2024/04/28

 

VALSTYBĖ – BLOGAS TURTO SAUGOTOJAS

Byrančios, skylančios pastato sienos – akivaizdus įrodymas, kad pastatui reikia renovacijos. Tačiau Savivaldybės atstovai teigia priešingai – kad statinys, kuris teberengiamas ukrainiečiams apgyvendinti, nėra avarinės būklės, todėl išorės remonto darbai neplanuojami. Kristinos Valytės nuotrauka

Buvęs Kupos pradinės mokyklos pastatas, iš kurio paskutinė išsikraustė Kupiškio viešoji biblioteka, stūkso tuščias.

Šių metų pradžioje rašėme, kad šiame pastate ketinama įkurdinti karo pabėgėlius iš Ukrainos. Tuometinė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Bernatavičienė informavo, kad vyksta patalpų įrengimo ir pritaikymo darbai. Metai jau pervirto į antrą pusę, bet nematyti, kad čia kokie nors darbai vyktų, tik byrančios pastato sienos šaukiasi pagalbos.

Kristina VALYTĖ

Vidų lopo, išorė – griūva

Iškalbingi ir kupiškėnų komentarai. „Aš vakar ėjau pro Kupos mokyklą, kas ten darosi. Viskas išlaužyta, visur laidai nuplėšyti, rūsio langai išdaužyti, durys nuo stogo įėjimo išlaužytos, visur šiukšlės. Po kelerių metų išvis to pastato nebeliks, jeigu taip ir toliau“, – stebėjosi kupiškėnas.

Kiti skaitytojai pasakojo matę ant mokyklos pastato stogo šėliojantį jaunimėlį ar kieme šeimininkaujančius benamius.

Savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vyriausiosios specialistės Astos Vilimės teigimu, šiuo metu pastate tebevyksta patalpų pritaikymo darbai.

„Jau atlikti vandentiekio ir kanalizacijos tvarkymo, vidaus patalpų valymo, daiktų kraustymo darbai. Darbus atliko UAB „Kupiškio komunalininkas“, – raštu atsakė A. Vilimė.

Į klausimą, ar siekiant užtikrinti gyventojų saugumą, nereikia trupančio pastato aptverti „Stop“ juosta ar panaudoti kitus įspėjamuosius ženklus, atsakė, kad greitai bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros ir pastatyti įspėjamieji ženklai.

Tačiau kas iš vidaus pritaikymo darbų, jei pastato išorė griūva? Vienas galas dega, kitas rūksta?

Savivaldybės atstovė teigė, kad pastatas nėra avarinės būklės, todėl išorės remonto darbai neplanuojami. Konkrečiai neatsakyta ir į klausimą, kada čia planuojama įkurdinti pirmus karo pabėgėlius.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kiek jau metu buves San epidemijos pastatas be prieziuros,baigia sugriuti.Dabar sita buvusi mokykla griuna. O kas bus su paciame miesto centre tusciu pastatu ???? Toks pat likimas kaip ir situ dvieju? Kupiskis neturi ukisko vadovo __ cia ir visos bedos. Kupiskio beveik centre griuvesiai. Labai „geras vaizdelis“.

  • Ot, tai dyvai 😀 Visa Lietuva griūna-negi nematote?

  • O tai „Kupos pradinės mokyklos“ uždarymas buvo ne dėl to, kad pastatas avarinės būklės?
    O čia jau ir laikinai bibliotekai, ir pabėgėliams tinkamas.

  • Kiek čia tie ukrainiečiai naudosis. Renovavus galėtų būti puikūs butai. Net trečią aukštą galima padaryti uždengus šlaitinių stogą.

  • „puikių“ specialistų priveista savivaldybėje 🙁

  • Betvarkė…

    • Teisingai. Pamatas suskilo, plytos aptrupėjo per tris mėnesius, kai dingo tvarka.

Rekomenduojami video