkstačių „rinkėjų“, kai tuo tarpu balsavimo teisę teturi tik 14 tūkstačių. Meskite tą nesąmonę lauk ir nebeklaidinkit normalių žmonių.

    • Nu bet apklausa rodo teisybę! Aš pati už Eglę jau 57 kartus balsavau, nes ji tiek verta! Ir Mockui su Jonučiu po 2 uždėjau, kad žmonės laimingi būtų.

    • Gal karbauskio naisiai prisidėjo

  • Pilnos pasto dezutes, naktines sms,reklaminiai stendai didumo su namu —–visa tai neduos reklamuotojui naudos. Dar mazai suvalgiusi gyvenimo druskos. Nelyginkit su Pinskuvienes pasiekimais.

  • O kiek reklamos papylė karbauskio partinukai? Ant kiekvieno kampo! Jų kandidatė netinka tokioms pareigoms, mano nuomone, net Paliulis buvo stipresnis. Tik Mockus arba Aukštikalnis yra tie žmonės, kurie pajėgtų būti rajono vadovais.

    • Nu jau reklamatai siaubas,prezidento tokia nebuvo,ant padėvėtų prekių parduotuvės nuotrauka iki dangaus ….

  • Skaitau komentarus ir stebiuosi, kad mero didžiausi privalumai – kuris labiau savas, labiau myli žmones ir pan. Jei norime Kupiškio, kuris nemerdėtų, atsitiestų, parodytų lygį, kurtų darbo vietas ir trauktų žmones, merą rinkti reikia ne pagal tai – savas, ar ne. Jonutis irgi labai savas, jis puikus meistras, bet ar tinkamas būti meru? Meras turi būti kaip torpeta, kad pramuštų rajonui svarbius sprendimus. O meilė žmogui – tikra ar apsimestinė – darbo vietų ir klestėjimo taip pat nekuria. Meras turi būti strategas, numatantis ateities įvykius. Iš visų kandidatų yra tik vienas toks,. Gražuolių konkurse nelaimėtų, sportinių pasiekimų neturi, bet Kupiškį pakeltų į aukštesnį lygį,

    • 100% tikra tiesa

    • Žiūrėkim tik, kad meras- torpeda, kol pasieks tikslą nesusprogdintų visko pakeliui…

  • Jeigu V.Mockus būtų SAVAS, jis, mažų mažiausiai, būtų Kupiškio rajono taryboje (nes partijos pieškoms į merus be šansų). O kuom jis SAVAS? Kad gimė, augo, mokėsi, kažkada prieš 20m čia dirbo? Kažkada BUVO taryboje, buvo savas. Bet…tuoj bus gal 20 metų, kai pamiršome, kad iš vis toks buvo ar yra. Atvažinėjo tik kaip žentas į savo Puožiuką. Bet jo visi šeimyniai, darbiniai interesai buvo ir yra Vilniuje! Juk ir dabar jo vaikai eina į Vilniaus mokyklas. Tai tik AKIŲ DŪMIMAS. Ar kas kada jį MATĖTE kokiam nors rajono renginyje ANKSČIAU?. Net kai meru buvo jo bendrapartietis…Nemačiau jo Kupiškyje net ir rajono partiniuose renginiuose. O dabar, po beveik 20 metų atsirado! Ir jau savas? Paminėsit mano žodį- KAI netaps meru- grįš į Vilnių strimgalviais.

    • Man gėda už tuos kupiškėnus, kurie skirsto žmones į „savus“, ‘savesnius“, ‘svetimus“ , ‘žentus“ ir pan. Ir tai XXI amžiuje! Žmonės, kas su jumis darosi ?! Koks mums skirtumas, kur mokosi ar mokysis mero vaikai ar kodėl kurį laiką dirbo Vilniuje?… Tai, kad dirbo Vilniuje- privalumas, o ne trūkumas. Gabūs, Vilniuje žinių siekiantys vaikai- tik didžiuotis tėvams ir mums visiems pasidžiaugti reikia.
      O štai kad kai kurie kandidatai apie savo šeimas, vaikus nutylėjo, man, rinkėjai, renkantis už ką balsuoti, jiems pliusų nepridėjo.

      • Meras neturėtų būt savas, jis atstovauja visus

  • ŠIANDIENĄ sveikname MŪSŲ ANGELUS SARGUS POLICIJOS DARBUOTOJUS,PAĖMĖ SMALSUMAS AR BLAŽEVIČIENĖS VYRAS NEDIRBO POLICIJOJE?

    • DIRBO,DRBO,PRISIIRBO

  • SVETIMA GĖDA BUVO ŽIŪRĖT UŽ SAMDYTUS AGITATORIUS. KAIP DESANTAS IŠ SEIMO LAKSTĖ,MALDAVO BALSUOT UŽ TROIKĘ. VALSTIEČIŲ SAVA KOMANDA,VIETINĖ,ČIA GYVENANČIŲ ŽMONIŲ,MIELA BUVO PABENDRAUT.LABAI KEISTA BUVO AGITACIJA UŽ A.Ž. KAI AGITAVO RAJONO RINKIMINĖS KOMISIJOS PIRMININKAS. AR GALIMA TOKIA AGITACIJA? PASIDOMĖKIT.TAI KOKIE BUS RINKIMŲ REZULTATAI?

    • Visa sutve valstieciu buvo okupave uosves liezuvi rugsejo pradzioj visai dienai ir neileido kupiskenu ir sveciu. Manau, tai daug blogiau

      • Nesireklamavo!

        • Nes nevisus mokesčius susimokėjo…

    • Gandragalviai pradėjo valkiotis po koplyčias,bažnyčias sužinos karbauskis,kad išdavėte pagoniškumą ir paniekinote jo išdroštą PIZIŲ bus jums blogai.Nepatiklūs esate kaip už jus balsuoti paminusius savo tikėjimą,NEGALIMA

    • BLAŽEVIČIENĖ VISO RAJONO ŠUNIS JAU APLODĖ, GAL NEBĖRA TOKIŲ VARTELIŲ KURIŲ NEPAKLEBENO TAI ČIA NE AGITACIJA?

      • Kai kurioj budoj gal buvai įlindus,kalė?

        • Nebuvau būdoj,savi ant savų neloja,juk mes moterys,laksčiau palaida

  • Niekada nedirbau savivaldybėje, bet Mockų matau kaip savimylą diktatorių. Pensininkas nori ilgai turėti gerą atlyginimą, tai veržiasi nagais ir ragais. Gal tegu arčiau šeimos jaunas tėvelis sėdi. Vaikams labai svarbus tėdo kasdieninis dėmesys, o ne šventinis tėtukas. Nors… kai dirbo meru, vaikai nesulaukė kaip rajono vadovo dėmesio.

    • Tu tipinis valstiečių atstovas. Pagiežą laistytuvais pili

      • Nėra baisesnių komentatorių ir reklaminių plakatų plėšytojų kaip konservatorių.

      • Aišku, jei neagituoji už konservatorius, esi priešas? Nu ir demokratai tie kregždutės. Apšiks nors ir popiežių bet tik ant savo mėšlo krūvos aukščiau atsiatotų.

        • Bet jus ta darot su pagieza

  • Tas laikas kada buvo reikalingas Mockus jau praėjo. Labai gerą klausimą susitikime uždavė vedantysis apie motininės konservatorių partijos išdaigas seime valdant šalį. Tuojau pat Mockaus skruostai paraudonavo, o buvo užduotas tik vienas klausimas apie sveikatos ministrą. O kaip atsilieps rajono biudžetui tarybos išlaikymas, kur reikės apie 160 tūkstančių eurų, šį statymą priėmė valdantieji konservatoriai. Dabar ant nosies, ir Mockus garsiai pareiškė, nekilnojamo turto mokestis. Kaip atsilieps rajono gyventojams šis mokestis dar neaišku,bet šį įstatymą stumia Šimonyės vyriausybė, o Mockus nuo scenos šaltu veidu komentuoja, kad reikės susitarti dėl jo dydžio . Visiems pamąstymui,apmokestina nekilnojamą turtą, kad galėtu sumokėti tarybos nariams, ar neperbrangi gyventojams tokia rajono taryba. Dar vienas konservatorių šedevras, elektros rinkos liberalizavimas, keiksmažodis visiems Lietuvos fiziniams ir juridiniams asmenims, tame tarpe ir Kupiškio gyventojams. Labai gerai elektros kainas jaučia rajono biudžetas. Pasirinkti konservatorių atstovą vadovauti rajonui būtų nusikaltimas. Save gerbiantis žmogus neatiduoda balso už konservatorių atstovus.

    • Gerbiamasis Adomai mes dabar balsuosim ne už partijas ,o už asmenybes,partijos jau išrinktos ir taryboje turi daug narių,oMockus savas ,žinomas aukšto intelekto,turintis supratimąir žinantis ko reikia rajonui tik už jį..

      • Kupiškėnui, Mockus yra konservatorių atstovas, jis atsidavęs šios partijos įdelogijai, jis pritaria šios šaikos anot Povilonio vedamai politikai. Intelektas aukštas ir kitų kandidatų, tačiau yra dar vienas kriterijus kaip moralė. Pritarti konservatorių vykdomai politikai yra amoralų

    • !!!Pritariu, todėl balsuojam už Jonutį!!!

    • Patikai.

Rekomenduojami video