2024/04/20

 

PRIGESINTOS ŠVIESOS MIESTO IR KAIMO GATVĖSE

Takelis palei „Varpelio“ mokyklos tvorą skendi tamsoje. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Perėjus į žiemos laiką greičiau sutemsta. Iš darbo grįžtantys kupiškėnai kai kur turi eiti prastai apšviestomis gatvėmis. Ne visi važinėja automobiliais. Savivaldybė buvo žadėjusi, kad dėl brangstančios energijos nemažins gatvių apšvietimo.
Ar pasikeitė ši nuostata? Kaip šiuo metu apšviečiamos gatvės mieste ir kaimų gyvenvietėse?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Trinkelėmis grįsta tako palei „Varpelio“ mokyklos tvorą atkarpa skendi tamsoje. Gerai, jei dar šviečia tos mokyklos langai. Tuomet šis takas šiaip taip apšviestas. Vėliau jis skendi tamsoje. Šiuo taku žmonės ne tik iš darbo grįžta, bet ir šunis vedžioja, eina pasimankštinti.

Neapšviesta tako atkarpa ir einant iš Vytauto gatvės per Kupos parką Kupiškio ligoninės link. Lempos, viena prie kitos, šviečia to tako pradžioje ir gale. Galėtų būti nors vienas šviestuvas šio tako viduryje. Po Vėlinių žmonės skundėsi, kad vėl vakare per akliną tamsą reikėjo eiti į senąsias Kupiškio kapines nuo Vytauto gatvės.

Taupymo sumetimais
UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Vingaudas Šarmaitis sakė, kad komunalininkai atlieka tik techninį gatvių apšvietimo darbą, o miesto ir kaimo gyvenviečių apšvietimo strategiją įgyvendina Savivaldybė.
„Jei nedega apšvietimo lempos jūsų minėtose vietose, tai tuos dalykus kuruoja Savivaldybės specialistas, atsakingas už tvarką mieste. Mes susisieksime su juo ir pasižiūrėsime, kaip galima ten išspręsti šią problemą. Šiuo metu elektros energijos taupymo sumetimais Kupiškio mieste nuo 21 valandos gatvių apšvietimas prigesinamas, dega daugiausia kas antra, kai kur ir kas trečia apšvietimo lempa. Anksčiau buvo prigesinama nuo 22 valandos.

Su seniūnais irgi aptartas elektros energijos taupymas, kur ir ką galima sutaupyti. Taigi kaimo gyvenvietėse irgi dega kas antras ar trečias šviestuvas. Nuo 21 valandos kaimuose išvis išjungiamas gatvių apšvietimas“, – teigė pašnekovas.

Plačiau skaitykite lapkričio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video