2024/04/19

 

VARGAI DĖL MELIORACIJOS ĮRENGINIO VALYMO

Šepetos gyventojas Vidmantas Skukauskas dėl neveikiančio melioracijos įrenginio priverstas kone kasdien pumpuoti vandenį iš savo namo rūsio. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Antri metai Šepetos kaimo Skodinio gatvės kelių namų gyventojai patiria didelių nepatogumų dėl neveikiančio melioracijos įrenginio, einančio palei jų namus. Pradėti jo tvarkymo darbai sustojo. Kupiškio rajono savivaldybė su gyventojais nesitaria, jų neinformuoja, kada bus baigti šie darbai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šepetos gyventojas Vidmantas Skukauskas šiemet liepos 13 dieną kreipėsi į Kupiškio rajono savivaldybę su skundu dėl melioracijos įrenginio Skodinio gatvėje tvarkymo vilkinimo. Rugpjūčio 8 dieną gavo pažymą iš Savivaldybės, kad tas jo skundas priimtas. Ilgai nesulaukęs jokio atsakymo, V. Skukauskas pats kreipėsi į merą Dainių Bardauską. Meras jam pažadėjo pasidomėti tuo klausimu ir pasakė po mėnesio vėl į jį kreiptis, jei darbai nepajudės. Žmogus taip ir padarė. Tuomet meras jau prakalbo, kad lyg ir nebėra lėšų. Vėliau Savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus atstovas Rimantas Bimbiris patikslino, kad galbūt tie darbai ir bus baigti iki rugsėjo pabaigos.

„Tas užsikišęs melioracijos įrenginys eina palei keturis dviaukščius namus. Kitoje vietoje jis tvarkingas. Kai įrenginys neveikia, visų tų gyventojų namų rūsiai skęsta vandenyje. Nuolat reikia išpumpuoti iš jų vandenį. Man pasakė, kad trosas kliūna už obelies. Ją reikia nupjauti, kad toliau vyktų melioracijos įrenginio valymo darbai. Obelį nupjoviau, o darbai sustojo. Taip atsitiko jau prieš mėnesį. Sutvarkyti yra likę tik 100 metrų. Stovi iškasta duobė dabar ir viskas. Likę trys namai, kuriems ši problema aštriausia. Skambinau dėl to ir Kupiškio seniūnijos seniūnui. Tai jis perdavė R. Bimbirio patikinimą, kad gal viską padarys iki rugsėjo pabaigos. Toks įspūdis, kad atsakingi asmenys man meluoja. Meras kalba apie lėšų stygių, o R. Bimbiris, kad visgi gal užbaigs tuos darbus.

Plačiau skaitykite rugsėjo 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video