2024/03/29

 

KAIP PUOŠIMĖS KALĖDOMS – KOL KAS PASLAPTIS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nors Kalėdos dar toli, jau pats laikas pradėti gvildenti miesto puošybos idėjas. Antai pagrindinė šalies Kalėdų eglė sostinės Katedros aikštėje šiemet bus pastatyta už trigubai didesnę kainą nei pernai. Kaip puoštis žiemos šventėms, pradėta diskutuoti ir Kupiškio rajono savivaldybėje.

Jurga BANIONIENĖ

Ar puošiant miestą šventėms bus išlaidaujama, ar atvirkščiai, taupoma, kol kas neaišku.
Plačiau apie tai, ką susirinkusi tarėsi už miesto puošybą atsakinga komisija, mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius kalbėti nenorėjo.
„Vyksta preliminarūs darbiniai posėdžiai ir kol kas niekas nenuspręsta, tik pirminės dėlionės, kaip bus puošiama eglė, miesto aikštė. Kai bus nutarta, galėsime kalbėti konkrečiau.
Bet aikštę tikrai puošime, tas tradicijas, tendencijas, kurios buvo ir pernai, stengsimės išlaikyti, tiek tegaliu pasakyti, apie tai mes ir kalbame“, – teigė mero pavaduotojas.
Per praėjusias šventes pagrindinė miesto eglė buvo papuošta stilizuotų kupiškėniškų sodų detalėmis, kurias sukūrė tautodailininkė Irena Vapšienė. Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje, kupole, buvo įsikūrusi Kalėdų Senelio rezidencija, veikė prekybiniai kioskeliai.

„Žiemos šventėms besirengiantys Lietuvos didmiesčiai šiemet elgsis skirtingai, kai kur ketinama išleisti daugiau pinigų nei pernai, kai kur numatoma, kad teks susiveržti diržus. Sostinė vien Kalėdų eglei ketina išleisti 2,5 karto daugiau pinigų nei praeitais metais, o Klaipėdoje ir Kaune šventinių puošmenų biudžetai praėjusių metų išlaidų pralenkti neturėtų“, – praneša LRT.lt

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video