2024/04/20

 

IŠ LIGONINĖS NAMO – PĖSČIOMIS NAKTĮ

Ligoninės atstumtas pacientas pateko į sudėtingą situaciją. Neturėdamas su kuo grįžti, namo žmogus ėjo pėsčiomis net 17 kilometrų. Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Į redakciją kreipėsi moterys (vardai ir pavardės žinomos) ir papasakojo įvykį, kuris jas pačias, medicinos darbuotojas, skaudžiai sukrėtė. Anot pašnekovių, Alizavoje gyvenantis žmogus iš Kupiškio ligoninės, į kurią buvo atvežtas greitosios medicinos pagalbos automobiliu, beveik vidurnaktį išleistas namo. Net nepaklausus, ar turi su kuo grįžti.

Vyras vienas naktį ėjo pėsčiomis ir tik paryčiais pasiekė Alizavą.

Jurga BANIONIENĖ

„Rugsėjo 27 dieną, apie 22 valandą, žmogus, pajutęs skausmą širdies plote, išsikvietė greitąją medicinos pagalbą. Pats yra po inkstų, kojos operacijos. Greitoji jį išvežė į Kupiškio ligoninę. Ten buvo apžiūrėtas, gydytojo pavardės nežino. Jam tepasakė, ko čia atvažiavo, ir liepė grįžti namo.

Apie vienuoliktą vakaro jis išėjo su lazdele, nes sunkiai vaikšto, ir 17 kilometrų ėjo namo. Naktį stabdė mašinas, niekas nestojo. Namus pasiekė penktą valandą ryto“, – neeilinę istoriją pasakojo moteris.

Anot moters, labiausiai ją stebina medikų abejingumas.

„Ar nebėra jokio nuoširdumo, etikos, kad naktį žmogų išvarė? Gal greitoji į tą pusę būtų važiavusi, galiausiai, juk yra stebėjimo palatos, net dvi. Ar negalėjo nakčiai paguldyti? Blogiausiu atveju, koridoriuje leisti pernakvoti. Norime apie tai garsiai kalbėti, kad tokių situacijų daugiau nebūtų. Tokie atvejai tikrai netoleruotini“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite spalio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tris kartus teko ligoninėje atstatyti sutrikusį širdies ritmą. Negaliu pasakyti nei vieno blogo žodžio nei apie priėmimo, nei apie reanimacijos skyriaus darbuotojus, o tik padėkoti. Elgėsi profesionaliai, mandagiai, nuoširdžiai stengėsi padėti, nors niekam nieko nedaviau, net nepagalvojau apie tai.

  • VV , jūs puikiai atsimenate priesaikų tekstų turinius… O, apie žmogiškumą, moralę ar niekur neteko skaityti? Ar jūs, iš to pasaulio, kuriame nėra nei etikos, nei moralės?

  • Yra savivaldybės administracijoj atsakingi už sveikatą. Yra ligoninės stebėtojų taryba ar kaip ten vadinas. Yra savivaldybės taryboje sveikatos komitetas. Tiek atsakingų, o rezultatas liūdnas. Nereikia ieškoti Vilniuje kaltų, galima norint ir vietoje išspręsti.. Sėkmės!

Rekomenduojami video