2024/04/19

 

NAUJO TARYBOS REGLAMENTO VINGRYBĖS

Savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė-Talačkienė supažindino Tarybos narius, kas keičiasi naujame reglamente, kas lieka kaip buvę. Autorės nuotrauka

Kovo 30 dieną per Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdį patvirtintas naujas rajono Tarybos veiklos reglamentas.

Šis reglamentas įsigalios balandžio 1 dieną, bet jo nuostatos bus pradėtos taikyti, kai naujai išrinkta rajono Taryba balandžio 20 dieną susirinks į pirmą posėdį.

Jurga BANIONIENĖ

Bus naujovių

Klausimą pristačiusi Savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė-Talačkienė priminė, kad balandžio 1 d. keičiasi Vietos savivaldos įstatymas.

Tuo pagrindu keičiamas Tarybos reglamentas. Senasis reglamentas, pagal kurį dirbo 2019–2023 m. kadencijos Taryba, bus naikinamas.

Ji supažindino Tarybos narius, kas keičiasi naujame reglamente, kas lieka kaip buvę.

„Savivaldybės atstovaujamoji institucija – Savivaldybės taryba, ją sudaro 21 Tarybos narys. 11 Savivaldybės tarybos narių sudaro kvorumą. Tarybos nario teisės ir pareigos išlieka tokios pat, jos įtvirtintos Vietos savivaldos įstatyme. Taryba renkama ketveriems metams. Tarybos įgaliojimai prasideda jai susirinkus į pirmą posėdį, Savivaldybės tarybos nariams prisiekus ir jame dalyvaujant daugumai nustatyto viso Savivaldybės tarybos narių skaičiaus.

Savivaldybės tarybos kompetencija išliko ta pati – išimtinė ir paprastoji. Komitetai, kaip ir buvo, dirbs šeši (Ekonomikos, finansų ir biudžeto; Kaimo ir bendruomenių reikalų; Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos; Sveikatos ir socialinės apsaugos; Vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos; Kontrolės – aut. past.).

Jų darbe pokyčių nėra, tik akcentuoju, kad Tarybos narys, pretenduojantis tapti komiteto pirmininku, privalo užpildyti vidaus reikalų ministro patvirtintos formos deklaraciją dėl nepriekaištingos reputacijos, ją pateikti merui, skelbsime ją viešai, kol tas Tarybos narys bus komiteto pirmininku“, – kalbėjo J. Bakanaitė-Talačkienė.

Ji pabrėžė, kad siekiant skaidrumo, viešumo atsiranda naujovė – tiek komitetų, tiek komisijų posėdžių metu bus daromi garso ir vaizdo įrašai, jie bus viešai skelbiami Savivaldybės interneto svetainėje, tik Etikos komisijos ir uždari posėdžiai nebus skelbiami.

Savivaldybės tarybos komisijos nesikeičia – Etikos, Antikorupcijos ir kt. Jų pirmininkai taip pat privalės pildyti nepriekaištingos reputacijos formą. Posėdžiai bus įrašomi.

Kaip ir iki šiol, Savivaldybės tarybos nariai gali vienytis į frakciją. Ją gali sudaryti ne mažiau kaip 3 Tarybos nariai. Tarybos narių grupę gali sudaryti ne mažiau kaip 2 nariai. Tarybos nariui išlieka teisė nesijungti nei į frakciją, nei į grupę.

Plačiau skaitykite balandžio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video