2024/04/23

 

UKRAINIEČIŲ RAJONE – PER ŠIMTĄ

Kupiškio r. savivaldybės nuotrauka

Kupiškio rajone prieglobstį radusių ukrainiečių skaičius išlieka stabilus. Pastaruoju metu didesnių atvykstančių srautų nestebima. Tačiau jei vis dėlto, kaip prognozuojama, artėjant žiemai, Ukrainos karo pabėgėlių daugės, rajonas bus pasiruošęs juos priimti.

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Bernatavičienė, kuruojanti karo pabėgėlių apgyvendinimą rajone, teigė, kad praėjusios savaitės duomenimis, rajone gyvena 118 ukrainiečių, pasitraukusių iš savo šalies dėl karo veiksmų.

„Nuo vasario 28 d. iš viso buvo atvykę 202 ukrainiečiai. Dabar vieni išvyksta, kiti atvyksta, bet taip, kad jų skaičius didėtų, kol kas tikrai nėra, jis lieka panašus – apie 120. Išvyko 82 asmenys – tai 41 šeima ir 40 vaikų. Šiandien rajone gyvena 60 šeimų ir 43 vaikai. Pastaruoju metu kurį laiką išvis niekas neskambino iš karštosios linijos, bet dabar jau pradeda teirautis. Žinau, kad vakar skambino, bet Rudilių Jono Laužiko universalus daugiafunkcis centras netiko apsistoti“, – kalbėjo I. Bernatavičienė.

Plačiau skaitykite lapkričio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video