2024/04/27

 

KOMPENSACIJOS UŽ ŠILDYMĄ: SIŪLO VERTINTI TURTĄ

Daug žmonių teiraujasi, ar jau gali teikti prašymus kompensacijoms gauti. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nors ruduo džiugina maloniais orais ir apie artėjantį šildymo sezoną anksti galvoti, didžiųjų šalies savivaldybių gyventojai jau suskubo kreiptis dėl šildymo išlaidų kompensacijų.

Ar neatsilieka Kupiškio rajono savivaldybės gyventojai? Ar sulaukiama prašymų? Kokie pokyčiai numatyti skiriant kompensacijas už šildymą?

Jurga BANIONIENĖ

Aktyvumas juntamas

Savivaldybės Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Laima Bartulienė informavo, kad likus mėnesiui iki šildymo sezono pradžios gyventojai aktyviai kreipiasi dėl kompensacijų skyrimo.

Daug žmonių teiraujasi, ar gali teikti prašymus, tikslinasi, kokių dokumentų reikia pateikiant prašymus.

„Gyventojai, kurių būstai šildomi centralizuotai ir kitomis kuro rūšimis (malkomis, elektra), dėl būsto šildymo išlaidų, karšto ir geriamojo (šalto) vandens kompensacijų gali kreiptis nuo rugsėjo.

Kreipimosi tvarka nesikeičia – seniūnijų gyventojai kreipiasi savo seniūnijose į socialinio darbo organizatorius, o mieste gyvenantys asmenys – į Savivaldybės 105 ir 106 kabinetus arba telefonu (8 459) 35 490.

Prašymus dėl piniginės socialinės paramos asmenys gali pateikti asmeniškai, paštu, elektroniniu būdu per www.spis.lt ar per atstovą. Dėl kompensacijų žmonės galės kreiptis visą šildymo sezoną“, – komentavo L. Bartulienė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jei seima neissiskyrus nors vienas registruotas sode o kitas bute——kompensacijos nera ir vienisu pasalpos taip pat. Tik reikia reikalauti kad pristatytu reikiamus dokumentus savivaldybei. Neteisetai gautas ismokas GRAZINTU.

  • Dėl šitų visiems gerai žinomų „vienišų“ ponių reiktų kreiptis kur reikia, galbūt tiesiai į Vilnių. Pikta kai ponios gauna ir vienišo asmens pašalpas, ir kompensacijas už komunalines paslaugas, ir už renovaciją balsuoja, nes joms ji bus nemokama.

  • Būtina patikrinti visus sugyventinius susitaupytų daug lėšų…

    • Būtinai reikia patikrinti.Ypatingai gudrios miesto lapės ,įsitaiso kaime meilužius o juos suvilioti lengva ten gyvena slapstosi nuo žmonių retkarčiais sugrišta į savo olą ir gauna pašalpą už šildymą ir užvienišumą nors šildosi to kaimo Jurgelio užantyje.Gerai ir tam ir jis gauna viską ir dar prieš žmones dūsauja koks vienišius ,giminės jį užjaučia dar gėrybių prideda o jie tada su sugyventine ėda net ausys linksta Juokiasi sodžius iš tokių stručių, Reikėtų juos susunkti ,pasipijdytų biudžetas jų daug yra

  • Vienisu asmenu pasalpos ir mokamos kartu gyvenantiems zmonems viename bute.Nors jie nera seima ——sugyventiniai. Vienisu zmoniu ir kompensaciju klausimu reikia geros patikros. Gal kas uzsims??????

  • Kas turi kelis bustus ir yra isnuomoje—–tiems kompensacijos neskirti.

  • Debilai. Taip ir skraudzia tuos lelietuvius. Varkšus. Gėda Seimui. Neturi iš ko pinigų pasipelnyti ,tiek i skolas sulinde

    • O ponia kuri turi sugyventinį, didžiąją dalį praleidžia pas jį kaime, veda bendrą ūkį ir į butą mieste atvažiuoja tik retkarčiais, irgi turi gauti kompensacijas? Gėdos tai pas tokias nerasta nei su žiburiu. Arba jeigu ponia gyvena bute, o vyras prisideklaravęs sode, tokiai irgi priklauso kompensacijos? Atseit viena ponia bute gyvena? Kodėl mes su vyru, nors pensijos ir nedidelės,bet sugebame gyventi be kompensacijų, kodėl mūsų vaikai, nors algos minimalios, taip pat gyvena be kompensacijų? Nieko nesakau, kam reikia, kam tikrai priklauso, tie ir turi gauti, bet yra didelis skaičius asmenų, kuriuos reikia labai gerai patikrinti. Dirbau visą gyvenimą,turiu 37 metų darbo stažą, ir neikarto neprašiau jokių pašalpų.

Rekomenduojami video