2024/04/29

 

KO PASIGENDA KUPIŠKIO GYVENTOJAI?

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Redakcija sulaukė vienos kupiškėnės skambučio. Moteris iškėlė dvi problemas, kurios valdžios yra nesprendžiamos – dėl miesto autobuso ir suoliukų Račiupėnuose.

Jurga BANIONIENĖ

Vaida prisistačiusi pašnekovė teiravosi, kodėl mieste nekursuoja autobusas.

„Pavyzdžiui, Biržuose jau metus po miestą jis važinėja. Galėtų taip ir Kupiškyje būti, kuo mes prastesni?

Pro Kraštiečius, senąsias miesto kapines, pro turgų, marias galėtų kursuoti. Dabar iš Kraštiečių, Račiupėnų iki marių tikrai toli nueiti, paskui dar reikia ir pareiti. Taip pat iš turgaus nusipirkus prekių, kai reikia namo parsinešti, tikrai sunku. Bent jau vasarą galėtų važiuoti“, – mintis dėstė moteris.

Dar pašnekovė sakė pasigendanti suoliukų Račiupėnuose.

„Nė vieno nėra Račiupėnų, Aukštaičių, Slėnio gatvėje. Eini su šuniuku, neturi kur prisėsti. Gal sugalvos Savivaldybė juos pastatyti, juk nedaug kainuoja“, – klausė pašnekovė.

Šiuos klausimus pateikėme Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einančiam Arūnui Valintėliui.

„Kupiškio mieste miesto autobusas nėra planuojamas, nes nebuvo gauta jokio oficialaus prašymo ar poreikio. Į Naująsias miesto kapines autobusų eismas yra organizuojamas uždarosios akcinės bendrovės „Kupiškio autobusų parkas“.

Račiupėnų gatvėje – individualių namų kvartalas. Daugelyje vietų individualių namų sklypai ir įrengtas šaligatvis ribojasi. Apie tai, kad pasigendama Račiupėnų gatvėje suoliukų nebuvome gavę jokios informacijos ir nebuvo gauta prašymų įrengti suoliukus“, – trumpą komentarą atsiuntė A. Valintėlis.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kai renovavo Purėno gatve, įrengė autobuso sustojimo vietas, bet po metų ženklus nuėmė. Taigi matyt projektuose buvo numatytas miesto autobusas, jei jau rengė sustojimus

  • Taigi aštuonis metus vadovavo jūsų gerasis meriukas tada nereikėjo nei suoliuko nei autobuso ,o dabar kaip tik naujas vadovas tai prisireikė jau vėl mato blogai tie kurie rėkė ,kad geresnio nebus mero

  • Perejau per K.Simonio parka. Pusynas padarytas savartynu. Siuksles, alkoholiniu gerimu buteliai. Nudziuves alksnis gal jau 5 metai…Nera seimininko.

    • Tai 5 metus nebuvo šeimininko.

  • Pats nepatogiausias miestas be mašinos. Nėra dviračių, paspirtukų takų. O iš poliklinikos pėsčiomis grįžti į Aukštupėnus- pamėginkite!

    • Tie suoliukai kainuos tiek kad oi oi vienas bent kelis gabalus

  • Nereikia jokių suoliukų Račiupėnų gatvėje. Žmonės vedžioja šunis ir leidžia jiems dergti ant ant kitų žmonių sklypo. O blogoausia, kad nesusirenka. Tegu savo kieme vedžioja ir kakina ant savo pievų ir sėdi pas save ant suoliuko.

    • Kotletukų su „vitaminais“ pamėtyk, nebevedžios tų prakeiktų kiemšikių.

  • Siūlau rajono valdžiai pėsčiomis praeiti minėtu maršrutu arba bent jau nuo centro iki marių, arba su pilnomis rankinėmis nuo turgaus nupėdinti iki autobusų stoties,gal tada pamatys poreikį mikriukui.

    • Važiavau nuo marių iki stoties. Sekmadienį apie 18 val. Saulė švietė, ramus oras, gražu… Prasilenkiau su 3 automobiliais ir pamačiau 4 žmones. Be rankinių. Senoms boboms yra taksi. O jei nebelieka poros € taksui, kuriuos išleidai alui, tai ir pzdnk valso žingsneliu į stotį. Ir taip jau savivaldybei sunku. Naują baseiną išnuomos už 1100 €/ mėn., o per metus sumokės 200000€ dotacijų. Turėk sarmatos, mikriuko užsigeidė…

      • Ale tikrai kazkokie poniski iprociai pas zmones:, mikriuko jiems matai reikia, dar ir valgyti paskui isinores. Visai kupiskenai apie savo valdzia negalvoja iš ko jiems vargsams reikes dviems mero patarejams ir posedziu sekretorei algas moketi? Miskyt gi pradekit biski:)

  • Trūksta visko ir daug.tačiau labiausiai tai žmoniškumo,pagarbos vieni kitiems,supratimo…

  • Džiaukites,neteršia miestelio.Ramu,kaip kurorte.

  • Dirbo, kol prisidirbo 🙂

  • Pilnai sutinku su autorės nuomone dėl miesto autobuso kursavimo, netgi labai protingai išdėstytas maršrutas, manau keleivių susirinktų, nes tai būtų patogumas iš autobusų stoties pasiekti reikiamus taškus. Dabar jau kupiškėnų poreikis yra, kaip reaguos savivaldybė?

    • Miesto ir rajono gyventojai sensta. Jei norime, kad žmonės galėtų pėsti vaikščioti po miestą, reikia suprasti, kad nugaros ir kojos nelabai laiko. Reikia nuolat prisėsti. Šitas klausimas tikrai buvo kažkada minėtas, o gal ir ne kartą. Bet… karavanas eina nesidairydamas. O dėl autobuso seniai prarasta viltis. Geros patirties iš Pasvalio rajono mūsų meras nesiėmė, o dirbo su dokumentais.

Rekomenduojami video