2024/04/27

 

KUPIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖJE PRADĖTI PLATINTI PRANEŠIMAI APIE RINKIMUS

Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjams pradėti platinti pranešimai apie artėjančius pirmalaikius Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimus. Dalis pranešimų jau yra pasiekę rinkėjų namus.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad saugant rinkėjų asmens duomenis, pranešimai apie rinkimus nebėra vardiniai ir platinami įmetant juos į rinkėjų pašto dėžutes, todėl rinkėjų prašoma reguliariai jas patikrinti.

Keli rinkėjai, savo gyvenamąją vietą deklaravę vienu adresu, gaus tik vieną informacinį pranešimą.

Pranešime apie rinkimus rinkėjai ras rinkimų apylinkės pavadinimą, numerį ir balsavimo patalpos adresą, rinkimų datą, laiką ir kitą informaciją, susijusią su artėjančiais rinkimais.

Kaip anksčiau, taip ir šiuose rinkimuose, pranešimus rinkėjams pristatys ir kitą su rinkimais susijusią informaciją perduos apylinkių rinkimų komisijų nariai.

Rinkėjams, turintiems teisę balsuoti namuose (neįgaliesiems, neįgaliuosius namuose slaugantiems ar juos prižiūrintiems asmenims, dėl ligos laikinai nedarbingiems žmonėms, 70 metų ir vyresniems asmenims), pranešimai apie rinkimus, kaip ir anksčiau, bus įteikiami asmeniškai. Apylinkės rinkimų komisijos nariai, įteikdami tokiam rinkėjui pranešimą, pasidomės, ar rinkėjas ketina pasinaudoti balsavimo namuose teise bei suteiks informaciją, kaip tai padaryti.

Tokiu atveju, jei informacinio pranešimo apie rinkimus negavo, rinkėjas jį gali suformuoti ir atsispausdinti pats „Rinkėjo puslapyje“.

Svarbu žinoti, kad jeigu dėl kokių nors priežasčių pranešimas apie rinkimus dar nepasiekė rinkėjo pašto dėžutės, balsuoti jis vis tiek turi teisę. Rinkimų dienomis balsuoti į apylinkes atvykusiems rinkėjams pranešimo apie rinkimus atsinešti nebūtina.

Vienintelis dokumentas, kurio prireiks, kad rinkėjas galėtų balsuoti, yra rinkėjo asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas, kuriame yra nuotrauka ir asmens kodas – pasas, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas ir pan.

VRK primena, kad mero rinkimuose teisę balsuoti turintiems Europos Sąjungos valstybių narių piliečiams reikia atsinešti laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų valstybių piliečiai turėtų pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

Rinkimų apylinkių sąrašas>>

Taip pat sužinoti savo rinkimų apylinkės adresą rinkėjai gali elektroninių paslaugų portale „Rinkėjo puslapis –> Kur balsuoti?  

Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai vyks spalio 8 dieną.

VRK inf. ir nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Iškilo klausimas, ar yra tarp kandidatų buvusių TSKP narių ?

  • Norint valdyti reikia turėti vadovaujamo darbo praktikos,o kam ji vadovavo…

    • Kad ir kur dirbo nelabai matosi ,kad buvo kažkur patarėja tai tik juokas ima,persiuntinėti raštelius kas ten vyksta seime ir visiškasberaštis sugebėtų

    • Pirmiausia reikia išsilavinmo ar ji prilygsta V MOCKUI ,kuris vidurinę baigė aukso medaliu,o ne su kūdikiu ant rankų,su padidintą stipendiją graužė mokslus universitete,kas studijavo tai supras ką reiškia,oprestižinis darbas ligonių kasoje Vilniuje be jokių skandalų ,korupcijų .Kur rekės nuvažiuoti ir spręti rajono reikalus aukštesnėse institucijose kompetencijos netruks O tu blaževičienč ką darysi su minimumu?

      • Pasižiūrėk, kiek Mockui metų. Į pensiją, ne šiaip sua išleidžia. Kupiškyje, ne vien pensininkai gyvena, yra ir jaunų žmonių. O dėl to „prestižinio“ darbo, viršijo įgaliojimus, vos neuždarė Lazdijų ligoninės. Tegul ir toliau Kupiškio „patriotas“, gyvena sostinėje. Būdamas meru, buvo tuščia vieta. P.s. nekenčiu konservatorių.Nesu valstietis.

  • Egle-Karbauskio projektas. Motina jos su Karbauskiu is Naisiu. Tad ja visur kiso ir sefavo. Tad nori Kupiskenus atejunai valdyti.

    • Savo tinklapyje blaževičienė paklausta kas ją paskatino pasukti į politiką atsakė, kad jai patiko karbauskio veikla ir jo darbai. Ar bereikia daugiau komentarų didžiausias Lietuvoje žemgrobys daugybę ūkininkų už rusišką laku nesumokėtą salietrą be jokio gailesčio atėmė žemes,melagis kaip reta,apsijuokęs ant visosLietuvos su visomis gretomis,diktatorius kaip reta nuo jo pabėgo pusė bendražygių net ir ginklanešė širinskienė jis balsavo ir prieš NATO jam nereikėjo ES ir toks pavyzys gali normalų žmogu užkrėsti Todėl ir blaževičienės pažadai atrodo didžiausi kliedesiai kiek ten prirašytų nesąmonių pažadų atrodo kad nebereikės ieškoti net ELDORADO. Ir trokšta meres posto kažkas jau nesveikai atrodo

  • Gerbiami kandidatai į merus! Visų programos geros, daug žadančios. Visi save gerai“parduodate“ Man, tūlam piliečiui, labai sunku apsispręsti. Manau, kad ir daugeliui taip pat kyla klausimas už kurį kandidatą atiduoti davo balsą. Žinau, kad vienas meras nieko be savo komandos nenuveiks
    Todėl siūlau parašyti geriau ne savo demagogiškas ir beveik neįgyvendinamas programas, o išvardinkite savo komandą personaliai
    T.y. kas, laimėjus mero postą, kartu su Jumis dirbtų Jūsų komandoje. Turiu omeny, kas užims savivaldybės 3 aukšto pareigybes. Nes žiauriai įdomu ir svarbu rinkėjui. Pvz. Tikrai balsuočiau už Žilviną Aukštikalnį, jeigu man būtų priimtina jo komanda, nes neįsivaizduoju jo su liberalais. Nu žymiai skiriasi jų intelektas.Bet, jei liberalai jį remia, vadinasi kažko tikisi. Lygiai tas pats su kitų partijų deleguotais kandidatais į merus. Labai domina V.Mockaus, A.Raslano ir E.Blaževičienės komandos.Gal gi tai nėra paslaptis? O mums labai ta informacija padėtų. Juk vieša paslaptis, kad postai, pergalės atveju, jau būna numatyti

    • Ne tik komandos sudėliotos, bet ir premijos, ir dovanos rėmėjams, partiniams ir po sparneliu laikomiems giminėm. Rinkėjas nieko negaus apart pasiteisinimus ir kaip visad skylėtą biudžetą, nes gi tokį paliko praeiti ir taip metai iš metų. Partijos keičiasi, o tryda lieka.

  • Visi kandidatai niekam tikę. Deja realybė tokia, kad jie visi sustatyti partijų lėlės, bebalsiai. Labai norėčiau, kad Kupišky atsirastų politinė jėga, kuri neturėtų nei vieno nario susijusio su esamom, kuri pravalytų tą per amžius įsisenėjusią giminių vištidę. Kol to nebus, niekas rimtai nebus nusiteikęs dirbt, kai žino, jog ir nedirbdamas turi šiltą vietelę.
    Bet vėlgi deja, protingi išvažiuoja, jiem nereikia intrigų.

  • Dainorėli, kavokis po pernykščiais lapais ir nustok juodinti nekaltus žmones! Savo mundurą išsivalyk ir apatinius išsiplauk 🙂

  • Mes balsuoti neateisin

    • Ir neikit. O tai avys su avinais ir balsuoja už konservatorius ar pensininkus.

      • karbauskio demagogijos auka esi

      • Praėjo laikai kad valstybę valdytų melžėjos

    • Nebekiškit čia jūs mums visų info! Nebegalit kaip imanydami kąsti jai.Mes už ją! Tegul visi pensininkai eina poilsio.Matai myli tėviškę……o kur buvo tiek metų?

    • Ar galima pasitikėti partija, kurios vadas perka sklypą už 1€, kurios vadas nedorai suka verslą? Vytautėlis atstovauja čiai partijai. Juk taip?
      https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/konservatoriu-kandidatu-skandalai-sklypas-uz-viena-eura-seksualinis-priekabiavimas-ir-vairavimas-neblaiviai-n1060678

    • Prajuokinot su savo rašliavom..Prie ko čia Eglė? O kiti kandidatai šventi? Susitaikykit su realybe 🙂

      • Pasidomėkit viešai prieinama ponios Eglutės deklaracija. 2021metais Eglutė turi 0 turto, 2022m jau virš 80000. Įspūdinga. Nors pagal deklaraciją Eglutės pajamos 5000 sumenko :((( Kaip taip gali būti? Ai ir dar piniginės lėšos: 2021 – 5000, 2022-jau virš 10000. Nu kas nors padėkit man vargšei buhaltėrei suvest balansą!

        • Kirvarpos negraužė ir kankorežių daugiau užderėjo…

          • Karbauskiui?

Rekomenduojami video