2024/04/29

 

RUDENS LYGIADIENIS SU BALTIŠKOS KULTŪROS ŽENKLU

Iš kairės: renginio sumanytoja Alma Pustovaitienė, už baltiškos kultūros puoselėjimą Etninės globos tarybos padėką pelnęs tautodailininkas Vytautas Jasinskas ir laikinoji Kupiškio kultūros centro direktorė Inga Dovydėnienė. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Baltų vienybės dienos šventė, skirta prisiminti baltų tautų kultūriniam paveldui, šių tautų istoriniams ryšiams, šiemet vyko rugsėjo 22 dieną Kupiškio kultūros centro kieme. Renginį organizavo šio centro Mėgėjų meno ir etninės kultūros skyriaus vedėja Alma Pustovaitienė.

Buvo šventinė mugė, vyko įvairios edukacijos vaikams ir suaugusiems. Koncertavo meno kolektyvai ne tik iš Kupiškio, bet ir iš Pasvalio, Varėnos. Sulaukta ir baltiškos kultūros puoselėtojų iš Latvijos. Renginio pabaigoje pasirodė muzikantų grupė iš Vilniaus „Smetonos ūsai“.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dažniausiai per Baltų vienybės dieną lyja ir būna žvarbokas oras. Šįkart rugsėjo 22-oji buvo neįprastai šilta.

Pasak A. Pustovaitienės, atėjus rudeniui, į širdį skverbiasi toks neramumas, kad artėja rudens lygiadienis ir tuomet jau pradėsime žiemai ruoštis.

Plačiau skaitykite rugsėjo 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Autorės nuotrauka
Keramikė Agnė Jakelaitytė kvietė ką nors nusilipdyti iš Kuršėnų molio.
Edukatorės iš Salų dvaro Birutė Dapkienė (dešinėje) ir Irina Kalnietienė pristatė pienininkystės amatą ir virė saldainius „Karvutė“.
Savo amato galimybes demonstravo kalvis Audrius Laucius.
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video