2024/04/19

 

PACIENTAMS GERA ŽINIA – ŽADAMA PAVĖŽĖTI

Tarp šalies savivaldybių, kurios nori dalyvauti bandomajame projekte, yra ir Kupiškio rajono savivaldybė. Asociatyvi Unsplash nuotrauka

Pacientų pavėžėjimo problema Lietuvos gyventojams aktuali nebe pirmi metai. Neretai į viešumą pastaruoju metu iškyla istorijos, kai greitosios medicinos pagalbos automobiliu atvežtas į gydymo įstaigą žmogus po medikų apžiūros paleidžiamas namo ir nieko kito jam nelieka, kaip tik pačiam parkulniuoti į atokesnį kaimelį pėsčiomis. Žmogaus niekas neparveža nei dieną, nei naktį, nepaisant ir turimos negalios ar garbaus amžiaus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Paskutinę lapkričio dieną Vyriausybė pritarė Pacientų pavėžėjimo paslaugų organizavimo ir teikimo tvarkos aprašui, kuriuo vadovausis šias paslaugas organizuosiantys valstybės ir savivaldybių įgaliotų įstaigų darbuotojai, pacientai ir gydymo įstaigos.

Remiantis bandomuoju pavėžėjimo modelio projektu, pirmiausia nauja paslauga bus išbandoma 2023 metais pasirinktoje Lietuvos teritorijoje. Šalies mastu šios paslaugos bus teikiamos nuo 2024 m. liepos 1 dienos. Tarp šalies savivaldybių, kurios nori dalyvauti bandomajame projekte, yra ir Kupiškio rajono savivaldybė.

Šiuo klausimu pasidomėjus Savivaldybėje, jos atstovė Asta Vilimė, Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė, pakomentavo, kad Kupiškio rajono savivaldybė išreiškė pageidavimą dalyvauti bandomajame projekte, bet galutinio sprendimo, kurioje šalies teritorijoje bus išbandoma nauja paslauga, Sveikatos apsaugos ministerija dar nepriėmė.

Plačiau skaitykite gruodžio 10 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video