2024/04/18

 

VAIKŲ VASAROS STOVYKLOS – TĖVAMS TRŪKSTA PASIŪLOS

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Šiais mokslo metais mokyklos suoluose vaikai praleis beveik visą birželį. Pagal pagrindinio ugdymo programą besimokantiems mokiniams ugdymo procesas tęsis iki birželio 23 dienos. Kiek trumpiau – pradinukams ir vyresnių klasių mokiniams. Pastarųjų laukia egzaminai, stojimas į naujas mokyklas, o mažųjų tėvams teks sukti galvas, kaip turiningai užimti vaikus. Dirbantiems išsigelbėjimo šiaudu tampa vaikų vasaros stovyklos.

Kasmet lėšų vaikų vasaros poilsiui ir užimtumui skiria ir Kupiškio rajono savivaldybė. Ar taip bus ir šiemet? Kas siūloma?

Jurga BANIONIENĖ

Stovyklų trūksta

Dvi atžalas, beveik trejų dukrą ir tuoj septynerių metų sulauksiantį sūnų, auginanti Erika P. pasakojo, kad praeitą vasarą sūnus dalyvavo parapijos namuose kasmet vykstančioje vaikų vasaros stovykloje, organizuojamoje dekano Mindaugo Kučinsko.

„Bet tai buvo pirmas kartas, nes dar mažas. Dabar gavome pasiūlymą į futbolo stovyklą. Penkios dienos, stovyklos kaina 200 eurų, bet ji su maudynėmis, kitomis vandens pramogomis, plaukti sūnus dar nemoka, bijočiau išleisti. Dukra eis į darželį, o sūnų labai norėčiau užrašyti į stovyklą, ir jam patiktų, bet nelabai yra kur, trūksta pasiūlos Kupiškyje. Ieškoti toliau, ne savame rajone, nesinori, reikia dar paaugti, kai bus bent 10 metų, gal tada“, – svarstė pašnekovė.

Anot Erikos, vasaros laikotarpiu dirbantiems tėvams tenka pasukti galvas, ką daryti, kad vaikai prasmingai ir įdomiai leistų atostogas.

„Didelis rūpestis šeimoms, negali palikti pirmoko, antroko be suaugusiųjų priežiūros, o į darbą reikia. Tėvai nori, kad vaikų poilsis būtų turiningas, ne tik po kiemą lakstytų, bet patirtų ir įspūdžių. Įvairiai šią problemą sprendžia. Vieni samdo aukles, kiti priežiūrą palieka seneliams“, – sakė mama.

Kita kalbinta mama Gitana T. tvirtino, kad dienos stovyklų Kupiškyje labai pasigenda.

„Išskyrus kunigą Mindaugą, niekas jų neorganizuoja arba mes to nežinome, viešai apie tai neskelbiama, o jei ir skelbiama, informacija nepasiekia“, – teigė pašnekovė.

Pasak jos, kai nėra pasiūlos rajone, tenka vaikus išleisti į mokamas stovyklas kitur, o jos tėvams nemenkai atsieina.

„Jei vienas vaikas, tai dar nieko, bet kai nori išleisti du, o viena stovykla kainuoja apie 300 eurų ar dar daugiau, kišenę smarkiai patuština“, – kalbėjo Gitana T.

Tris sūnus auginanti kupiškėnė sakė, kad vyresni berniukai visada lankė parapijos vaikų stovyklą, jiems patiko. „Bet dabar užaugo, ir aš manau, jog per daug vaikų vienai stovyklai. Ne visi būna užimti, reikėtų, kad grupės būtų mažesnės“, – pastebėjo pašnekovė.

Lėšų – kiek ir pernai

Ar bus skirta lėšų vaikų vasaros stovykloms, kur ir kokios stovyklos vyks, pasiteiravome atsakingų Savivaldybės specialistų. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus pateiktą informaciją atsiuntė Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Asta Vilimė.

Plačiau skaitykite gegužės 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video