2024/04/26

 

VASARĄ KUPIŠKYJE VAIKŲ LAUKS DU DARŽELIAI

Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ šią vasarą laukia remontas. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vasaros laikotarpiu darželius lanko mažiau vaikų. Dėl šios priežasties anksčiau galiodavo tvarka, kad dvi ikimokyklinio ugdymo įstaigos mieste būdavo uždaromos ir paliekamas dirbti vienas darželis.

Šiemet šios praktikos atsisakyta. Kaip bus organizuojamas darželių darbas šią vasarą?

Jurga BANIONIENĖ

Bus remontuojamas

Šį klausimą pakomentavo Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovai. Vidaus administravimo skyriaus vyriausiosios specialistės Astos Vilimės atsiųstame laiške rašoma, kad visi Kupiškio miesto vaikų lopšeliai-darželiai vasarą dirbs, išskyrus „Obelėlę“.

„Nuo birželio 5 d. šiame vaikų lopšelyje-darželyje prasidės pastato išorės šiltinimo ir kiti remonto darbai, todėl tokiomis sąlygomis veikla vasaros laikotarpiu šioje įstaigoje nevyks.“

„Apklausus lopšelį-darželį „Obelėlė“ lankančių vaikų tėvus apie poreikį gauti ikimokyklinio ugdymo paslaugas vaikams vasaros laikotarpiu paaiškėjo, kad susiformuotų apie tris lankančių vaikų grupes.

Nuo birželio 5 d. šie vaikai lankys Kupiškio mokyklos „Varpelio“ ir vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ mišrias ugdymo grupes. Vadovaujantis Kupiškio rajono savivaldybės tarybos 2022 m. kovo 31 d. sprendimu „Dėl atlyginimo dydžio už vaikų išlaikymo paslaugą Kupiškio rajono savivaldybės ugdymo įstaigose nustatymo ir taikymo tvarkos aprašo patvirtinimo“, vasaros laikotarpiu už maitinimo paslaugą ir mokestis ugdymo inventoriui, priemonėms įsigyti ir kitoms reikmėms tenkinti mokamas tik už tas dienas, kurias vaikas lanko ugdymo įstaigą“, – rašoma komentare.

Plačiau skaitykite gegužės 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video