2024/04/20

 

MERO BYLA – PRADĖTAS NAGRINĖTI APELIACINIS SKUNDAS

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 30 dieną pradėjo nagrinėti Panevėžio apygardos prokuroro apeliacinį skundą dėl išteisinamojo Panevėžio apygardos teismo nuosprendžio Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko ir Kupiškio kultūros centro direktorės Jolitos Janušonienės baudžiamojoje byloje.

Banguolė Aleknienė-ANDRIJAUSKĖ

Abiem buvo pateiktas kaltinimas kyšininkavimu, prekyba poveikiu, dokumento klastojimu ir kurstymu jį suklastoti. Abu teismas išteisino dėl visų kaltinimų šių metų rugpjūčio 24 dieną.

Panevėžio apygardos prokuratūra rugsėjo 9 dieną kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą su apeliaciniu skundu dėl išteisinamojo Panevėžio apygardos teismo nuosprendžio Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko ir Kupiškio kultūros centro direktorės Jolitos Janušonienės byloje. 

Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauską prokuratūra siūlė pripažinti kaltu ir skirti jam 65 tūkst. eurų baudą.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Dalia Markauskienė taip pat prašė teismo atimti iš D. Bardausko teisę šešerius metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuje.

Kultūros centro direktorei J. Janušonienei prašyta skirti 42,5 tūkst. eurų baudą ir trejiems metams atimti teisę dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuje.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video