2024/04/25

 

SAVO HERALDIKOS ŽENKLUS NORI TURĖTI IR SKAPIŠKĖNAI

Skapiškio seniūnijos seniūnas Ričardas Kiaulėnas teigė, jog mintis, kad Skapiškiui reikia savo heraldikos ženklų, kirbėjo seniau, kone metus. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Neseniai rašėme, kad subatėnai ėmėsi iniciatyvos susikurti savo herbą, vėliavą ir antspaudą.

Įkandin jų pasekė ir Skapiškis. Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdžiui rengiamas klausimas dėl kreipimosi į Lietuvos heraldikos komisiją dėl Skapiškio miestelio herbo etalono ir heraldinio projekto kūrimo inicijavimo.

Jurga BANIONIENĖ

Pajudėjo iš mirties taško

Subatėnai pirmi oficialiai kreipėsi į Savivaldybę dėl herbo projekto sukūrimo – Subačiaus bendruomenė pirma pareiškė norą turėti savo oficialius simbolius. Iki šiol nė viena Kupiškio rajono seniūnija neturėjo savo oficialaus herbo ir vėliavos.

„Smagu matyti, kad seniūnijos ir jų bendruomenės pradėjo rodyti iniciatyvą turėti savo vietovę reprezentuojančius simbolius. Seniūnijų herbų situacija Kupiškio rajono savivaldybėje pradėjau domėtis 2020 metais.

Surinkus informaciją apie visų Lietuvos savivaldybių seniūnijas paaiškėjo, kad Lietuvoje likome vienintelė Savivaldybė, kurioje nė viena seniūnija neturi savo oficialiai patvirtinto herbo. Tuomet kreipiausi į visus rajono seniūnus, kad su bendruomenėmis apsvarstytų šią idėją, nes tai turėtų būti bendruomenių iniciatyva.

Pirma žingsnį žengė ir ledus pralaužė Subačius bendruomenė, o dabar ir Skapiškio bendruomenė išreiškė norą turėti savo simboliką“, – komentavo Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas, atsakingas už rajono paveldosaugos reikalus, Vytis Zavackas.

Plačiau skaitykite kovo 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video