2024/04/27

 

PINIGINĖ SAVIVALDYBĖS DOVANA SUSILAUKUS NAUJAGIMIO: APIE TOKIĄ ŽINO NE VISI

Pixabay nuotrauka

Už kiekvieną Lietuvoje gimusį vaiką tėvams išmokama vienkartinė išmoka.

200 eurų – tiek, be gaunamos minėtos išmokos iš valstybės, papildomai iš Kupiškio rajono savivaldybės biudžeto skiriama kupiškėnams, susilaukusiems naujagimio.

Į redakciją paskambino viena Kupiškio miesto gyventoja. Ji visiškai atsitiktinai išgirdo, kad priklauso tokia piniginė dovana.

Jurga BANIONIENĖ

Nėra informacijos

Dalis šalies savivaldybių, norėdamos paskatinti savo rajono gyventojus susilaukti daugiau atžalų, dovanoja naujagimio kraitelius ar skiria pinigines išmokas iš biudžeto lėšų.

Kupiškio rajono savivaldybė – ne išimtis. Tik aiškėja, kad ne visi apie tai yra girdėję.

Pasak viešai savo vardo ir pavardės skelbti nenorėjusios pašnekovės, kad gimus vaikui mokama vienkartinė išmoka, siekianti 539 eurus, kad kas mėnesį mokami vaiko pinigai, visos mamos puikiai žino.

„Kai kurios savivaldybės gimus vaikui dovanoja kraitelius, o Kupiškio rajono savivaldybė skiria kaip dovaną 200 eurų. Pati neseniai tai sužinojau per pažįstamus, nes visiškai neinformuojama. Ar čia slepiama, nenorima?

Gimdžiau vaiką pavasarį, visus dokumentus dėl valstybės skiriamos vienkartinės išmokos, vaiko pinigų pildžiau atėjusi į Savivaldybę. Gal jei tai daroma internetu, būna kitaip, nežinau, bet užpildžius minėtus prašymus apie jokius 200 eurų neišgirdau nė žodžio.

Gimdė draugė, kuri gyvena ne mieste, bet rajone. Ją informavo, kad bus dovana – 200 eurų. Pagalvojau, kad galbūt dėl to, kad iš rajono. Paskambinau į Savivaldybę, paklausiau, kas priklauso gimus vaikui, apie jokius 200 eurų nieko nepasakė.“

Plačiau skaitykite rugsėjo 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video