2024/04/20

 

MENINIS SKAITYMAS – NUSPALVINTA MINTIS IR ŽODIS

Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso rajoninio etapo dalyviai, mokytojai ir vertinimo komisijos nariai. Jurgos Banionienės nuotrauka

Puoselėjant lietuviško meninio žodžio svarbą, kasmet organizuojami Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkursai.
Vasario 8 dieną surengtas rajoninis konkurso etapas. 17 dalyvių stengėsi savaip perteikti prozos kūrinių ir eilėraščių emocijų paletę, raiškų, įtaigų meninį žodį.

Jurga BANIONIENĖ

Dalyvių mažėja

Šiais metais rajoninis konkurso etapas surengtas Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnyboje. Pasak metodininkės Aušros Vapšienės, atsakingos už konkurso organizavimą rajone, dėl pandemijos ši tradicija kurį laiką buvo nutrūkusi, o šiandien vėl sugrįžo.

Gaila, kad dalyvių mažėja, nes pirmiausia tai tikra meninio žodžio šventė jiems patiems, pasigendama literatūrinių kompozicijų.

Šiais metais konkurse nesulaukta ir nė vieno abituriento. Tačiau reikia džiaugtis, kad dar yra meninį žodį mylinčių vaikų ir juos rengiančių mokytojų.
Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į dvi amžiaus grupes: 5–8 ir 9–12 klasių.

Kiekvienas jų įrodė, kad grožinio kūrinio suvokimas išties labai individualus.

Skambėjo lietuvių autorių Ignės Zarambaitės, Gintarės Adomaitytės, Daivos Čepauskaitės, Violetos Palčinskaitės, Nijolės Kepenienės, Henriko Radausko, Vinco Mykolaičio-Putino, Juditos Vaičiūnaitės, Kęstučio Navako, Bitės Vilimaitės, Janinos Degutytės kūriniai ar jų ištraukos, netgi sava vaikų kūryba.

Jaunuosius skaitovus vertino komisija, sudaryta iš trijų narių, Kupiškio Povilo Matulionio pradinių klasių mokytojos Dalios Kaktienės, Kupiškio etnografijos muziejaus direktoriaus pavaduotojos-vyr. fondų saugotojos Giedrės Zuozienės ir pirmininkės Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Nijolės Bagdonavičienės.

Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnyboje vyko Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso rajoninis etapas. Jurgos Banionienės nuotrauka

Kam sėkmė šypsojosi labiausiai

Visi šiųmečio konkurso dalyviai suskirstyti į 5 regionus.

Kupiškis kartu su Radviliškio, Joniškio, Šiaulių, Pakruojo, Biržų, Kelmės, Akmenės, Pasvalio, Panevėžio rajonais ir Panevėžio miestu pateko į pirmą regioną.

Iš rajono į regioninį Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso etapą, kuris vyks nuotoliniu būdu, komisija turėjo išrinkti tik po vieną dalyvį iš kiekvienos amžiaus grupės.

Plačiau skaitykite vasario 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video