2024/04/27

 

PIRMOKŲ GIMNAZISTŲ – KLASE MAŽIAU

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rugpjūčio 31 dieną per Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdį pristatytas sprendimo projektas „Dėl mokinių ir klasių skaičiaus kiekviename klasės sraute, mokinių, ugdomų pagal priešmokyklinio ugdymo programą, skaičiaus ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus Kupiškio rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose, jų skyriuose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose 2023–2024 mokslo metais nustatymo“ pakeitimo.

Jurga BANIONIENĖ

Sprendimo projektą pristačiusi Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė paaiškino, kad priėmimo į valstybinę ir savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklą kriterijai numato, kad kiekvienais metais iki gegužės 31 d. savivaldybės priima tarybos sprendimus dėl mokinių ir klasių skaičiaus.

„Toks sprendimas buvo priimtas 2023 m. balandžio 26 dieną, bet pasikeitus demografinei situacijai prašome leisti nebeformuoti 7-os klasės Kupiškio rajono Subačiaus gimnazijos Noriūnų Jono Černiaus pagrindinio ugdymo skyriuje ir 10-os klasės Kupiškio rajono Alizavos pagrindinėje mokykloje.

Dar vienas pakeitimas toks, kad Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija planavo formuoti keturias pirmokų gimnazistų klases, bet dėl norą mokytis gimnazijoje pareiškusių vaikų mažesnio skaičiaus būtų formuojamos trys pirmos gimnazijos klasės“, – informavo J. Trifeldienė.

Sprendimo projektui Tarybos nariai pritarė.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video