2024/05/11

 

AR BUS LEMTA GYVENTI KAIP ROJUJE?

Debatų dalyviai, kandidatai į merus (iš kairės): Algirdas Raslanas (Lietuvos socialdemokratų partija), Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir Žaliųjų sąjunga), Vytautas Mockus (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Edmundas Jonutis (Regionų partija), Žilvinas Aukštikalnis (Liberalų sąjūdis) ir debatų moderatorius Edvardas Kubilius. Autorės nuotrauka

Politikos šou rajone tęsiasi. Praėjusį ketvirtadienį, rugsėjo 28 dieną, nešališkas politinės stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kupiškėnus pakvietė į debatus su kandidatais į rajono merus. Neatlygintinai juos moderavo LRT radijo žurnalistas Edvardas Kubilius.

Į šį renginį prisirinko beveik pilna Kupiškio kultūros centro didžioji salė. Būsimi rinkėjai norėjo politikus išvysti ne reklaminiuose stenduose, kurių šiuo metu mieste kaip niekada gausu, bet gyvai ir viešai užduoti jiems įvairių klausimų ar pasikalbėti akis į akį.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Į debatus atvyko visi penki kandidatai į merus – Žilvinas Aukštikalnis (Liberalų sąjūdis), Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir Žaliųjų sąjunga), Edmundas Jonutis (Regionų partija), Vytautas Mockus (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai) ir Algirdas Raslanas (Lietuvos socialdemokratų partija).

Pirmiausia jie prisistatė. Vėliau debatų moderatorius su jais aptarė rajono politinę padėtį, kai kurias nacionalines aktualijas, kandidatai atsakė į gyventojų ir debatų vedėjo užduotus klausimus, o renginio pabaigoje išvardijo po tris pažadus, kuriuos būtinai įgyvendins per likusią mero kadenciją.

Debatus stebėję žmonės bandė susidaryti nuomonę apie kiekvieną iš pretendentų į mero postą. Kuris politikas surinko daugiausia simpatijų, greitai sužinosime. Rinkimų diena, spalio 8-oji, jau ne už kalnų.

Taigi kas tie kandidatai į merus, kaip jie atsiskleidė šiuose debatuose?

Plačiau skaitykite rugsėjo 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kandidatų į merus debatus profesionaliai, nenuobodžiai, net ir su lengva humoro gaidele moderavo LRT žurnalistas Edvardas Kubilius (dešinėje).
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gerbiamas Kupiskio zentas Raslanas nevertas buti valdzioje… kas ji rinks tie kvailiai yra… balsuoti uz komunistine partija? Kur tai matyta…

  • Aš balsuosiu tik už V. Mockų. Visų pirma, pas žmogų yra milžiniška patirtis, ko mūsų, Kupiškio kraštui labiausiai reikia. Visų antra, asmuo ateina iš įstaigos, kuri tiesiogiai dirba su sveikatos apsauga, todėl viliuosi, jog mūsų ligoninę sutvarkys. Jūs sakot, kad Mockus vienvaldys? Gal ir tiesa, bet turbūt niekam iš valdininkų dar nepakenkė, jog būtų prižiūrima kaip jie dirba. Dabar kas darosi, ypač prie laikino mero – baisu…. Tikiuosi, jog būsite protingi, kraštiečiai…. Balsuosite už patirtį ir už TVARKĄ! REIKIA DAUGIAU TVARKOS!

  • Po antrosios diskusijos maloniai nustebino vienas kandidatas.
    Žilvinas – kandidatas, kuris nustebino. Nors prisistatymas vis dar silpnas kaip ir pirmoje diskusijoje, tačiau situaciją stipriai keičia atsakymai į klausimus. Atsakymai buvo konkretūs, paruošti, žmogus nenukrypo į lankas. Kalba buvo sklandi ir didelis pliusas, kad nesileido į pletkų lygio diskusijas
    Eglė – antras kartas labiau pavykęs iškalbos atžvilgiu, tačiau pirmoje diskusijos dalyje atrodė, jog dalyvauja tik 3 kandidatai. Eglė su Jonučiu tarsi išnyko. Dėmesį susirinko daugiau patirties turintieji kandidatai.
    Gaila, bet nepasiruošė Mockaus komentarams dėl ankstesnės valstiečių valdžios ir Kupiškio padėties jiems valdant. Pasiteisinimas, kad aš buvau jauna ir t.t. ne argumentas, nes atstovauji tą partiją. Per daug leidosi į turgaus diskusijas. Patiko, kad rėmėsi komiteto, kuriam atstovauja darbo pavyzdžiais.
    Vytautas – pasirodė silpniau nei praeitą kart. Kaip ir Eglė leidosi į bereikšmę diskusiją. Stengėsi kalbėti plačiau ir užimti daugiau eterio laiko. Susilaukė nemažai klausimų apie ankstesnį merą ir rinkimų situaciją, kas nepridėjo per daug pasitikėjimo, bet atkentėjo su vedėjo pagalba neblogai.
    Koalicijos su valstiečiais yra netikėtas jo žingsnis, bet matyt pasvertas. Taip pat taktiškai atsiribojo nuo kai kurių jo partijos daromų sprendimų.
    Algirdas – kaip ir visi socialdemokratai stengėsi laikytis nuošaly nuo bet kokios aštresnės diskusijos. Į klausimus atsakinėjo per plačiai, susidarė įspūdis, kad būdamas tarybos nariu ne taip gerai įsigilinęs į Kupiškiui rūpimus klausimus kaip Žilvinas, Vytautas ar Eglė. Taip pat per daug jautėsi dirbtinis noras imtis vienytojo vaidmens. Socialdemokratai Kupišky neturėjo daugumos ar mero, todėl oponentams neparankūs kritikuot.
    Edmundas – nevertas laiko ir dėmesio kandidatas.

    Apibendrinus visumą, šį kart geriausiai atrodo Žilvinas, Algirdas antras su savo neutralumu. Dėl trečios vietos ilgai mąsčiau, bet atiduodu Vytautui, Eglei smarkiai pakišo koją klausimas dėl kaimiškų vietovių, bandant sudaryti žmogiškosios meres įvaizdį labai blogai atrodo likimo valiai nurašyti atokių vietovių žmonės.Ypač, kai esi valstietis.
    Šį kart diskusijų formatas daug konkretesnis ir klausimai miesteliui aktualesni, vedėjas kandesnis su taikliomis replikomis. Youtube pažiūrėjimui>> https://www.youtube.com/watch?v=RtsQfoZHDNo

    • Labai nebloga diskusija. Šiek tiek padėjo suprast kandidatus.

    • Perskaitėt mano mintis :)))

      • Ar jūs neprotaujat ar kaip?Mockus ir Aukštikalnis yra vienas planas.Kad nutraukt balsų nuo Eglės.Ir vėl būtų ta pati mergelė tik su kita suknele.Jei norit pokyčių tik už Egle.Ne silpna ji,tik piešia oponentai.Ir kokiais tik žodžiais ir nebūtais dalykais ją dergia.Bet tikiu ji atlaikys ir mums atstovaus.Myli ji kaimą ir miestą-nekalbėkit netiesos.Gėda jūsų klausyt!Už jaunimą! Ji sugebės tikrai!

        • Gal pats ir nupirktas, patirtis kalba, kad taip rašynėji. Kiekvienas dalykas paimtas iš diskusijos. Ir Eglė nesužibėjo ten.
          Suprask, kad yra kitokių nuomonių ir ne vien tavo ar valstiečių yra vienintelė ir teisinga.

    • Eglė tikrai eina už žmogų! Atstokit apie ją nesąmonių prigalvot.Žmonės viską supranta, kad yra planas nuo pat pradžių ją visaip apšmeižt. Bet darot atvirkštinį variantą .

      • O matei paskutinę diskusiją? Koks šmeižimas? Geriau peržiūrėtum, nekomentavęs. Bent pasigilink kâ kandidatai teigia.

      • Bet reiktu patikslint uz koki zmogu. Panasu, kad ne uz kiekviena, bet lojalu, sava, gyvenanti ne atokiojo vietoje.
        Visi kandidatai auksiniai, taciau kai gauna nepatogiu klausimu ir siek tiek streso, atsiskleidzia visu grazumu

    • Gal vienintelis komentaras, kuris davė naudos. Gaila, nėra „like“ mygtuko, kad iškeltų į priekį.

  • Kad gyventi, kaip rojuje, pirmiausia reikia numiroti 🙂

  • Tik kvaili arba naivuoliai tiki gausybe pažadų, kurie yra tik tam, kad prasibrauti į mero pareigas – realybėje tų pažadų nevykdys, jie tiesiog yra nerealūs ir nerimti , tiesiog tik masalas kad daugiau patiklūs žmogeliai balsuotų. Bernai mergoms irgi żada saulę, mėnulį ar žvaigždes padėti po kojom, mylėti amžinai, pastatyti namus kaip rūmus ir t.t.- dažnai tik tam, kad suvilioti, panaudoti, panaudoti ir numesti. Rinkimų pažadai beveik tas pats 🙂 Balsuosim už protą ir išmintį – už Vytautą Mockų, kuris moka, išmano, ir supranta kaip dirbti ir vadovauti.

    • Klausimas kodėl V. Mockus netsiprase kupiškėnų už savo partiečių B. Dainiaus padarytus korpcininius nusikaltimus, ko pasakoja prireikė pirmailiu rinkimų dėl to Lietuvos žmonėms padarė 100000 eur nuostoliu/turiu omenyje rinkimų kaina/ir dėl to nepsrisimime atsakomybę Vytautai pasilelg9 garbingai atiprasyk kupiškėnų dėl Dainiaus veiksmų irpaprasik kupiškėnų atleidimo, o tik po to balsų nes kitaip labai jau blogas kvapas eina

      • Ar klausėt diskusijos? Ar išgirdot labai gerą vedėjo repliką, kad merą renka patys miestelėnai. Kupiškėnai išreiškė pasitikėjimą. Ar dabar reikalausit kiekvieno atsiprašymo?

    • Bet runkeliams nereikia jie per daug priragavę iš runkelio.Jie tiki sapalionėmis ir tą tvarka jiems dzin

  • Kad kai valstiečiai valdo, Kupiškis nuvažiuoja į reitingų dugną. Kaimukui vadovauti gal ir tinkami, bet ne miestui. Pavyzdys dabartinis meras. Jo tarsi nėra. Vienas žingsnis iki tiesioginio valdymo.
    Nežinau už ką balsuosiu, bet ne už šituos.

    • Duok valstiečiui pavaldyti Šveicariją , per kadencija paskolintų. Apie Kupiškį net nėra kalbos.

  • As manau,Egle dar nedaaugo iki mero kedes,reklamos daugybe,zinutes naktines–priesingai nuteikia rinkejus.Seni grybai jau peraugo ,senu grybu ir miske nerenka.Teisus komentatoriai.Nera ka rinkti is esamu kandidatu.Prasome sita kaimeli ,vadinama Kupiskiu, prijungti prie Panevezio.. Savivaldybes ponai ir ponios ir giminaiciai nebetelpa viename pastate, dar uzimtas ir buves partkomo pastatas. Tvarkos jokios,niekur pagalbos negausi ,esant reikalui–geda musu valdziai.

    • Tikrai.labai gerai ir teisingai parašėte.

  • Kas labiausiai prieš Mockų ? Manau, kad daugumoj savivaldybės darbuotojai nenori reiklaus vadovo ir dar kitus agituoja prieš.
    Na kokia gi merė iš Eglės atsilikusiam Kupiškio rajone?! Būtinas reiklus ir griežtas vadovas, gal net šiek tiek ir diktatorius.

    • Parašyta tikra tiesa tiesiai į dešimtuką,čia jau ne runkelio mastysena

      • O man atrodo, kaip tik runkelio!

    • Jums rimtai norisi diktatoriaus valdžioje?! Manau, kad savivaldybės darbuotojai yra sąmoningi ir protingi žmonės, kurie supranta savo atsakomybę. Plius visi pratikrinti buvusiojo mero… jie kaip dirbo taip ir dirbs. Bet linkėčiau Jums padirbėti savivaldybėje ar bet kurioje kitoje įstaigoje valdant diktatoriui. Kas pasikeistų? Visų kišenėse atsirastų vaistai nuo širdies ligų…Jums būtų tas pats. Tik laiko klausimas, kada taptumėte kardiologinio skyriaus pacientu. Ar jūs žinote ką reiškia diktatorius? Tai vadovas, kuris galvoja, jog jo valdžia yra ABSOLIUTI.
      P.S. esu ne savivaldybės darbuotojas.Turiu verslą. Todėl esu objektyvus. Bet, jeigu išrinktume diktatorių, matau vieną pliusą- darbuotojai iš savivaldybės patys pabėgtų. O man taip trūksta patyrusių, gerų ir kompetetingų darbuotojų.

      • Kur trūksta? Norėčiau pretenduoti 🙂

      • Nu ką čia visi jūs svaigstat. Kokie diktatoriai, kokie žmonių kandidatai. Gal nustokit svajot ;D
        Svarbiausia kandidate, kad jis mokėtų palikt partinius interesus, per daug nevogtų ir nediskriminuotų žmonių.
        Iš siūlomų kandidatų visi priskretę partiniai. Visi žiūrės savos grupės interesų.

      • Yra žmonių, kuriems patinka būti dulkinamiems. Jeigu jų nebedulkina, pasijaučia blogai. Tai tokia subinlaižių kategorija, kurie nemąsto, jiems reikia konkrečių nurodymų. Baudžiauninkų palikuonys, negali gyventi be pono bizūno.

      • Pala pala,
        ir buvo, ir dirbo, ir niekas tada iš savivaldybės darbuotojų nenumirė! 🙂 Esate ne savivaldybės darbuotojas, o tai kam tada niekus tauškiate?

        • Jūs sakote, jūs žinote? Bet ne viską žinote. Siūlau truputį geriau pasidomėti. O kas liečia labai daug metų atgal- oi kiek pabėgo!

      • O ar ne prie diktatoriaus Kupišky buvo pastatyti kultūros namai, poliklinika, ligoninė, dujų pilstymo stotis, užtvenktos marios, sutvarkyta centrinė aikštė ir taip toliu, o kolchozų predsedateliai bijojo vogti bent jau stambiu mastu. Ir prisiminkite kam esant valdžioje bankrutavo Kupiškiui taip reikalinga Sviesto gamykla ir kas grojo pirmaisiais smuikais … .

        • Po to dar vieną turėjome.

    • Na man niekaip nedaeina ko kliūna ši moteris?Jei ji silpna ,žmonės spręs ką daryti.Bet neeee,pjaunat grybus kiek tik įmanoma.Šmeižiat iki viduriavimo
      Žmonės tik už jauną,energingą,žmonių mylimą kandidatę.Komanda bus manau gera,o merė superinė.Balsuokim už moterį!

      • Kas susideda su valstiečiais, to negalima vadinti moterimi.

  • Del Egles ne tik motina uzpakali pleso ,bet Bubuliene irgi neresi is kailio ,mat pelningesne seniuno kadensija butu ir gyvenimas ramesnis

  • Būsiu atviras. Tik Eglė. Už ją balsuos dauguma, manau,kad nereikės .nei antro turo. Kodėl? Todėl. Apie Vytauto valdymo metodus, kupiškėnai ko gero žino. Gali būti, kad bus daugiau autoritarizmo, nei prie Dainiaus. Antra, ar dar yra žmogelių, kurie dar gali balsuoti už konservatorius, po jų, viską naikinančio demaršo, per Lietuvą? Nebent, megstosios beretės, suinteresuoti partiniai veikėjai, kuriems iš to yra didelė nauda ir tremtiniai, kurie turėjo ryšių su KGB. Su visa pagarba, p.Raslanai…Jūs būtumėte atvažiuojantis meras, kam jums tas vargas (ir mums). Žilvinėli, ne viskas pinigais matuojama ir dėliojama…yra dar ir moralė, paprastas žmogiškumas, prisiminimai ant kieno sparnų pakilai. Kupiškio verslinykai tave paliks ant pirmo posūkio, kai nebūsi jiems naudingas. O Edmundas-šaunuolis. visi pradeda nuo nulio ir ne viskas iš karto pasiekiama. Nesiblaškyk ir nekreipk dėmesio į užsakomuosius oponentų komentarus.Ir nepyk, dar reikės palaukti, Šį ,kartą- Eglė.

    • Ka ta egle-pagrindinio gandro irankis-reikia nors truputeli proto tureti

    • „Varde“, atskleisk savo tapatybę. Lietuvos tremtiniai norėtų pažiūrėt tokiam atmatai į akis.

      • Šis atmata,žiūri į žemę,jei pakeltų tai jo akis aptrauktos raudona valktimi

    • Eglutės partinių retorika grynai kremlinių trolių. Atsargiau rinkčiau tokius žodžius.

    • Kiek reikia kristi, kad taptum valstiečių partijos nariu?

  • Būtų Liepa ar Ieva balsuočiau, o už spygliuočius ne,ne,ne. Nei už pušis, nei už egles. Po rinkimų stipriai durs.

  • Zinot pasakysiu atvirai… Tie visi blazevicienes mamos rašymai į asmenines žinutes balsuokit už mano dukra nusibodo….

    • Siusk ją rusų laivo kryptimi arba pas Karbauskį. Iš esmės kryptis ta pati.

    • Rinkosi Blaževičienė gausi Mockus, rinkosi Mockus gausi Blaževičienė tai ta pati mergelė su kita suknele, tas pats bernelis su kita sermega

  • Rinkimų dieną visiem kandidatam ant popieriuko nupiešiu po bybeliauską, nes to jie ir verti. Negaus mano balso.

    • Vyrams tai gali nepatikti, bet Karbauskio blondinei pieišk didelį ir lenką.

  • O aš manau., kas jūsų paminėti kandidatai, pirmiausia turi asmeninių tikslų.

    • Šventų nėra, asmeninių tikslų turi visi.

  • Kupiškėnai protaujantys žmonėsir renka ne pagal tai kas labai nori,o kassugeba ,odebatai parodė kas yra kas kas remiasi skaičiais ir faktais,o kas tik naktinėm žinutėm…

  • Su tokiais blaževičienės melais tai jau iš pirmos dienos atsidursime ELDORADE,puikiai išmoko melo meno iš savo kelrodžio karbauskio

    • Taikliai

  • Tik ne už vilniečius,nes kas darosi seime su tom partijom.Bus žlugimas

    • Bet viskas priklauso, kaip savivalda sutaria su centrine valdžia. Kelių, įvairių projektų finansavimas. Be pažinčių tik savam marinate ir gali voliotis.

  • Jei dėl žmonių meras?- vienareikškai už
    Eglę!

    • Kodėl? Ji atsvojauja partijai, ne žmonėm. Jei sušildė jos žinutė prieš rinkimus, tai esat naivi ir neskiriat agitacijos nuo tikrovės.

      • Jei balsuočiau, tai ne už šitą šušarą, o už Kupiškio savivaldybės prijungimą prie Panevėžio. Šitame mužikyne, net normalaus kandidato į merus nėra. Per mažas kaimas. Kam tą kaimo japį Edmą prastūmė? Kad tyčiotis būtų iš ko?

    • Juk ji valstietė, reiškia durna ir be moralės. Norite prieštarauti? Tada nurodykite nors vieną protingą valstietis? Nora vieną moralų valstietį? Laukiu.

  • Senai jau gyvenam kaip rojui tik niekaip iš skurdo ne išlipam o pažadais ir lozungais sotus nebusi vieni lobsta kiti skursta ypač pensininkai aišku ir tie nevisi bet dauguma skursta o ką veikia Kupiškio taryba kuri jau dabar gauna fiksuota atlyginimą mes juos rinkom ką kiekvienam iš mūsų duoda gero pažadu buvo daug dabar ir nepažysta nes dar keturi metai šiltai sėdės 0 atlygis kaip dirbantis visą dieną už minimalią algą o čia dar turintis ir tiesioginius darbus taigi neblogai du atlyginimai tai čia ar ne rojus todėl ir nesuprantam vieni kitų o pasakyk oi sakys kiek daug dirbam dėl jūsų vienužodžiu jau bloga nuo neteisybės

    • Kai nemokėjo tarybos nariams atlyginimo, buvo blogai, nes čekius klastoja ir visaip kaip kitaip blogiečiai, dabar moka, vėl blogai, nesuvokiama, kas blogai su galvomis žmonėms? Nu nepatinka Lietuvoje, valinkit iš čia, pasaulis didelis, niekas pririšęs nelaiko, ten gi daugumai ir saulė kitaip šviečia, ir valdžia tobula…

      • Tarybos nariai gaudavo algą, bei turėjo galimybė kompensuoti su pareigomis susijusias išlaidas. Deja, bet jie tai nesąžiningai darydavo, kitaip tariant apsivogdavo. Dabar jų pareiginės algos pakeltos ir neliko neskaidrių priedų. Ar nemanot, kad ir žmonės gali ir nori reikalaut iš savo atstovų daugiau, kai jie gauna didesnius atlyginimus?
        Matomai esi su taryba susijęs, tai ir bandai čia visus tyldyt.

    • Pritariu, nesuprantu ką ten veikia ponia Žilinskienė kelunti metai, nei vieno žodžio neištarus, kiti dar pastabų, klausimų turi, o ji ką ten veikia. Aišku yra naujokų, gydytojos, bet ji gi senbuvė. Aišku gera už pasėdėjimą gaut atlyginimą.

  • Mockus arba Raslanas. Kiti dar nepriaugo iki to lygio arba tiesiog užsikonservavo.

    • Mockus ir Raslanas peraugo. Kaip seni grybai. Atrodo dar gražiai, bet senų grybų miške niekas neberenka.

      • Na,jooo.Bet dar vienas grybas smirdantis.Jo komanda ne …..

      • O man Karbauskis sakė, kad kandidatai kaip vynas. Kuo ilgiau išlaikytas, brandintas tuo jis geresnis ir vertingesnis.

Rekomenduojami video