2024/04/28

 

KUPIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS KANDIDATŲ Į MERUS DEBATAI

Kaip ir prieš kiekvienus rinkimus, „Žinau, ką renku“ kviečia rinkėjus susipažinti su kandidatais į merus, užduoti rūpimus klausimus ir tiesiogiai išgirsti atsakymus.

Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai atėjo anksčiau nei manyta, tad kviečiame iš arčiau susipažinti su kandidatais, kurie bandys užimti mero krėslą.

Debatai vyks rugsėjo 28 dieną, 18 valandą, Kupiškio kultūros centre.

Debatuose dalyvauja:

Žilvinas Aukštikalnis (Liberalų sąjūdis);

Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga);

Edmundas Jonutis (Lietuvos regionų partija);

Vytautas Mockus (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai);

Algirdas Raslanas (Lietuvos socialdemokratų partija).

Kandidatams išsisukti nuo tiesių klausimų neleis LRT radijo žurnalistas Edvardas Kubilius.

Jei Tau nepavyks atvykti į debatus, stebėk transliaciją „Žinau, ką renku“ „Facebook“ ir „Youtube“ puslapiuose arba LRT mediatekoje.

Ateik į debatus Kupiškio rajono savivaldybėje ir spalio 8 dieną prie balsadėžių ištark #ŽinauKąRenku!

Projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.

„Žinau, ką renku“ inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Po pirmojo Rugsėjo šeštadienio 09.02 apsisprendžiau už ką tikrai nebalsuosiu. Už valstiečius LVŽS. Situacija labai paprasta. Su visa šeima buvome nusprendę pasidaryti pikniką paskutinį šestadienį prieš mokslo metus. Suplanavome visą dieną uošvės liežuvyje.
    Atvykus, mus pasitiko paraudęs ponas, kuris aiškino, kad praėjimo nėra vyksta privatus renginys. Kaip šiek tiek vėliau išsiaiškinom, tai buvo valstiečių balius. Nesuprantu nuo kada galima okupuot visą salą iš Kupiškėnų ir dar tokią gražią dieną. Kaip neadekvačiai reikia uliavot, kad reikia tokioj didelėj saloj užsidaryt nuo žmonių akių. Tokia šeima, mes esame ne vieni. Buvo ir daugiau apgrežtu. Tad, šaunuoliai valstiečiai, atsiskleidėt visu gražumu.

  • Šiandiena Kupiškėnų mintyse jau pasirodė kandidato į rajono merus, pono Vytauto Mockaus reklaminis prisistatymas rinkėjams. Kandidatas skelbiasi neva jis žino kaip didinti rajono biudžetą, o Bardauskas buvo taip pat konservatorius, tačiau V.Mockus aštuonis metus tylėjo ir nesakė kaip padidinti tą varganą rajono biudžetą. Klausimas kaip tuos kelius gatves, tvarkys ponas Mockus, kokį kiekį pinigų keliams jis atsiveža iš Vilniaus? Dar linksmiau skamba “ išnaudoti teikiamas galimybes sveikatos priežiūrai“ vadovaudamas Vilniaus teritorinei ligonių kasai matė puikiai kokia padėtis rajonuose, kaip sprendžiamos sveikatos priežiūros problemos, beja sveikatos ministras taip pat konservatorių partijos paskirtas. Labai norėčiau daugiau sužinoti apie investicijas? Kas investuos, kokio dydžio investicijos, kiek darbo vietų bus sukurta, ar pakaks darbuotojų investuotojams. Gal čia Taivanas investuoja? Kelia juoką tokie reklaminiai prisistatymai, A.Kubilius visiems skelbė nusipelnėme gyventi geriau, dar vienas politikas kuria gerovės valstybe. Liko nepanaudotas dar vienas linksmas šūkis penkmetį per keturis metus….

    • Kubilius skelbia, kad is SSSR isejome ubagais, o dabar pasiekėm Japonijos lyginoreciau suzinoti kuri sritis Japonijoje tokia bloga

    • Nebūk naivus Adome, visi jie seni perdylos, seniesiems gyventojams čiulbena gražius dalykus dėl balso. Ar socdemai, ar koncervai, ar valstietiečiai, visi bemaž pasiryžę sukišt nosis į kiekvieno rinkėjo rudąsias..
      Pirmas paskelbė Mockus, po to bus Ruslanas, Eglė su Žilvinu.
      Realybė yra tokia, kad biudžeto dydis daug metų iš eilės mažai kinta, esmė, kaip tu gali sutaupyt vienoj srity ir perskirstyt pinigus į kitą, kur jų reikia labiau. Deja, taupymas dažniausiai reiškia atleidimus ir joks partinis to nedarys.
      Vienas pagrindinių dalykų, kas padidintų biudžetą yra mokesčių moketojų, darbo vietų skaičius. Iki šiol tai misija neįmanoma jokiam merui.
      Mockaus vietoj nedrįsčiau grįžt į Kupiškį, tačiau ką galvojo kitos partijos su tokiais kandidatais. Negi taip nurašė Kupiškį.

  • Mes balsuosim už savo šeštą.

    • Taikliai ivardinta. Tie, kas suprato kas yra MB PENKI, viskas aišku. 100 balų

  • Būtent, žmonėm reikia užsidirbt, kai rajone nėra darbo, jie važiuoja i kitą, kur jo yra. Kai atsibosta važinėt, nusiperka NT ir su visam atsisveikina su Kupiškiu. Su tokiais „lievais“ kandidatais bus nekažką, Žagrinėsim.

  • Valstiečiai vadovavo rajonui penkias kadencijas. Kiek investicijų pritraukta? Šiandien taipogi visai nieko nežada dėl verslo sąlygų gerinimo, dėl skaidraus verslo. Mockus taip pat ekonomikai nieko neplanuoja. Kam mums tokie. Pinigais tikrai nelis. Reikės užsidirbti.

  • Balsuosiu už tą, kuris prabėgs visą Gedimino gatvę nuogas. Labai tikiuosi, kad tai bus Eglė:)))

  • 4. Nepotizmas. Ar gali kiekvienas iš kandidatų įvardinti kiek ir konkrečiai kas iš giminių dirba savivaldybėje ir jos įstaigose.
    5. Tapino čekučių skandalas. Kiek tai palies naujuosius kandidatus, kiek jie iššvaistė pinigų, ir ar neteks rinkti mero trečią kart po pusmečio?
    6. Savivaldybės procesų ir darbo optimizavimas? Pvz. Arr tikrai savivaldybei reikalingos 6 buhalterės, jų padejėjos?

  • Meras kaip ir kiekvienas vadovas turi būt su KIAUŠAIS ir neturiu omeny sėklidžių. O visi šitie išvardinti tik lelės, partijų marionetės, pastumdėliai. Kaip jų partijų ponai pasakys, taip ir elgsis. Sako darbai kalba už žmogų, panašu, kad pagrindinis jų darbas, užsakyt naują kėdę, nes senąją su savo subine pratrynė.

  • Neišskirčiau valstiečių, manau, būtų tokioj situacijoj kita partija pasielgus taip pat. Rinkėjų interesus jie pamiršta vos pasibaigus rinkimams. Kiek metų visi kalba apie investuotojų pritraukimą ir pan, o ką geriausia pavyko, tai tik žuvų ten kažkokią daugyklą įkurt. Kalbos ir lieka kalbom…

  • Kasta Egle-seimo nario patareja. Ne patareja,o padejeja .Nuo kada toks gandriukas gali vadovauti rajonui,nebent savo vyrams

  • Nesistenkit visi Žilvinai ir Ruslanai, meras turi but MOCKUS, nes vel bus pilni grožio salonai ir humanos, nes kiti visi silpni sutvarkyt savivaldybes klerkus……..

  • Vietoj taškymosi įžeidimais pasufleruokim apie ką kalbėti kandidatams prisistatant, kas mums svarbiausia. Man norėtųsi kad kandidatai konkrečiai įvardintų:
    1. Sveikatos reforma. Jungti, nejungti įstaigas, kokia vizija,
    2. Gyvenimo įgūdžių programa mokykloms,. Kokia metodinė medžiaga bus naudojama lytiškumo klausimais – atitinkanti Konstitucinę šeimos sąvoką ar vaivorykštinė?
    3. Baseinas. Nuomojam ar valdo patys, kas ir kaip atsakys už atidarymo vilkinimą.
    Rašykit savo klausimus.

    • Jei tu toks gudrus ko pats i mero pareigas nesibalotiruoji?:))(

    • Man labai įdomu, jeigu taip įvyktų, kad V. Mockus antrą kartą taptų meru, kokių klaidų nebekartotų?

  • Koks žemas jūsų išprusimas kitus nuvertinti čia spendžiat pa gal save

    • Padėtis daugiau aiški Leonas paseno ir atsisėdo į namų fotelį, Jono su trenksmas neišvysime iš seimo, o ši pagal patirtį, darbinė veikla galimai ir kompitencijos žalia visiškai, tik ambicijų ir galimai puolimas aš, aš ir tik aš tad Kupiškio valstiečiams gulbės giesmė sekančiuose rinkimuose, o dabar mergaitė neturėtų patekt net į prizininkų trejata

  • Tai kad Mockui ten nėra su kuo šnekėti visiems iki jo kaip iki mėnulio,ne toks jų intelektas

    • Gestapo mums nereik

  • Ačiū visiems komentuojantiems anonimams. Netapatinkite „ŽILVINO“ komentaro su mano asmeniu. Norėdamas išreikšti savo nuomonę pasirašysiu.

    • O kam tu įdomus? Rašyk sau į dienoraštį ar eik barbės pažiūrėt.

  • Va, toks tas mūsų politikų suvokimas…Baseinas išgelbės Kupiškį, nuo visiško sunykimo? Kaip ,kad žąsys išgelbėjo Romą.

  • Valstiečiai pagiežingi šunsnukiai, žmonės prisimena kaip jum esant valdžioje atidavėt paramą Palangai statyt naują baseiną, vietoj to, kad būtų užbaigtas Kupiškio. baseinas. Vietoj to, kad kartu su koncervais dirbtumėt Kupiškiui, neatstovėjot prieš seimą. Matyt, jau jum seniai nebestovi, o tokie neverti atstovaut Kupiškio žmonių

    • Iš kur žinai, kad valstiečiams nestovi? Bandei gal šieno kupety?:))((

    • Su neapykanta,su negražiom rinkiminėm rašliavom nieko nelaimėsit.Parašykit po straipsniu,ko bijot.? Valstiečiai visada gražiai ,mandagiai,be šmeižto-už teisybę eina.Mums visiems tikrai su jais pakeliui.Nerašykit,kad jauna,be patirties!Ji dirbs tikrai už mus,paprastus,dirbančius,jaunus,senus žmones. Mes laukiame jaunos merės su komnda!

      • O ką jūsų nuomone atstovauja Valstiečiai- Žalieji? Žaliuosius? Tikrai ne, Viršūnėlės su 4l dyzeliniais džipais varinėja. Valstiečius sakysit? Ar miestelio žmogus yra valstietis? Turi daug žemės ir gauna pajamas iš ūkio? Ne. Jie atstovauja stambiųjų ūkininkų interesus, kas niekuomet nieko gero neatneš miesto gyventojams. Visi projektai, paramos nueis ant trąšų ir mėšlo..
        Kalbant apie kandidatę, nemanau, kad jauna, be patirties sugebėtų sekmingai derinti tarybos veiklą, suburti žmones dėl svarbių sprendimų. Karti realybė, bet taryboj pilna senų perdylų, kurie nežiūri rimtai į jauną, šviesios galvos moterį.

  • Ne per anksti varnai renkasi

Rekomenduojami video