2024/04/25

 

KAS VALDYS RAJONĄ, LEMS MERO RINKIMAI

Austėjos Ritos Žiūkaitės nuotrauka

Kupiškio rajone savivaldos rinkimuose šiemet iš viso balsavo 54,32 proc. rinkėjų. Prieš ketverius metus savivaldos rinkimuose kupiškėnų aktyvumas buvo panašus – 52,93 proc.

Pasibaigus pirmam savivaldos rinkimų turui paaiškėjo, kad partijų rikiuotė rajone nepasikeitė.

Daugiausia mandatų (8) gavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos kandidatai. Ši partija praėjusiuose savivaldos rinkimuose turėjo vienu mandatu daugiau.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga liko antra su 7 mandatais. Valstiečiai savo poziciją rajono Taryboje išlaikė tokią pačią.

Treti Lietuvos socialdemokratų partijos atstovai. Jų svajonė turėti 5 mandatus išsipildė. Tai dviem daugiau nei ankstesniuose savivaldos rinkimuose. Nustebino Lietuvos liberalų sąjungos atstovai. Tik atsikūręs rajone šios partijos skyrius gavo 1 mandatą. Apie tai jie ir svajojo.

Taip pat išsipildė naktinės politikų prognozės, kad bus antras mero rinkimų turas.

Dabartiniam rajono merui Dainiui Bardauskui nepavyko tapti vienvaldžiu lyderiu (už jį balsą atidavė 40,85 proc. dalyvavusių rinkėjų).

Antrame ture jis varžysis su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatu Vidmantu Paliuliu (25,34 proc.). Pastarajam kandidatui sėkmingai ant kulnų lipo socialdemokratų kandidatas Algirdas Raslanas, bet laimės jam pritrūko (21,99 proc.).

Kiti kandidatai į merus surinko gerokai mažiau balsų. Modestas Puišė (3,91 proc.), Albertas Audickas (3,26 proc.), Daiva Dūdienė (2,68 proc.).

Kaip politikai vertina šių metų savivaldos rinkimų rezultatus? Kokią rajono Tarybos daugumą prognozuoja?

Plačiau skaitykite kovo 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kovo 19 d. pakartotiniuose merų rinkimuose susirungs du didžiausio rinkėjų palaikymo sulaukę kandidatai į merus – Vidmantas Paliulis ir Dainius Bardauskas.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video