2024/04/30

 

VISUOMENEI ATVERTA PRIEIGA PRIE KANDIDATŲ Į KUPIŠKIO RAJONO MERUS DUOMENŲ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Likus lygiai mėnesiui iki pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kviečia rinkėjus susipažinti su viešai publikuojama informacija apie kandidatus.

VRK interneto svetainėje visuomenei atverta prieiga prie registruotų kandidatais į Kupiškio rajono merus asmenų duomenų.

Juose – kandidatų anketos, biografijos, turto, pajamų, viešųjų-privačių interesų deklaracijos ir kita  privaloma publikuoti informacija apie kandidatus.

Šią informaciją galite rasti ČIA.

Dėl Kupiškio rajono savivaldybės mero posto varžysis:

  1. Žilvinas Aukštikalnis, iškeltas Liberalų sąjūdžio;
  2. Eglė Blaževičienė, iškelta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos;
  3. Edmundas Jonutis, iškeltas Lietuvos regionų partijos;
  4. Vytautas Mockus, iškeltas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų;
  5. Algirdas Raslanas, iškeltas Lietuvos socialdemokratų partijos.  

Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai vyks spalio 8 d.

VRK inf,

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Lankstinuku daug randame pasto dezutese,bet kada ,kur gimes ,seiminine padeti —niekur neradau.Rinkimai cia pat —-NORIU ZINOTI,bet kur rasti??????

  • Ką per dienas veikia minimum du kandidatai į merus?
    1. Ogi dešinėje puslapio „Kupiškėnų mintys“ pusėje balsuoja „Kas Jūsų favoritas Kupiškio rajono mero rinkimuose?“
    2. Tada naršyklės pasirinkimų juostoje spaudžia „Įkelti iš naujo šį puslapį“.
    Ir tada kartoja punktus 1 ir 2 daug daug kartų.

  • Ateisime i meru debatus rugsejo 28 d. ir norime isgirsti is kiekvieno kandidato i toki klausima.Kodel mes kupiskenai uz suskystintas dujas naudojamas maisto ruosimui mokame taip brangiai?? Pastovioji dalis kas menesi 5,76 e ir uz kuba duju sunaudota po 3,85 e.??????Kasmet gruodzio menesi dar keliama kaina. Kandidates Blazevicienes seniai buvo klausta,bet ji atsiunte pluosta prirasytu lapu,bet atsakymo ten NEBUVO. DEBATU KANDIDATU I MERUS METU——PRIVALOTE ATSAKYTI I SI KLAUSIMA VISI. Lauksime atsakymo.

  • Jūsų abieju komentarai kaip pirstu į akį. Muset Kupiskiui pades, kaip sako seni zmones, „tik slubas vokietis“:(

    • Kaip kažkas minėjo, kad balsuos už tą, kuris nuogas prabėgs. Gal ir gera idėja, nes tada matai, kad žmogus atviras rinkėjams ir nieko neslepia

  • Žilvinas gauna vidutinį šalies atlygį. Ne skurdžius. Toks kaip daugybė lietuvių. Savivaldybės vadovo patirtis yra solidi ir vadovauti turėtų sklandžiai. Man jis geriausias kandidatas.

    • Tokių nereikia merų,kurie keičia kailį.Fui….Arogantiškas,nepatikimas.O kokia komanda? 🙂

  • O kaip visi sujudo. Net ir valstiečiai pakėlė ušpakalius nuo traktorių sėdyniu. Bet neskubėkit. Sugryš Dainius, kur tada lėksit.

    • Nx tas tavo Dainius čia kam bereikalingas:) Ir į kur grįš? Teismas uždraudė užimti vadovaujančias pareigas:)

    • O tai kodėl Dainius išėjo? O gal Stasys Tamošiūnas sugrįš. Prie jo ir ligoninė, poliklinika atsirado. Policijos priestatas. Net gi Lėvenį užtvenkė, kuris „kažką“ paskandino 🙂

    • Sugrįš. Rašosi į, o ne y. Atsiprašau, tiesiog tokia klaida akis bado

  • Pagal Jūsų tekstą išvada turėtų būti, kad pagal kompetenciją Žilvinas tinkamiausias kandidatas 🙂 ar pajamos kompetencijos rodiklis?

    • Spėčiau, kad pagal deklaraciją, mažokos pajamos. Žmogus gerai gyvena. Ar tikrai visus skaičiukus ponas supildė? Ar visus mokesčius sumokėjo?
      Jei ne, po kiek laiko Bardausko likimas būtų.

  • Ponas Žilvinas užima vadovaujamas pareigas, turi daug veiklų, nu bet pajamos žmogaus ne duok tu diev. Žmogus skursta. Taps meru ir prašys žmonių paaukot.
    Ponia Eglė trynėsi prie visų seimo narių, atrodo lyg niekam ji netiko ir visi vieni kitiems permetinėjo. Toks kur nenori klausyt jos, bet ir negali atleist. Plus vyras ūkininkas, akivaizdu, kieno interesus atstovaus.
    Ponas Edmundas nesuprantu, ką ten veikia. Jo sąraše neturėtų būt. Žmogus be reikiamos patirties, išsilavinimo, be paramos taryboje.
    Ponas Vytautas panašu bus išleidžiamas į pensiją. Matyt, apsiskaičiavo kiek gaus ir nusprendė, kad būnant meru dar galima šiek tiek prisidurt. Bet patarlė byloja, nelipt ant to paties grėblio antrąkart. Buvo pirmą kart meras nevykėlis, kaip įtikėt, kad kas nors pasikeitė.
    Ir galiausiai ponas Algirdas. Akademinis žmogus, kurio paprasti žmonės nesupras. Kaip ir Vytauto atveju, pensijoj išgyvent sunku, o būdamas meru nepersidirbi.
    Išvada: partijos nerado ar neturi kompetetingų žmonių eiti mero pareigas. Kupiškiui ateina sunkesni laikai.

    • Taiklūs pastebėjimai.

      Dėl išvados – labiau linkstu link to, kad Kupiškyje tiesiog fiziškai nėra tokių žmonių, kurie sugebėtų vadovauti visam rajonui ir neįsisukti į visokias „stichijų“ aferas.

      Jei ir būtų, tai tikriausiai būtų verslo atstovai, kurie vargu ar paliks gerai apmokamus ir širdžiai artimus darbus ir ars savivaldybėje, tvarkydami per 3 dešimtmečius paliktą betvarkę ir krapštydami per minėtąjį laikotarpį sukištus artimuosius/draugus/gimines/partijos bendražygius iš įvairių savivaldybės įmonių ar savivaldybės postų.

      Pradėjus krapštyti tuos įsisenėjusius tovariščius iš šiltų postų, naujasis meras greit būtų suėstas, tokia ta mažo miesto realybė 🙂

      Bendrai – liūdna padėtis.

Rekomenduojami video