2024/04/28

 

PRASIDEDA AKCIJA „MILIJONAS VAISTINĖLIŲ UKRAINAI“

SAM nuotrauka

Pirmadienį visoje Lietuvoje startuoja pilietinė akcija, kurios metu bus siekiama surinkti milijoną automobilinių vaistinėlių ir perduoti jas Ukrainai. Lietuviai raginami nuo liepos 1 d. keičiamas gyventojų ir juridinių asmenų automobilių vaistinėles neišmesti, o pristatyti į specialius surinkimo punktus visoje šalyje.

„Vis dar besitęsianti Rusijos invazija ir vykdomas agresyvus karas Ukrainoje ragina mus visus susitelkti ir padėti Ukrainos žmonėms. Nuo pat pirmos karo dienos, aktyviai veikiame Ukrainos labui, tačiau mūsų visų parama ir pagalba besiginančiai šaliai vis dar labai reikalinga. Žinome, kad šiuo metu kare sužeistiems žmonėms ypatingai svarbi ir reikalinga pagalba tvarsliava ir kitomis medicinos priemonėmis.

Kadangi nuo 2023 m. liepos 1 d. Lietuvos vairuotojai savo automobiliuose turi atnaujinti ar įsigyti naujos sudėties pirmosios pagalbos rinkinius (vaistinėles), senosios vaistinėlės taps nebereikalingos ar nebenaudojamos, tačiau jos būtų svari parama Ukrainos gynėjams ir civiliams gyventojams. Siekiame surinkti kuo daugiau keičiamų vaistinėlių, kurios bus perduotos tiek į karo zoną, tiek civiliams gyventojams“, – sakė akcijos iniciatorė Oksana Paškevičienė, nuo pat karo pradžios Ukrainai pagalbą teikiančios asociacijos „Po mažą žingsnį“ vadovė.

Lietuvos gyventojai, įmonės ir institucijos per pastaruosius beveik dvejus metus civiliams Ukrainos žmonėms ir kariškiams aukoja įvairias priemones – pradedant humanitarine pagalba, baigiant dviračiais, elektros generatoriais, dronais ir netgi automobiliais. Lietuvos pagalbos Ukrainai logistiką organizuoja ir koordinuoja Susisiekimo ministerija.

„Lietuva ir toliau girdi ukrainiečių pagalbos prašymą. Ir jeigu sulūžusius, sugedusius daiktus galime pakeisti naujais, vienas dalykas Ukrainos kovoje su okupantu yra neįkainojamas: tai – kariškių ir civilių žmonių gyvybės ir sveikata. Todėl raginame Lietuvos žmones keičiamas vaistinėles padovanoti ukrainiečiams“, – akcentavo Susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Vaistinėlės bus renkamos specialiuose surinkimo punktuose „Circle K“ degalinėse ir savivaldybių nurodytose vietose, pažymėtose akcijos ženklais.

Kupiškio rajono gyventojai prie akcijos gali prisidėti senas vaistinėles atnešdami į Kupiškio rajono savivaldybės administracijos pastato (Vytauto g. 2, Kupiškis) 1 aukštą, 103 kab. Vaistinėlės bus renkamos nuo š. m. birželio 19 iki 30 d.

Kviečiame nebūti abejingiems ir prisidėti prie organizuojamos akcijos!

Parengta pagal ELTOS ir Kupiškio r. savivaldybės inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video