2024/04/28

 

VYRIAUSIOJI TARNYBINĖS ETIKOS KOMISIJA IŠTEISINO BUVUSĮ KONTROLĖS KOMITETO PIRMININKĄ

Virginijus Umbra. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kadenciją pradėjo nauja rajono Taryba, bet į viešumą dar iškyla ir ankstesnės kadencijos politikų reikalai.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) išteisino rajono Tarybos narį, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narį, šiuo metu laikinai einantį Kupiškio rajono mero pareigas Virginijų Umbrą, kuris praėjusios kadencijos rajono Taryboje ėjo Kontrolės komiteto vadovo pareigas kaip opozicijos atstovas.

Jis buvo užsitraukęs šios komisijos nario konservatoriaus Sauliaus Dugno nemalonę. Mat šiam pasirodė, kad netinkamai organizavo ir vedė Kontrolės komiteto posėdį.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Politikų pasipešiojimai

S. Dugnas apskundė V. Umbrą Kupiškio rajono savivaldybės Etikos komisijai dėl elgesio 2022 metų lapkričio 9 dienos Kontrolės komisijos posėdyje. S. Dugnas teigė, kad jam buvo apribota teisė dalyvauti ir kalbėti posėdyje.

Be to, anot S. Dugno, V. Umbra nesilaikė komiteto nuostatų reikalavimų, nes posėdžio 5 ir 6 klausimų medžiaga buvo pateikta pavėluotai, t. y. likus 10 min. iki posėdžio pradžios.

Kupiškio rajono savivaldybės Etikos komisija (pirmininkė Daiva Bubulienė) tyrė šį skundą ir 2023 metų kovo 21 dieną konstatavo, kad Tarybos narys V. Umbra pažeidė Politikų etikos kodekse ar institucijos, kurioje jis eina pareigas, veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose ar kituose teisės aktuose nustatytus politikų elgesio principus ar reikalavimus.

Apie tai pranešta Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai. Etikos komisijos išvadą rašė Savivaldybės Teisės skyriaus specialistas Irmantas Gudas.

V. Umbra prašė VTEK Savivaldybės komisijos sprendimą panaikinti.

Plačiau skaitykite liepos 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nematau nei vieno komentaro įžeidžiančio, o jei rašoma tiesa ,na ji visada karti būna tai nereikia ir gąsdinti juk mes rinkėjai turim teisę pasakyti nors per komentarus tai gi nežinom kada busim pakviesti susitikti.

  • Mieli komentatoriai, jei taip norite kkmrntuoti, tai siūlau nenaudoti įžeidžiančių žodžių savo komentaruose. Galite susilaukti administracinių baudų, jei kreipsis žmonės į policiją. Tokių faktų žinau, todėl ir rašau.

    • Qrwa įžeidžiantis žodis ar ne?:)

      • Aišku, kad neįžeiždžiantis. Tik negalima žmogaus pavadinti senas qrwa. Reikia sakyti pagyvenęs qrwa. Seni visi mes būsime. Negražu diskriminuoti pagal amžių.

  • Sauliuk, 2015 metais kandidato anketoje nurodei teistumą , o 2019 metais, jau ne. Gal gali paaiškinti, ar aš kažką sumaišiau?

  • Dugnas labai norėjo pasirodyti visagalis ir gudrus , bet susimovė juodai kaip ir su kontroliere šitos partijos atstovai visur gudrus ir teisus bei sąžiningi

  • Glušas pasiekė naują dugną…

  • Kai kurie, labai garsiai besireiškiantys konservatoriai, matyt jau pamiršo, kuo buvo ir kokias pareigas, gūdžiais sovietų laikais ėjo jų mamytės (tėveliai)?

Rekomenduojami video