2024/04/20

 

Į SAVIVALDOS RINKIMUS PER KLIŪČIŲ RUOŽĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vyriausioji rinkimų komisija, posėdžiavusi sausio 17 dieną, nusprendė išbraukti iš rinkimų sąrašų maždaug pusę tūkstančio savivaldos rinkimų kandidatų, kurie pateikė neteisingai užpildytus pareiškinius dokumentus. Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pateiktais duomenimis, kandidatais į Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narius nuspręsta neregistruoti septynių asmenų: 5 iš Liberalų sąjūdžio, vieno iš Lietuvos socialdemokratų partijos ir vieno iš Lietuvos regionų partijos.
Dėl kokių priežasčių taip nutiko? Ar dėl to nesugrius partijų sąrašai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tikisi palankaus teismo

Šeši iš VRK dalyvauti rinkimuose neregistruotų rajono politikų kartu su pareiškiniais dokumentais nepateikė kandidatų biografijų, o vienas – nedeklaravo gyvenamosios vietos likus 60 dienų iki rinkimų toje savivaldybėje, kurioje kandidatuoja ir dėl to vadovaujantis Rinkimų kodeksu negalėjo būti registruojamas kandidatu.
Pasak Indrės Ramanavičienės, VRK patarėjos (atstovės spaudai), tai dar negalutiniai duomenys. Šis VRK sprendimas gali būti skundžiamas teismui, todėl iki vasario 3 dienos, kai asmenys bus registruoti kandidatais oficialiai, situacija gali keistis.

Pakalbintas Liberalų sąjūdžio Kupiškio skyriaus atstovas Rolandas Aukštikalnis sakė, kad VRK neregistravus penkių jų kandidatų dalyvauti rinkimuose, bendras kandidatų sąrašas nesubyrės, nes čia yra per 20 asmenų.

„Manau, kad partijos solidariai kreipsis dėl šio VRK sprendimo, ypač kuris liečia biografijos duomenų nepaskelbimą, ir prašys, kad būtų leista tuos duomenis patikslinti. Čia yra ir VRK kaltės, kad elektroninėje erdvėje neužtikrino, kad būtų priimti dokumentai tik iš viską užpildžiusių asmenų. Elektroninė dokumentų priėmimo sistema praleido visus, ir biografinių duomenų iki galo neužpildžiusius, ir juos informavo, kad dokumentai priimti ir viskas gerai. Į mūsų sąrašą įtraukta nemažai politikos naujokų. Gal todėl ir turime daugiausia ne iki galo užpildžiusių pareiškinius dokumentus“, – situaciją pakomentavo R. Aukštikalnis.

Plačiau skaitykite sausio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4,60 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video