2024/04/28

 

YPATINGA KUPIŠKIO KRAŠTO ANŪKŲ KNYGA

Rašytojas Justinas Žilinskas ir dailininkė Ūla Šveikauskaitė Kupiškio viešojoje bibliotekoje pristatė nuotykių romaną „Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką“. Autorės nuotrauka

Knygų mėgėjai praėjusį trečiadienį, rugsėjo 13 dieną, Kupiškio viešojoje bibliotekoje susitiko su iliustruoto romano „Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką“, autoriais, Kupiškio krašto anūkais Justinu Žilinsku ir Ūla Šveikauskaite.

Kaip įvyko toks gražus dviejų kūrėjų, susijusių su Kupiškiu, bendradarbiavimas? Kas šią knygą inspiravo? Apie tai svečiai ir papasakojo renginio dalyviams, kurie gausiai susirinko jų pasiklausyti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie autorius

Renginio vedėja bibliotekos darbuotoja Lina Matiukaitė pristatė knygos autorius.

J. Žilinskas – knygos teksto autorius, rašytojas. Jo kūrybos kraitėje jau dešimt knygų. Jis ir teisininkas, Mykolo Romerio universiteto profesorius, įvairių įdomių veiklų sumanytojas. Šią knygą dedikuoja iš Totorių kaimo (Skapiškio parapija) kilusiam savo seneliui Pranui ir močiutei Juzefai Žilinskams – du kartus įveikusiems Atlanto vandenyną ir patyrusiems emigrantų dalią.

Knygos sutiktuvėse dalyvavo ir Justino tėvai Pranas Juozas ir Vida Žilinskai.

P. J. Žilinskas, fizikas, buvęs Vilniaus universiteto profesorius, gimė Buenos Airėse (Argentina), 1955 metais su šeima grįžo į Lietuvą. Justino mama Vida Augustinaitė-Žilinskienė – kupiškėnė, kalbininkė lituanistė, gimusi Skodinių kaime. Ten dar yra šeimos lankoma gimtoji jos sodyba.

V. Žilinskienė daug įdėjo triūso leidžiant „Kupiškėnų enciklopediją“, buvo jos kalbos redaktorė.

Ūla Šveikauskaitė – knygos komiksų autorė, dailininkė, dizainerė, gyveno ir dirbo Vienoje (Austrija), šiuo metu gyvena ir mokosi magistrantūroje Porte (Portugalija). Iliustruoja knygas ir žurnalus.

Ūla – kupiškėnų žurnalistų Eugenijos ir Rimanto Urbonų, kurių nebėra tarp gyvųjų, anūkė, žurnalistės Ievos Urbonaitės dukra. Pristatant knygą dalyvavo jos močiutės brolis Kazys Stančikas ir teta Kristina Vainienė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Pasibaigus renginiui buvo galima įsigyti knygų su autorių autografais.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video