2024/04/26

 

MEDŽIAI IR DARBO KULTŪRA

Skaitytojos nuotrauka

Skaitytoja atkreipė dėmesį, kad Kupiškyje prie A. Purėno g. 4 namo jau metai metamos statybinės atliekos baigia užgožti šalia augantį beržą. Ar atlaikys tokią naštą šis medis?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pirmiausia pasiteiravome komunalininkų apie šią situaciją. Vingaudas Šarmaitis, UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius, paaiškino, kad A. Purėno g. 4 namas šiuo metu intensyviai renovuojamas. Tad atsiranda ir visokių statybinių atliekų. Joms laikinai sudėti ten nėra daug vietos.

Pašnekovas pažadėjo konkrečiau pasidomėti, ar tam beržui iškilusi grėsmė, ir pridūrė, kad tos statybinės medžiagos nekenksmingos.

Želdynų specialisto Algirdo Gasiūno nuomone, tai pirmiausia yra darbo kultūros reikalas. Statybininkai turėtų medžių, kurie yra prie jų statybviečių, kamienus apdėti lentutėmis ir aprišti, kad atliekant darbus jie nebūtų sužalojami.

Taip pat reikėtų aplink medžius, kiek įmanoma, palikti ir tam tikrą laisvą teritoriją. Kad medis atsigautų, reikėtų žemę aplink jį pajudinti, pamulčiuoti, kad galėtų rastis mikroorganizmų, kad atsigautų dirvožemis.

Plačiau skaitykite balandžio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video