2024/04/20

 

SAVIVALDYBĖ KRIMSTELĖJO OPOZICIJAI

Kristinos Valytės nuotrauka

Praėjusio šeštadienio laikraščio numeryje rašėme, kad Kontrolės ir audito tarnybos atliktas patikrinimas atskleidė, jog Kupiškio rajono tarybos nariai gana aktyviai važinėjo, išleido nemažas pinigų sumas kurui, kad galėtų susitikti su savo rinkėjais ir per karantiną, kai buvo uždrausti visi renginiai ir labai riboti žmonių kontaktai.
Savivaldybės komentaro šiuo klausimu sulaukėme jau parengus straipsnį spaudai. Atsakymus į klausimus atsiuntė Asta Vilimė, Kupiškio rajono savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ar išties per karantiną rajono Tarybos nariai per daug išleido kurui?

Apskaitos duomenimis, Tarybos narių išlaidos kurui buvo išties nemažos, nors karantino metu buvo draudžiama vykdyti bet kokią veiklą.
Audito ataskaitoje nurodytu laikotarpiu transporto paslaugoms Tarybos nariai išleido 14 891 eurą. Vien Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantys Tarybos nariai ataskaitoje nurodytu laikotarpiu kurui išleido 48 proc. visų išleistų lėšų kurui.

Ar reglamentuota, kad Tarybos narys gali piltis kuro kitame rajone ir ar tas išlaidas galima padengti iš lėšų, skirtų jo veiklai su rinkėjais?

Tarybos narys yra fizinis asmuo, kuriam Lietuvos viešųjų pirkimo įstatymo nuostatos netaikomos. Taip pat nereglamentuota, kur Tarybos narys gali piltis kuro, t. y. ar artimiausioje degalinėje, ar už rajono ribų.

Plačiau skaitykite rugsėjo 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video