2024/04/30

 

AISTROS DĖL KUPIŠKIO BASEINO NUOMOS

Kada baseinas atvers duris ir kas čia šeimininkaus, dar neaišku. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Birželio 20 d. per Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdį daugiausia Tarybos narių diskusijų sukėlė klausimas dėl nekilnojamojo turto ir kito ilgalaikio turto, esančio K. Šimonio g. 1A, – Kupiškio sveikatingumo ir sporto centro – nuomos konkurso organizavimo.

Jurga BANIONIENĖ

Tikslas – išnuomoti viešo konkurso būdu

Aiškinamajame rašte išdėstyti sprendimo projekto tikslas ir uždaviniai – gauti Savivaldybės tarybos leidimą, kad Kupiškio sveikatingumo ir sporto centro pastato, aikštelės prie jo, esančių K. Šimonio g. 1A, Kupiškyje, ilgalaikio ir trumpalaikio materialiojo turto, reikalingo pastatui naudoti pagal paskirtį, būtų organizuojamas viešas nuomos konkursas.

Siūloma organizuoti viešą nuomos konkursą atsižvelgiant į tai, kad pabaigus Kupiškio sveikatingumo ir sporto komplekso užbaigimo darbus, pastatas kuo greičiau būtų pradedamas naudoti pagal paskirtį.

Pritarus sprendimo projektui Savivaldybės administracija galėtų pradėti viešo nuomos konkurso procedūras. Gauti Savivaldybės tarybos pritarimą dėl parengto nekilnojamojo turto nuomos sutarties projekto, kuri būtų pasirašoma su nuomininku išnuomojus pastatą su turtu viešo konkurso būdu.

Sprendimo projektą pristačiusi Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Karolina Breivytė kalbėjo, kad juo siūloma Kupiškio rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį turtą pripažinti nereikalingu Savivaldybės funkcijoms įgyvendinti; nuomoti viešo konkurso būdu 10 metų pastatą – Kupiškio sveikatingumo ir sporto centrą, aikštelę, esančią šalia pastato, taip pat pastatui naudoti pagal paskirtį reikalingą kitą ilgalaikį ir trumpalaikį materialųjį turtą sportinei, pramogų ir poilsio organizavimo veikloms organizuoti ir vykdyti.

Nustatyti, kad pradinis nuompinigių dydis – 1 tūkst. 100 Eur per mėnesį už visą nuomojamą turtą. Nustatyti, kad turtas sudarius nuomos sutartį nuomininkui bus perduodamas ne anksčiau nei užbaigto statyti pastato kadastro duomenys bus įregistruoti Nekilnojamojo turto registre.

Taip pat nustatyti, kad nuomininkas pateikia 10 tūkst. Eur dydžio garantiją turto nuomos sutarties įvykdymui.

Neatsakyti klausimai

Pirma klausimą pateikė Tarybos narė Eglė Blaževičienė. Anot jos, komitetuose vyko daug diskusijų, bet vis tiek negavusi atsakymo, kokiu tikslu eita link to, kad reikia atiduoti tokį gražų baseiną, kuriam pastatyti daug vargo turėjo Savivaldybė, į privačias rankas.

Plačiau skaitykite birželio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pritariam DIENOS komentarui.

  • Tie kur čia rašo, kad neapsimoka baiseinas savivaldybei, tai aišku kas ir rašo. Cesevičiaus žodžius perrašo socdemai. Tą patį sakė per posėdį. Girdėjom. Nedurninkit kitų tarybos narių, kurie mąsto pagal sąžinę ir stengiasi dėl rajono. Jum visur gi tik nuostoliai… kultūros namai irgi buvo nuostolis. O ką dabar turim??Kai uždarėt kaimuose? Gal primint? Medpunktai irgi nuostolis jum… ligoninė. Viskas nuostolis, kas pelno neneša.

  • Nepasiims tarybos nariai neuzdirbtu ( nario pinigu ) ir bus dalis baseino islaikymui.. Gales mokiniai nemokamai (kaip kituose miestuose ) mokytis plaukti.

    • Privatininkas priims kažką plaukti nemokamai? Ką rūkot ponas?

    • kur valstybinis baseinas? Mokiniams ir taip buna nemokamai arba minimaliai.
      Del gydymo istaigu-tokia apkrova savivaldybei laikyti , kokie atlygiai darbuotojams. valdiskoje poliklinikoje, o ir ko vidi pervego i privacia?
      Baikit nesuprasdami ir viena tiksla turedami-gauti nemokamai , kalbeti. Nemokamu nebuna, visi nemokamai buna nasta dirbantiems arba paciai savivaldybei nusigyvenimas ir nebegalejimas skirti kitoms sritims.

    • Pastatėte puikų baseiną,tai ir suskubkite rugsejo 1ąją atidaryti!Juk tai būtų dviguba sventė mūsų miestui.ir rajonui.Taip lauktas baseinas,jis turėtų priklausyti savivaldybei,o ne pereiti į kazkokio verslininko rankas, kad vėliau uz centus privatizuotų!!!Tai tam ir esate tarybos nariai,kad priimtumet teisingus ir.nesavanaudiskus sprendimus zmonių naudai!Juk atlyginimai ir veltui nemokami.Sėkmės ir tikimes teisingų sprendimų,kad ir veliau kupiskenai galetų dziaugtis dar viena pramoga savam mieste!

  • Tikrai teisingai nuspręsta, kad baseinas išnuomotas. Savivaldybė neįstengtų apmokėti visų išlaidų:. Svarbiausia, kad baseinas dirbtų ir teiktų paslaugas mokiniams, senjorams ir kitiems gyventojams. Aplinkiinių rajonų, turinčių baseinus, patirtis rodo, kad jie irgi turi įvairių problemų, Mokiniams pagal neformaliojo švietimo programas ir projektus (finansuoja Švietimo , mokslo ir sporto ministerija) nebereiks važiuoti į Anykščius, Pasvalį. Nebereiks lėšų transportui ir laiko atžvilgiu planuotis geriau. Manau, senjorams irgi bus nuolaidos. Paslaugų kainų negalės padidinti, nes tada kupiškėnai vyks kitur. Tik svarbu., kad atsirastų įstaiga, kuri norėtų nuomoti ir atitiktų nuomos sutarties sąlygas. Diskutuoti daug galima, bet reikia nusimanyti ir apie tokio objekto (baseino) išlaidas,. Būkime atsakingi ir objektyvūs,!!!

    • Esi durnas arba konservatotius. Savivaldybės durniai, planuoja per 3 metus, atiduoti privatininkui 1 milijoną eurų kupiškio gyventojų pinigų. Mažesnis nuostolis būtų sudeginti, nei išnuomoti. Konservatoriai, jau nebe partija, o onkologinė liga. Ketvirtos stadijos. Su metastazėmis.

  • Labai teisingai nuspręsta atiduoti į privačias rankas ,nes baseinas reiks išlaikyti ,už vandenį mokėti ,kas mokės Kupiškio gyventojai jiems bus mokestis pakeltas už vandenį ,o ta
    kandidatė į merus tai tegu geriau masto apie išlaidas kiek reikės pinigų jo iš laikymui suprantama norisi kėdės labai rinkimai reikia pasireikšti

  • Baikit, kada valstybe islaike tokius objektus tinkamai? Zinoma i privacias reikia duoti su ipareigojimais ir skaidriai. Bet be privataus paerktas zlugti.

  • Tevyne Lietuva -nelysk i sikna GANDRAGALVIAMS

    • Šlikštynė. Musiau konsdrvatnikas.

    • Rinkis žodžius. Ko jie blogi? Kad nenorėjo atiduoti nuomoti savivaldybės baseino svetimiem??
      Pagal tave blogi tie, kurie už teisybę

  • Kol Tapinas skaičiuoja čekiukus, su Partija susiję verslininkai beveik veltui perims kelių milijonų vertės turtą.

    • Kokia partija?

  • Gėda…., už Kupiškio senosios nomenklatūros ( konservatorių+ socdemų) sprendimus, atiduoti naują baseiną į privačias rankas.
    Gėda…., naujas, neeksplotuotas pastatas atiduodamas už simbolinį nuomos mokestį, Išties, galimai, turėtų pasidomėti teisėsauga Kupiškio baseino reikalais, nes dvelkia įdomiai…….

  • Ligoninės, gydytojų paslaugomis galime dalintis. O baseinu niekaip? Visiškas nuglušimas visų kas svaigo dėl baseino ir net Bardauską rinko, kad baseiną pastatys..

    • Asile, kiek pinigų savivaldybė sumoka Sveikatos namams?. Tegul privatininkas pasistato baseiną už savo pinigus ir siūlo savivaldybei paslaugas. Per maža lansberginio protelio tai suvokti? Vok, vok, kaip konservatorių skyriaus pirmininkas bardauskas ir suvoksi.

  • O kaip puolė Černius ir Cesevičius per posėdį ir komitete ant tos pačios “blogosios” Blaževičienės. Pažiūrėkit įrašus kas nematė. Vienintelė, kuri buvo tos nuomonės, kad baseiną reikėjo atidarinėti patiems., kad bet kada perleisim privatininkams. Ir ji tikrai teisi, kad niekas nedirbo tinkama linkme kad baseinas būtų mūsų pačių. Gerai kažkuriam komentare rašė kažkas, juk patys susiremontavę namą ar butą neišnuomojam jo 10 metų kažkam. Kas iš jo liks? Naujut naujutėlis baseinas. Ar tik nebus buvę valdantieji kažką už tai gavę? Ar kažkam naudinga nebus? Rajono žmonėms tiktai daug kyla klausimų.

  • Konservatoriai + socdemai = LTSR naujoji (senoji) nomeklatura (po KGB sparneliu )

  • Asilai iš ES ir skolintų pinigų, dėl savo debiliškų ambicijų pastatė baseiną. Dabar, nei išspjaut, nei nuryt. Ar jūs pasistatę namą, kažkam jį išnuomotumėte ir primokėtumėte, kad nuomojate? 300000€ metams. Sūkos konservatoriai, per 8 metus, net šaligatvių nesutvarkė. Daugiabučių kiemai pilni purvo,gatvės kiauros. Ar pagalvojote apie kupiškėnų mokumą? Jų pajamas? Auginkit baseine karpius, kol dar neužmyžo. Vis, nuostolis mažesnis bus. P.s. pigiau būtų buvę L. Apšegą ant kupros panešti, nei kupiškėnus į kuprą suvaryti.

  • Greičiau organizuokit įrengimą,o dar gandragalviai sugalvos perkelti į Aukštupėnus kaip himno giedojimą…

    • Augink raumenis asile!Pasenusios tavo žinios.Cha cha…

  • Ukininkas isivaizduoja labai viska suprantantis, bet…gaila, kad tokie zmones cia sprendimus musu rajonui daro

  • Kiek žinoma, tai atiduoti baseino valdymą į privačias rankas išėjo iš buvusios valdančios daugumos. Žinomas ir autorius. Ar nebūtų paprasčiau atiduoti ir visą rajono administraciją į privačias rankas. Įsitikinęs, kad tuomet atsirastų specialistų kuriems nekiltų minčių atiduoti naujai pastatytą tokį turtą.
    Tai kaip galima valdyti rajoną jei nesugebama valdyti naujai pastatyto sveikatingumo komplekso, o gal tam yra kitokių planų kieno tai pasipelnymui ištraukti lėšas iš biudžeto. Tokia schema jau kažką primena ir kvepia neskaniai.

    • Lauk tik iš valdžios kas balsavo už atidavimą.Konservai,socdemai

  • Taryba, ką tik, nusprendė, kad naujai pastatytas savivaldybės baseinas, nereikalingas savivaldybės funkcijomis vykdyti. Vadinasi, statant šį objektą, lėšos buvo naudojamos ne savivaldybės reikmėms, o tai jau, galimai yra nusikalstama veikla. Rekomenduoju persvarstyti šį klausimą iš naujo.

    • Dabar statys aerouosta ,skraidys lėktuvai Kupiškis -Vasiukai…

      • Dabar statys kosmodromą. Kosmonautų savivaldybėj užtenka.

Rekomenduojami video