2024/04/28

 

SUBAČIUS BUS GATVĖS GIMNASTŲ KALVĖ?

Subatėnas Lukas Ulkė šiemet buvo vienintelis, gavęs Savivaldybės patvirtinimą ir finansavimą projekto idėjai, skirtai gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, įgyvendinti. Luko idėjai – gatvės gimnastikos aikštelei – skirta tiek, kiek ir prašyta, t. y. beveik 10 tūkst. eurų. Dalės Virbickienės nuotrauka

Dar neseniai kupiškėnai galėjo Savivaldybei teikti projektų idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti.

Šiemet pretenduoti į Kupiškio rajono savivaldybės finansavimą patvirtintas tik vieno Kupiškio rajono gyventojo, jaunosios kartos subatėno Luko Ulkės, projektas. Jaunuolis sumanė savo mieste įrengti gatvės gimnastikos aikštelę.

Vaikinas be konkurencijos susižėrė tiek, kiek ir buvo prašęs šiam projektui įgyvendinti, – beveik 10 tūkst. eurų.

Kristina VALYTĖ

Balsuoti reikia, nes tokia tvarka

Kupiškėnai stebėjosi, kodėl esant vieninteliam realiam pretendentui į Savivaldybės finansavimą vis tiek buvo reikalingas gyventojų balsavimas.
Savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Asta Vilimė sakė, kad tokia tvarka numatyta Kupiškio rajono savivaldybės bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos apraše.

„Savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai, ne jaunesni nei 18 metų, pritarimą projektų įgyvendinimui išreiškia balsavimu“, – tvirtino A. Vilimė.

Pasak Luko Ulkės, planuojama, kad nauja gatvės gimnastikos aikštelė turėtų būti įrengta Subačiaus centre, parkelyje už kultūros namų.
Dalės Virbickienės nuotrauka

Akis atvėrė autoritetai

Pasak L. Ulkės, Subačius – mažas miestas, nedaug yra pramogų vietų, tad jaunimas savamoksliškai užsiima gatvės gimnastika, dažnai sportuoja ant atgyvenusių, sovietų laikus menančių skersinių, kurie, beje, nesaugūs.

„Ten baisi situacija. Metalinės konstrukcijos kreivos, vienas skersinis išvis sukasi. Sunku kažką naujo mokytis ir progresuoti.

Kol buvo išbetonuota apačia, jei nepasisekdavo triukas, skaudžiai krisdavome. Dabar ten papilta žvyro, bet vis vien kritimas skausmingas“, – pasakojo Lukas.

Plačiau skaitykite birželio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Anot pašnekovo, nauja gatvės gimnastikos aikštelė subatėnams reikalinga, nes yra nemažai šiuo sportu užsiimančių žmonių. O kol laukiama naujos aikštelės, iš bėdos galima treniruotis senoje. Nuotraukoje jaunimas demonstruoja ištvermės triukus.
Dalės Virbickienės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video