2024/04/28

 

E. MUSKAS SVARSTO GALIMYBĘ ĮVESTI MĖNESINĮ MOKESTĮ VISIEMS „X“ VARTOTOJAMS

Unsplash nuotrauka

Elonas Muskas sukėlė savo socialinės žiniasklaidos platformos „X“ gerbėjų pasipiktinimą, užsiminęs, kad gali įvesti mėnesinį mokestį visiems vartotojams – tai būtų didžiausias sukrėtimas nuo tada, kai pernai spalį jis įsigijo svetainę, kuri tuomet dar vadinosi „Twitter“.

Pirmadienį per nuotolinį pokalbį su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanjahu E. Muskas sakė, kad įvedus nedidelį mėnesinį mokestį už naudojimąsi „X“, būtų galima kovoti su „botų armijomis“ svetainėje.

E. Muskas nusipirko „Twitter“ už 44 mlrd. JAV dolerių, tačiau vėliau pripažino, kad jos vertė smuko, kai jis sumažino darbuotojų skaičių ir leido dešiniųjų sąmokslo teorijų kūrėjams grįžti į svetainę, o reklamos pirkėjai pabėgo.

„X“ vartotojai vieningai pareiškė susirūpinimą dėl tokio plano, teigdami, kad jis gali galutinai pribaigti svetainės veiklą, o analitikai suabejojo žingsnio, dėl kurio platforma taptų dar mažiau patraukli reklamuotojams, logika.

E. Muskas liepą sakė, kad platforma prarado maždaug pusę pajamų iš reklamos, nors jis taip pat teigė, kad sugrįžo beveik visi reklamos pirkėjai.

Botai – paskyros, kurias valdo ne žmonės, o kompiuterinės programos, – yra paplitę „X“, kur jie gali būti naudojami tiek politinėms žinutėms, tiek rasinei neapykantai skleisti.

B. Netanjahu paklausė E. Musko apie antisemitizmą ir kaip „X“ galėtų „užkirsti kelią botams – botų armijoms – jį dauginti ir skleisti“.

E. Muskas atsakė, kad bendrovė „pereina prie nedidelio mėnesinio mokesčio už naudojimąsi X sistema“.

„Tai vienintelis būdas, kurį galiu sugalvoti, kaip kovoti su didžiulėmis botų armijomis“, – sakė jis, paaiškindamas, kad net ir nedidelis mokestis pabrangintų botų naudojimą.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video