2024/04/29

 

KONSERVATORIAMS NEMALONUS KONTROLIERĖS REKOMENDACIJŲ TURINYS DINGO IŠ SVARSTOMO KLAUSIMO PRIEDO

Konservatorių frakcijos Kupiškio rajono taryboje atstovė Neringa Klimavičienė (antra iš dešinės) pasiūlė iš svarstomo klausimo pašalinti vieną priedą. Jurgos Banionienės nuotrauka

Rajono Tarybos posėdyje rugpjūčio 31 dieną patvirtinti Kupiškio rajono savivaldybės 2022 metų biudžeto vykdymo ir konsoliduotųjų finansinių ataskaitų rinkiniai.

Svarstant šį klausimą Tarybos narė konservatorė Neringa Klimavičienė pasiūlė nebalsuoti už priedą, pridėtą prie šio Tarybos sprendimo projekto. Kas tame priede rašoma? Kodėl politikė buvo suinteresuota, kad nebūtų to priedo šio sprendimo projekte?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Priedo turinys

Tame priede Savivaldybės tarybai papildomai pateiktas Savivaldybės administracijos direktoriaus Kontrolės ir audito tarnybai skirtas raštas, kuriuo buvo siunčiamas patikslintas šios tarnybos Savivaldybei pateiktas rekomendacijų įgyvendinimo planas (Kontrolės ir audito tarnyba, nustačiusi audito metu finansinių ar kitokių pažeidimų ar trūkumų, tose rekomendacijose nurodo, kaip juos reikėtų ištaisyti, o Savivaldybės administracija peržiūrėjusi atsako, ar tuos trūkumus pašalins – aut. past.).

N. Klimavičienė savo pasiūlymą grindė tuo, kad dalis to rekomendacijų plano anksčiau buvo pateikta Kontrolės ir audito tarnybos ataskaitoje ir numatyta, kaip ir kada tos rekomendacijos bus įgyvendintos. Anot šios politikės, kam dar kartą reikia šias rekomendacijas teikti. Be to, patikslintos rekomendacijos pateiktos prieš pat posėdį. Dėl jų nespėta padiskutuoti komitete.

Dėl šio N. Klimavičienės pasiūlymo balsuota. Devyni Tarybos nariai balsavo prieš, dešimt pasisakė už, vienas susilaikė, vienas nedalyvavo posėdyje. Taigi minėtas sprendimas buvo priimtas be papildomų rekomendacijų.

Kadangi diskutuota apie Kontrolės ir audito tarnybos rekomendacijų planą, bet per posėdį nebuvo suteiktas žodis Savivaldybės kontrolierei Vilmai Mažeikienei, paprašėme Savivaldybės kontrolierę pakomentuoti po posėdžio šią situaciją.

Plačiau skaitykite rugsėjo 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Iš pašalinto priedo prie svarstomo Taryboje klausimo paaiškėjo, kad Savivaldybė nesėkmingai bylinėjasi su buvusia darbuotoja.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • „Geriausia kas galėjo nutikti Lietuvai“.Jie apgailėtini. Neįsiklausantys, kategoriški, arogantiški, snobiški. Dabar gi svarbiausia įvykdyti švietimo, sveikatos ir mokesčių reformas su partiečiais pedagogais, medikais ir ekonomistais priešaky. Kritika jiems nė motais, nes gi tegzistuoja tik viena – jų – tiesa. Pakeičiau net savo šeimos gydytoją, nes pastaroji buvo konservatorė, pandemijos įkarštyje apsimetanti infektologe. Greičiau tie rinkimai, greičiau….

  • Vilmute laikykis,sekmes dideles.

  • Dainorėli, baik vienas spaudyti mygtukus už Vytuką 😀

  • Deja, bet išvada nepalanki visiem. Suprantu, kad rinkimai, bet reiktų pridėt daugiau detalių, kokį šūdą volioja VISI Kupiškio politikieriai. Idomu dar kaip praeis visiem su čekučiais. Kiek mes jiem būsim sušelpę ant degalų vargšeliam.

  • Oi kaip teisybė nepatinka konservatoriam kalti visi tik ne jie kalta ta ponia kuri rado klaidas neteisingai mokesčių mokėtojų pinigus panaudojus na ką matosi koks žemas lygis kur yra toleruojami ne sąžiningi partiečiai. Ne verta nei įrodinėti išvadas pasidarykim patys. Ir teismas kaltas kam pripažino kaltu nes “ BUVO ,, sąžiningas pagal juos .

    • Rinkėjui , paskaitykite tamsta mano komentarą kokius dešimt kartų , ramiai , neskubant jei ir tada nesuprasite , čia jau ir medicina bejėgė, įspūdis toks , kad ir suprasti nematote reikalo , jums atspalviai matyt neegzistuoja

      • Genute, Landsbergis, Landsbergis!!! Lietuvoje jau visi pavargo nuo tokių genučių. Eikit geriau į bažnyčią.

  • Vogti, tai ne tik pavogti pinigus, daiktus. Vogti, tai neteisingai laimėti konkursus, su protekcija užimti tam tikras pareigas, gauti padiidntą atlyginimą, Vogti, tai nematyti kaip kiti vagia, vogti tai ginti ir dangstyti neteisingus dalykus. Vogti, tai pasinaudoti tarnybine padėtimi, vogti, tai nesuvokti, kad vagiama . Dauguma LR politikų turi požymių priklausyti tai publikai, o tie ,kurie jiems pritaria ir už juos balsuoja, širdyse irgi vagys 🙂

    • Bravo Tiesiai ir sviesiai✌️

  • Keista laikraštėlio pozicija , ieško ne ten ir ne to…. Ir vėl „neklystančiai “ poniai tribūna suteikiama demagogija pilti , nesvarbu , kad procedūriniai pažeidimai , nesvarbu , kad pažeidžiamas tarybos veiklos reglamentas , nesvarbu , kad tai įprasta praktika samdyti teisininkus , kurie specializuojasi tam tikrose teisės srityse, Patogus laikas sąskaitas suvedinėti , o besidžiaugiančių daugiau negu reikia. Darbuotoją dėl kurios verda aistros senai reikėjo atleisti, ne viena ponia iš savivaldybės tai sakė , pagailėdavo adm. direktorius, va dabar kaip jo gaili ponia , kuri neklysta ir tik viena gali komentuoti , keršija už savo nekompetenciją iš kurios juokėsi administracija. O kalbama , kad laikinasis meras sumokėjo vienai poniai pinigus byloje kur tikrai galima buvo bylinėtis , čia viskas gerai , nes tai daro kiti personažai?…

    • Iš kur gi taip žinai visku?

  • Na tikrai dirba gerai tie konservatoriai kai mokesčių mokėtojų pinigus panaudoja ne sąžiningai šitokia didžiausias sumas ir turi ponulis grąžinti pinigus į biudžetą arba iškelti baudžiamą bylą nes suma tai labai didelė ,o socdemam tai visos partijos tinka ne reikia priešinti čia kalbama apie sąžiningumą konservatorių ir dar slepia dangsto tai tikrai matosi kaip mėgsta nesąžiningus kažin jie būtų pakantus jei būtų kitos partijos rėktų kiek sveikata leidžia negražu taip daryti. Čia nereikia nieko ir stebėti viskas matosi kaip ant delno

  • Kupiškio Taryboje išrinktų TS-LKD žmonės tikrai geri, protingi, padorūs, nieko jiems negalima prikišti. Kad konservatoriai neįtinka ir niekada neįtiks raudonieme, kaip gerai bedirbtų , ar kam nors dar neaišku.

    • Čia kokius akinius užsidėjote? Tik pro raudonus akinius vienas nuteistas už korupciją, o kitas teisme pripažintas neteisėtai atleidęs darbuotoją gali atrodyti padorūs.

    • Pasiulimas konservatorių rajono tarybos nariui milijonieriumi Černiui būk vyras paselg išmintingai ir garbingai grąžink pinigus už administracijos direktoriaus padarytus veiksmus neteisėtai atleidžiant savivaldybės tarnautoja ir bylinėjimosi išlaidas sumokėtas Sedbaro atvokatu kontorai visų bus apie 10000 eur jums kaip milijonieriumi šios išlaidos bus lašas jūroje ir jūsų poelgis bus garbingas, o šie pinigai galimai bus išleisti prasmingai rajono žmonių labui. Pasvarstykite tarybos narį, pasvarstykite juk ir partijos munduras bus švaresnis, suprantu tai padarėt ne jus, bet jūsų partijos mero deleguotas administracijos direktorius už kurį balsavot ir palaikė ir jus

      • Jeigu naudoji mano niką Senis, tai bent rašyk be klaidų. Atsirado, kaimo entelegentas.

  • Baisu kai yra pateisinamas vogimas apie kokius čia skundikus kalbat ,jei žmogus pasakė teisybę tai jis skundikas pagal jus, labai gerai reikia viešinti kuo daugiau tokius veiksmus ar kai darbe su tavim elgiasi kaip tik nori jei ne pagal jų dūdelę pašokai . O viešumas nugali .

    • Parasimas redakcijos iš viesinkit tarybos posėdyje dalyvausiu balsavimą kad balsavo už tai kad nebūtų isviesinta ir išieškota iš kalto asmens atsakomybę turiu omenyje pinigus už neteisėtus ir antistatiminjus veiksmus, kaip balsavo kandidatai į merus Aukstikalnis, Blaževičienė, Raslanas ir bus aišku kaip balsuot. Rajonui padarytas nemažas finansinis nuostolis

  • Vienam gražiam kaime gyveno negraži ir su visu kaimu susipykus babcė, tai ir į akis, ir už akių kaimynai taip ir vadindavo Piela.

    • Panašu, kad niekad gyvenime taip ir nebandei plaukti prieš srovę… O apie tuos „gražius“ gyvenimus gražiai dainavo V. Kernagis, jei teko kada tokio klausytis, aišku.

      • Iš kai kurių komentarų aišku, kad vogti yra normalu, o pasakyti, kad vogti negalima~ skundimas. O skųsi negražu. Išvada: vogti galima.

  • Ačiū Dievui, kad mūsų darbo ir asmeninėje aplinkoje nėra tokių , kas gyvena skundų rašymu ir teismų bylomis. Ar ta moteriškė turi nors kiek moteriškumo ir gerumo, o gal jau galimai panašėja į moteriškę-pjūklą?

  • Lietuvoje ,jau seniai taikoma praktika, kai pažeidimus, net ir didelius nagrinėja patys politikai, nes jiems suteikta teisė patiems spręsti teisinius klausimus. Nei CK, nei ATP ir net BK, jiems negalioja?

  • Ko daugiau dar galima laukti iš konservatorių….

Rekomenduojami video