2024/04/26

 

K. BARTOŠEVIČIUS ĮTARIAMAS KETURIŲ NEPILNAMEČIŲ PRIEVARTAVIMU JAM ESANT SEIMO NARIU

Seimo narys Kristijonas Bartoševičius. LRT nuotrauka

Iš Seimo pasitraukusiam Kristijonui Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, pranešė prokuratūra.

Anot prokuratūros, buvusiam Seimo nariui pareikšti įtarimai dėl nurodytų galimai padarytų nusikalstamų veikų, įvyko asmens apklausa. 

Teisėsauga įtaria, kad K. Bartoševičius įtariamas nusikalstama veika, kurią esą galėjo padaryti, būdamas Seimo nariu.

„Turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Detalesnė informacija apie galimai įvykdytų nusikalstamų veikų aplinkybes, laiką, vietą, ryšį su įtariamuoju ir kitas teikiama nebus, siekiant užtikrinti nukentėjusiųjų teisę į konfidencialumą.

Prokuroro nutarimu įtariamajam paskirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti su įpareigojimu nebendrauti su nukentėjusiais asmenimis bei dokumentų paėmimas. Įtariamajam bei jo gynėjui pasirašytinai uždrausta teikti tretiesiems asmenims informaciją apie tyrimą ir jo duomenis nukentėjusiųjų teisių užtikrinimo tikslais.

ELTA primena, kad prieš daugiau nei savaitę konservatorius K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.

Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš aktyvios politikos, generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja ir Seimo nario mandato atsisakantis K. Bartoševičius.

Praėjusį antradienį VRK panaikino jo mandatą – K. Bartoševičius neteko teisinės neliečiamybės. Parlamentaro įgaliojimai perleisti buvusiam krašto apsaugos viceministrui Viliui Semeškai.

Parengta pagal ELTOS ir Generalinės prokuratūros inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video