2024/05/01

 

KURUOJANT JAUNIMO  REIKALUS, NUOBODU NEBŪNA

Kupiškio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Agnė Gadeckienė.

Pagrindinė Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriaus atliekamo darbo funkcija skamba gana formaliai – jaunimo politikos įgyvendinimas. Bet tai yra ir turi būti žmogus tarpininkas, norintis ir gebantis įsiklausyti į jaunimo poreikius ir lūkesčius.

Jaunimo reikalų koordinatorė Agnė Gadeckienė pabrėžia – labai svarbu, kad jaunimas žinotų, jog yra žmogus, atstovaujantis jų interesams. Beveik dvejus metus dirbanti moteris džiaugiasi, kad jos veikloje niekada nėra monotonijos, kiekviena diena dovanoja kažką naujo ir skatina tobulėti ją pačią. Apie darbinę veiklą, vidinę motyvaciją, jaunimo poreikius ir kalbėjomės.

Jurga BANIONIENĖ

Kiek laiko dirbate jaunimo reikalų koordinatore? Grįžote į šias pareigas po tam tikros pertraukos?

Jaunimo reikalų koordinatore dirbu nuo 2019 metų kovo. Po daugiau nei metų išėjau nėštumo ir gimdymo atostogų, nes laukėme antros atžalos – dukrytės. Į darbą grįžau praėjusių metų rugsėjo viduryje.

Kaip atsitiko, kad pradėjote dirbti su jaunimu?

Su jaunimu dirbau visada. Pirma mano darbovietė buvo Antašavos pagrindinė mokykla, keletą metų dirbau Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnyboje, ne visus metus – Kupiškio vaikų dienos centre. Dabartinė stotelė – Kupiškio rajono savivaldybė.

Daug tenka bendrauti su jaunais kupiškėnais? Kokie jie? Lengvai randate bendrą kalbą?

Dažnai manoma, kad pagrindinis jaunimo reikalų koordinatoriaus darbas yra tiesioginis darbas su jaunimu. Tačiau pagrindinė mano funkcija – įgyvendinti jaunimo politiką, tai yra sudaryti palankias sąlygas formuotis jaunai asmenybei ir jo integravimuisi į visuomenės gyvenimą. Tiesiogiai su jaunimu dirba Kupiškio jaunimo centras, Kupiškio kultūros centro Subačiaus padalinio atviroji jaunimo erdvė, Alizavos jaunimo centras „Alsja“ ir kt.

Aš su jaunuoliais bendrauju, jeigu dalyvauju bendruose renginiuose, užsiėmimuose. Glaudesnis ryšys palaikomas su Savivaldybės jaunimo reikalų tarybos nariais. Jaunimas, mano akimis, lengvai žiūri į gyvenimą ir neapsikrauna nereikalingais dalykais.

Koks Jums yra darbo su jaunimu atskaitos taškas?

Man svarbu, kad jaunimas žinotų, jog rajono Savivaldybėje yra žmogus, kuris atstovauja jų interesams.

Jaunimo metams paminėti Kazio Šimonio parke buvo pasodintas ąžuoliukas, išaugintas iš seniausio Lietuvoje Stelmužės ąžuolo gilės. Netoli jo pastatyta lenta, kurioje pavaizduotas QR kodas.

Jį nuskenavęs su išmaniuoju įrenginiu jaunuolis randa anketą, kur anoniminiu būdu gali išsakyti savo nuomonę ar pateikti pasiūlymus dėl jaunimo politikos įgyvendinimo Kupiškio rajono savivaldybėje. Taip pat QR kodas buvo išsiųstas ir ugdymo įstaigoms, kad šios pateiktų informaciją ir savo internetinėse svetainėse. Tad visi jauni žmonės gali išsakyti savo nuomonę.

Ką duoda šis darbas? Kas Jus labiausiai įkvepia?

Jaunimo reikalų koordinatoriaus darbas nėra monotoniškas ir nuobodus, kaskart galiu užsiimti skirtinga veikla – atlikti apklausą, bendrauti su organizacijų, dirbančių su jaunimu, atstovais ar su jaunimu, rengti aprašą ir kt. Vadinasi, kasdien galiu mokytis ir tobulėti, įgyti naujų žinių ir kompetencijų.

Jaunimo koordinatoriaus darbo pobūdis. Koks jis?

Jaunimo reikalų koordinatoriaus funkcijos yra labai plačios. Metų pabaigoje Jaunimo reikalų agentūra, pagal situaciją Savivaldybėje, pateikia ateinančiais kalendoriniais metais rekomenduojamas įgyvendinti jaunimo politikos užduotis.

Šiais metais numatytas jaunimo savanoriškos tarnybos modelio įgyvendinimas, darbo su jaunimu formų plėtros ir kokybės užtikrinimas, jaunimo įgalinimo ir įsitraukimo į pilietinę veiklą galimybių kūrimas, plėtra ir kt. Taip pat rengiu Savivaldybės tarybos sprendimų, administracijos direktoriaus įsakymų projektus, įvairiais klausimais konsultuoju jaunimą, skleidžiu informaciją apie rajono Savivaldybėje vykdomas programas ir kt.

Plačiau skaitykite sausio 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video