2024/03/19

 

PASKELBTOS SAVIVALDYBIŲ TARYBŲ PIRMŲJŲ POSĖDŽIŲ DATOS

VRK nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia preliminarias savivaldybių tarybų pirmųjų posėdžių datas 60 Lietuvos savivaldybių.

Rinkimų kodeksas numato, kad pirmojo savivaldybės tarybos posėdžio metu savivaldybės nariai ir meras duoda priesaiką ir jiems yra įteikiami savivaldybės tarybos narių pažymėjimai.

Pažymėjimus įteikia tos konkrečios savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas. 

Savivaldybių tarybų pirmųjų posėdžių datos skelbiamos ČIA

Pirmasis naujos Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdis turėtų vykti balandžio 20 d., 9 val.

Rinkimų kodeksas numato, kad išrinktas savivaldybės tarybos narys, apsisprendęs atsisakyti savivaldybės tarybos nario mandato, ne vėliau kaip likus 10 dienų iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos turi informuoti VRK įstatymo nustatyta tvarka pasirašytą pareiškimą dėl išrinkto savivaldybės tarybos nario mandato atsisakymo.

Gavusi šį pareiškimą, VRK mandatų komisijos teisėmis ne vėliau kaip likus 7 dienoms iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos priima sprendimą dėl išrinkto savivaldybės tarybos nario mandato netekimo ir mandato naujam savivaldybės tarybos nariui pripažinimo.

Iki tol savivaldybės tarybos narių ir merų pareigas ėjusių asmenų įgaliojimai nutrūks automatiškai  naujiesiems savivaldybės tarybos nariams susirinkus į pirmąjį posėdį

Parengta pagal VRK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video