2024/04/27

 

VANDUO PAPLOVĖ KUPOS KRIAUŠĮ

Autorės nuotrauka

Kupiškyje liepos 9 dienos liūtis buvo išskirtinė, su ledais. Prilijo į kambarius per neuždarytus langus, į laiptines per neuždarytas duris, kai kur apsėmė rūsius. Atrodė, kad žemė maišosi su dangumi. Po šios trumpalaikės liūties nusekęs upelių, tvenkinių vanduo nepakilo, bet tai šen, tai ten atsirado gana pavojingų žemių nuošliaužų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tokia žemių nuošliauža po to lietaus susiformavo ir Kupiškyje prie Kupos, priešais Vytauto g. 38 daugiabutį namą. Ten vandens srovė į Kupą nunešė nemažai žvyro, kuris vos neužtvėrė kelio vandens tėkmei.

Kupiškio rajono savivaldybėje pasiteiravome, kada ši žemių nuošliauža bus tvarkoma. Kas atliks darbus? Ar nenugrius šalia einantys mediniai laiptai? Ar po anksčiau praūžusio lietaus mieste yra daugiau tvarkytinų vietų?

Atsakymą raštu pateikė Infrastruktūros skyriaus vyresn. specialistas Laurynas Knizikevičius:

„Informuojame, kad konkreti data, kada bus tvarkoma nuošliauža, nenumatyta. Šiuo metu skaičiuojami darbų kiekiai ir lėšų poreikis, ieškoma rangos įmonė, turinti techniką ir galinti atlikti tokio pobūdžio darbus.

Šalia nuošliaužos esantiems mediniams laiptams pavojaus nėra, nes laiptai sumontuoti ant gelžbetoninių polių, giliai įleistų į gruntą.

Po liepos 9 d. užklupusios liūties ties Muziejaus ir Zuntės gatvių sankryža teko šalinti nuplautą žvyrą nuo asfaltuotos važiuojamosios kelio dalies. Buvo paplauti Muziejaus gatvės kelkraščiai. Didesnė išplova atsivėrė pievoje, greta autobusų stoties žiedo. Šios vietos jau sutvarkytos.“

Žemių nuošliauža prie Kupos ir žvyro sąnaša upėje.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ir medžius išvartė niekas jau menesi netvarko

  • Kol tokie beraščiai komentuos (valdinknkai – neišverčiamas estiškas žodis, mėru – meru, voks – vogs, viks – vyks), tol visi iš jų tik juoksis, bet ne juogsis.

  • Kol Kupiškio valdinknkai su mėru voks tol tokie dalykai viks nieko nuostabaus savas kišenes pildo tik.

Rekomenduojami video