2024/04/26

 

RENOVUOJAMAME NAME – PRIVERSTINIS ŠILDYMO TAUPYMAS

Šio atnaujinamo daugiabučio namo Kupiškyje gyventojai iki šiol dar yra be šildymo. Autorės nuotrauka

Kupiškyje šildymo sezonas prasidėjo spalio pradžioje. Tačiau iki šiol yra gyventojų, kurių butai nešildomi. Dėl to sulaukta ir jų skundų. Kodėl taip nutiko?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Girdi tik pažadus

Kupiškėnė (redakcijai pavardė žinoma – aut. past.) sakė, kad Kupiškyje renovuojamas daugiabutis Gedimino g. 38 namas iki šiol nešildomas. Niekas normaliai nepaaiškina, kodėl taip yra ir kada šio namo gyventojai pagaliau sulauks šilumos. „Girdime tik pažadus, kad šildymo sistema greitai bus sutvarkyta. Gerai, kad orai iki šiol palyginti nešalti. Bet rudeninė drėgmė visgi skverbiasi į vidų. Name gyvena senyvo amžiaus žmonių, kurie sunkiai juda. Taip pat yra šeimų su vaikais. Jiems ypač sunku be centrinio šildymo. Nuolat tenka jungti elektrinius šildytuvus. Tai irgi ne išeitis, nes didėja sąskaita už elektrą“, – kalbėjo moteris.
Prieš savaitę Kupiškyje be šildymo buvo ir renovuojamas Krantinės g. 8 namas.

Dvi priežastys

Šią situaciją paprašėme pakomentuoti UAB „Kupiškio komunalininkas“, administruojančios daugiabučių namų atnaujinimo procesą, direktoriaus Vingaudo Šarmaičio.
Pasak jo, Gedimino g. 38 namo šildymo sistemos montavimo darbai tikrai buvo užstrigę. Priežastis – tos sistemos projekto neatitikimas realiai situacijai ir trukdžiai montuojant šildymo sistemas komercinėse patalpose pirmame šio daugiabučio namo aukšte.

„Pradėjus vykdyti šildymo sistemos montavimo darbus, paaiškėjo, kad kai kuriuose butuose gyventojai, atlikdami buto remonto darbus, pakeitė ir šildymo vamzdynų bute sistemą. Todėl netiko tipinis visų butų projektas. Šio projekto keitimas užtruko tam tikrą laiką. Rangovai informavo, kad šią savaitę ir per dalį kitos savaitės namo šildymas bus pradėtas. Visgi ne iš karto visame daugiabučiame name, o atskirais jo šildymo stovais.

Taip pat turėjome problemų su šio namo pirmo aukšto komercinių patalpų savininkais, kurie nenorėjo įsileisti vykdyti darbų, kadangi yra įsirengę, susiremontavę patalpas“, – pakomentavo V. Šarmaitis.
Jis informavo, kad daugiabutis Krantinės g. 8 namas pradėtas šildyti praėjusią savaitę.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video