2024/04/30

 

KVAPAS IŠ KAIMYNINIO BUTO – SMIRDA KIRPYKLA AR NE?

Pasak moters, jos bute chemikalų kvapas juntamas dėl galbūt kaimynystėje atliekamų plaukų priežiūros paslaugų. Asociatyvi Unsplash nuotrauka

Redakcija sulaukė Kupiškio miesto gyventojos (vardas ir pavardė žinomi) skambučio. Antrame daugiabučio namo aukšte gyvenanti moteris skundėsi, kad neįmanoma pakęsti kvapų, kurie sklinda iš buto apačioje.

Pašnekovė tvirtino, kad jame įrengta nelegali kirpykla. Ji seniai varsto įvairių institucijų duris, bet to įrodyti ir sulaukti pagalbos nepavyksta.

Ar išties taip ir yra, ar tai tik kaimynų nesutarimai?

Jurga BANIONIENĖ

Kreipėsi, kur galėjo, bet situacija nesikeičia

„Atsikrausčiau iš Panevėžio į Kupiškį, ketvirti metai čia gyvenu. Per prievartą, tik todėl, kad negaliu rasti vieno kambario buto kitur. Kai įsigijau šį butą, paaiškėjo, kad apačioje įrengta nelegali kirpykla.

Gyventi tiesiog neįmanoma, eina smarvė, nėra kuo kvėpuoti, kiek nori, atidariusi langus laikyk, nepadeda, viskas iš apačios kyla aukštyn. Butas visada pridusęs. Remontą darė jau tris kartus.

Po pirmo karto dar ne taip buvo, o dabar tokia smarvė, kad neįmanoma apsakyti. Pro grindis tiesiog eina tie kvapai, nes namas blokinis, sienos kaip popierinės, pro visus kampus, plyšius jaučiasi tai naftalino, tai vėl kažkokių bjaurių chemikalų kvapas.

Jei būtų buvę parašyta, kad čia veikia kirpykla, tikrai nebūčiau pirkusi būsto. Dirbama be leidimo-higienos paso, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras jo nėra išdavęs.

Kreipiausi į Registrų centrą norėdama išsiaiškinti, ar čia yra gyvenamas butas ar kirpykla, man pasakė, kad tai gyvenamosios paskirties patalpos ir kirpykla negali būti. Patarė eiti į Savivaldybę, Viešosios tvarkos skyrių.

Paskui išsiunčiau skundą į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, kad sklinda visokie chemikalų kvapai, galbūt yra nelegali kirpykla. Buvo atėję tikrinti, rado kerpamą vyrą, liepė nutraukti veiklą, bet kirpykla kaip veikė, taip veikia iki šiolei“, – pasakojo savo vardo viešinti nenorėjusi moteris.

Plačiau skaitykite rugsėjo 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai piktai poniai viskas negerai,pati tegu susitvarko su savimi,su savo protu.Nuo jos triukšmo,kurį ji sukelia,jau skauda galvą.net gyvenant kitame name.O,kirpykla čia visai nei prie ko….

  • taigi, užjaučiu tuos žmones, nes turiu patirties su arogantiškais, viskuom nepatenkintais kaimynais, svarbiausia velniai žin iš kur atsibasto ir pradeda įvairias intrigas.

  • Si neadekvati ponia antrame aikšte,sukelia tokį triukšmą,kad net girdisi kitame šalia esančiame name….Jai tiesiog patinka juodinti,nekaltus žmones.Ji jaučia matyt malonumą,taip besielgdama….Ir pati stengiasi tiesiog konfliktuoti su savo laiptinės kaimynais….Ji negali būti nesusipykus su žmonėmis.

  • Ne visi zmones sugeba gyventi daugiabuciuose,kur reikia elgtis taip ,kad netrukdyti kaimynams.

  • Man tai kirpykloje net kvepia

  • Yra ar nėra ten kirpykla, mums nerūpi. Bet kad šitiek skiesti apie kažkokią smarvę, tai jau nusišnekėjimas ir neadekvatus elgesys! Gal pagal poniutės suvokimą kirpyklos yra beveik tas pats kas kiaulių fermos?

  • Viskas ten gerai ,ten ta moteris neadekvačiai elgiasi pati:)jokių ten kvapų nėra ,ir negali būti

  • Esu šios kirpyklos klientas, ir taip kaip pasakoja kaimynė yra visiški paistalai!
    Kirpėja dirba higieniškai ir profesionaliai. Bet va, Ponia kaimynė labai neadekvačiai elgiasi, iš buto sklinda labai smarkūs garsai ir kitos nesąmonės.
    Čia reikėtų ant triukšmautojos rašyt skundus, o ne ant vargšė kirpėjos

  • Niekada negalvojau, kad prieš kerpant galvą, ji pabarstoma naftalinu 😀

  • Aš esu šios ponios, kuri skundžiasi kaimynė,taip pat gyvenu antrame aukšte ir jokių kvapų,kas susiję su chemija nejaučiu…
    Bet va šios ponios neadekvačiai besielgiančios jau pakęsti negaliu,nes naktimis koliojasi, rekauja, daužo su sunkiais daiktais į sienas….
    Senka mano kantrybė, pradėsiu aš dėl jos skųstis…
    Mano nuomonė ,kad šiai poniai pačiai reikia psichologinės pagalbos …

Rekomenduojami video