2024/04/25

 

IŠ LIGONINĖS NAMO – PĖSČIOMIS NAKTĮ

Ligoninės atstumtas pacientas pateko į sudėtingą situaciją. Neturėdamas su kuo grįžti, namo žmogus ėjo pėsčiomis net 17 kilometrų. Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Į redakciją kreipėsi moterys (vardai ir pavardės žinomos) ir papasakojo įvykį, kuris jas pačias, medicinos darbuotojas, skaudžiai sukrėtė. Anot pašnekovių, Alizavoje gyvenantis žmogus iš Kupiškio ligoninės, į kurią buvo atvežtas greitosios medicinos pagalbos automobiliu, beveik vidurnaktį išleistas namo. Net nepaklausus, ar turi su kuo grįžti.

Vyras vienas naktį ėjo pėsčiomis ir tik paryčiais pasiekė Alizavą.

Jurga BANIONIENĖ

„Rugsėjo 27 dieną, apie 22 valandą, žmogus, pajutęs skausmą širdies plote, išsikvietė greitąją medicinos pagalbą. Pats yra po inkstų, kojos operacijos. Greitoji jį išvežė į Kupiškio ligoninę. Ten buvo apžiūrėtas, gydytojo pavardės nežino. Jam tepasakė, ko čia atvažiavo, ir liepė grįžti namo.

Apie vienuoliktą vakaro jis išėjo su lazdele, nes sunkiai vaikšto, ir 17 kilometrų ėjo namo. Naktį stabdė mašinas, niekas nestojo. Namus pasiekė penktą valandą ryto“, – neeilinę istoriją pasakojo moteris.

Anot moters, labiausiai ją stebina medikų abejingumas.

„Ar nebėra jokio nuoširdumo, etikos, kad naktį žmogų išvarė? Gal greitoji į tą pusę būtų važiavusi, galiausiai, juk yra stebėjimo palatos, net dvi. Ar negalėjo nakčiai paguldyti? Blogiausiu atveju, koridoriuje leisti pernakvoti. Norime apie tai garsiai kalbėti, kad tokių situacijų daugiau nebūtų. Tokie atvejai tikrai netoleruotini“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite spalio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai jau apie Kupiškio ligoninė blogį atsiliepimai jokios priežiūros jokios drausmės kas kaip nori tas taip dirba atseit gydytojų nėra nesąmonė pinigų plovimas duok dar gal šiek tiek padės bet tai kur atsakomybė kieno kur sveikatos ministras jei nieko nemato nieko nežino tik reformas kuria

  • Viesai paskebti tu gyditoju ir pamaina kurie dirbo ju pavardes ir dar su nuotraukom kad visi zinotu kokie nuzmogeje zmones pas mus.Tik tiesa ir viesumas mus padaris laisvus, o jei ignoruosime tiesa busime ikalinti savo paties nelaisveja.

  • Ir dar ruskyną aprašinėjate kaip ten blogai ,kaip ten krienova…. Lietuva mažai kuo skiriasi ,nei vienas daktaras ir nei viena seselė ar slaugė be kyšio pirštų nepajudina…. Toks lygis atėjęs iš tarybinio gulago.

  • Man keista skaityt kaltinimus medikui. Grįžimas namo yra ne medicininė problema. Tai socialinė tema. Atsakinga juridiškai savivaldybės soc.skyrius.Tai taxi yra sprendimas, pinigu kiekis pas pilieti irgi ne mediko problema. Istoriškai iš ligoninės paima giminaičiai, kaimynai ir pn. Jie visi geri , medikas blogas,nes netapo transporto logistu. Juokinga:) medikas turbūt už rusus:)

    • net skaityt baisu,na ne transporto logistika medikas užsiima, bet kur žmoniškumas ir sąžinė.GEDA.

  • Mane 4 val.ryto iš Sanrariškių paleido ( prilašino lašalinių ir eik) .Išsikviečiau taxi, bet galėjau ir nugriūti kažkur patamsy, niekam neįdomu.Jiems mat nepriklauso rūpintis ar žmogus turi kaip parvykti namo. Absurdas. Manau, kad turėtų išleisti tik įsitikinę, kad žmogų kažkas parveš- palydėt iki taxi ar perduot į artimųjų rankas.

  • Veltui gydome- veltui gydotės!

  • Tokiam gydytojui šluotą ir į gatvę be gailesčio

  • Koks nužmogėjimas Lietuvoje gydytoju aš gulėjau ligoninėje Graikijoje ,kaip išrašė parvežė namo su savu transportu ir dar lydėjo medicinos darbuotojas

  • Gerb. ligoninės direktoriau, gėda skaityti, kai jūs kaltinat žmones, kurie ,,sėdi šiltuose ir patogiuose valstybės tarnybos krėsluose,,,, Tad galima suprasti, kad tokiuose krėsluose sėdi visa savivaldybė ir jūs pats.. Manau, didžiulė klaida, kad ligoninei vadovauja ne medikas. Tiesiog prarandamas autoritetas.. O šiaip žuvis pūna nuo galvos. Situacija turi susidomėti meras ir savivaldybės taryba. Viešai paaiškinti.

    • Lygis kaip ruskyne. Tokia Lietuva žemo lygio.

  • Nesuprantu aš tų gydytojų kodėl ir kam jie mokėsi ?kodėl davė hipokrato priesaika ?jei jie negalvoja apie ligonį apie jo skausmą gyvenimas mums duotas tik vieną kartą na kodėl tie gydytojai tokie abejingi kodėl nesupranta to senyvo žmogaus

    • Hipokrato priesaikos nėra žodžių parvežti ligonį po apiuros namo:)

      • Hipokrato priesaikoje nėra žodžių ,imti kysius.

  • Gydytojui kol neduodi kyšio,tol nereaguoja i tave

    • Hipokrato priesaikoj nėra žodžių parvežti ligonį po apžiūros namo:). Kyšio neduok, susimokėti už taxi

  • O kas bus po pradedamos medicinos griovimo reformos?:Iš Panevėžio ar Vilniaus taip reikės kulniuoti?

  • Tegu pinas Panka duoda atsakymą viešą, kas dirbo tą naktį. Gailisi ir užjaučia tie vadovai, bet vieną kartą tegu pritaiko realią nuobaudą. Nesuprantu kaip galima šitaip pasielgt medikams. Siūlau paviešint tegu susim.ąsto gi pagaliau.

  • Tas pats ir Rokiskyje, buvo iskviesta greitoji su sirdies problemomis, sunkus ligonis,,atstate,, sirdi ir vidurnakti namo, nei su kuo, nei kas parvez niek neidomu, ir is vis toks pasyvumas….

  • Ši nežmoniškumo bėda seniai yra ligoninėje čia ne pirmas kartas

  • Gydytojas matyt iš šios , jaunųjų , 90- ujų metų kartos, nesakau, jog jie visi tokie, , bet daugeliui jų nesuprantamas žodis atjauta ir pagarba vyresniam, o šiuo atveju net ligoniui. Nesuvokiama , kad gydytojas taip galėjo pasielgti , bet ką čia , – matyt jiems Hipokrato priesaika nieko nereiškia,, – tik šiaip, banalus žodžiai, nepaliekantis jų širdyse nieko gilesnio.

  • Nieko naujo- 2016 m .Marijampolej iskvieciau greitaja pagalba savo mirstanciai sunkiai serganciai mamai- teko isgyvent ta pati ir dar daugiau-buvau apsaukta,aprekta,kad ar nematau valandu? (buvo 1 val nakties) ir kaip tiek tempiau su iskvietimu,po to- kas nes ligone iki greitosios auto?),po to,jau ,atvykus i ligonine-kad tai-ne ju ligonis ir kad po apziuros eitume lauk,nors AA mama buvo nevaiksciojanti ,sunkus guintis ligonis o lauke buvo -21 salcio, tuo metu,kai mus vare lauk,.. ir tik po apziuros pasiliko ja , isveze tiesiai i reanimacine,o ,paryciais mama mire.Nuzmogejimas, o medikai panasus i kalejimo priziuretojus.Tokie pasiliko ispudziai.

  • Ką jus rašot apie nuoširdumą, etiką, jeigu pinigu neturi,kokia gali but etika? kišk dydešimtine gal kur paguldys koridoriuj , juk musų medikai ypatingai kupišky yra tokie, ar negali p. Panka tuo klausimu skaitytojams paaiškinti situacij, juk jis yra vadovas ne gydytojas,mažiau užimtas, tesiog baisu skaityti tokius nutikimus.

  • Gydytojas greičiausiai vienas iš samdinių pinigų melžėjų. Būtinas tarnybinis tyrimas, KM nepalikit ramybėje šios temos. Privalom žinoti savo „didvyrius“.

  • Kupiškio ligoninėje gydytojai atvykstantys sugeba tik didelius pinigus paimti. Baisu valdžia turi daryti kažką. Personalas baisus nebezmoniska.

Rekomenduojami video