2024/04/28

 

ŽEMĖS DREBĖJIMAS MAROKE NUSINEŠĖ JAU PER 2 TŪKST. GYVYBIŲ

Vėlyvą penktadienį Maroką sukrėtė galingas, 6,8 balo stiprumo žemės drebėjimas. EPA-ELTA nuotrauka

Marokui vėlų penktadienį smogusio žemės drebėjimo aukų skaičius perkopė 2 tūkst., dar maždaug tiek pat žmonių patyrė sužeidimų, dauguma jų – kritinės būklės, praneša šalies vidaus reikalų ministerija.

Naujausiais duomenimis, žuvo mažiausiai 2 012 žmonių, 2 059 buvo sužeisti, 1 404 iš jų yra kritinės būklės, teigiama ministerijos pranešime.

Žemės drebėjimo epicentre al Chauzo provincijoje aptikti 1 tūkst. 293 žuvusieji, dar 452 – Taroudant provincijoje. Pranešama, kad tai labiausiai nukentėję regionai.

Ministerija taip pat informavo, kad valdžios institucijos tebetelkia pajėgas gelbėjimo operacijoms paspartinti ir sužeistiesiems evakuoti.

Pasak JAV geologijos tarnybos (USGS), žemės drebėjimas sukrėtė Maroką 23 val. 11 min. (vietos, 1 val. 11 min. Lietuvos laiku), o jo epicentras buvo kalnuotoje vietovėje už 72 kilometrų į pietvakarius nuo turistų pamėgto Marakešo.

Skelbiama, kad tai galingiausias Maroke kada nors užfiksuotas žemės drebėjimas.

Šalies valdžia paskelbė trijų dienų gedulą, o gelbėjimo tarnybos toliau ieško išgyvenusiųjų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) duomenimis, Lietuvos piliečių tarp nukentėjusių nuo žemės drebėjimo Maroke nėra.

Pasak ministerijos, Lietuvos ambasada Paryžiuje po įvykio seka situaciją, susisiekė su atitinkamomis tarnybomis. Dėl konsulinės pagalbos į ambasadą Lietuvos piliečiai iki šiol nesikreipė, tačiau palaikomas ryšys su šiuo metu Maroke esančiais piliečiais.

„Maroke esantiems Lietuvos Respublikos piliečiams rekomenduojame išlikti budriems, sekti naujienas ir vadovautis oficialiomis šalies valdžios bei pagalbos tarnybų rekomendacijomis“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Lietuvos piliečiai konsultaciją skubios konsulinės pagalbos klausimais visą parą gali gauti Užsienio reikalų ministerijos bendruoju telefonu +370 5 236 2444 ir el. paštu [email protected], taip pat susisiekę su ambasada telefonu +33 6 75 04 15 01 ir el. paštu [email protected].

Parengta pagal ELTOS inf.

Marokui vėlų penktadienį smogusio žemės drebėjimo aukų skaičius perkopė 2 tūkst., dar maždaug tiek pat žmonių patyrė sužeidimų, dauguma jų – kritinės būklės, praneša šalies vidaus reikalų ministerija.
EPA-ELTA nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video