2024/03/29

 

BURS VISUOMENĘ Į PROFILAKTIKOS VEIKLĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuo rugsėjo 5 dienos darbą Kupiškio rajono savivaldybėje pradėjo nauja Savivaldybės gydytoja (vyriausioji specialistė). Valstybės tarnybos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos skelbtą konkursą laimėjo Panevėžyje gyvenanti Ieva Konkovė.

Jurga BANIONIENĖ

Ši pareigybė buvo laisva nuo šių metų sausio pirmos dienos, prieš tai dirbusiai Karinai Vasiljevai palikus darbą.

Kupiškio rajono savivaldybės gydytoja (vyriausioji specialistė) Ieva Konkovė.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Asta Vilimė raštu informavo, kad tai valstybinė (valstybės perduotos savivaldybėms) funkcija.

„Savivaldybės gydytojas organizuoja ir dalyvauja įgyvendinant Savivaldybės tarybos patvirtintas sveikatinimo programas, analizuoja Savivaldybės gyventojų sveikatos būklę ir jos rizikos veiksnius, pagal kompetenciją teikia išvadas ir pasiūlymus Savivaldybės merui, administracijos direktoriui ir kitoms institucijoms. Taip pat koordinuoja Savivaldybės teritorijoje veikiančių sveikatos ir sveikatinimo įstaigų veiklą ligų prevencijos ir sveikatinimo klausimais, atlieka kitas Savivaldybės gydytojo nuostatuose ir kituose teisės aktuose nustatytas funkcijas“, – pakomentavo A. Vilimė.

Konkurso laimėtoja I. Konkovė teigė, kad informaciją apie jį sekė jau seniau, buvo net kartą pateikusi dokumentus, bet paskutinę minutę juos atsiėmė pabijojusi atstumo, kurį kasdien teks įveikti važinėjant iš Panevėžio į darbą Kupiškyje.

„Visuomenės sveikatos srityje dirbau praktiškai visada ir mačiau, jog Savivaldybės gydytojas yra žmogus, turintis įrankius dideliems ir rimtiems darbams, kurie greitai pasiekiami, ir galintis prisidėti kuriant sveikatos politiką. Labai mėgstu savivaldą, nes ji yra arčiausiai žmonių, turi puikias galimybes juos išgirsti ir gana greitai išspręsti problemas. Esu dirbusi su įvairių miestų ir rajonų bendruomenėmis, man svarbu pati bendruomenė, tad vėl pamačiusi informaciją apie konkursą supratau, kad tai puiki proga“, – raštu savo apsisprendimą dalyvauti konkurse pakomentavo nauja Savivaldybės specialistė.

I. Konkovė yra dirbusi visuomenės sveikatos priežiūros specialiste vienoje Vilniaus gimnazijų, taip pat Panevėžio rajono visuomenės sveikatos biure. „Penkerius metus buvau Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Šiaulių skyriaus Panevėžio klientų aptarnavimo poskyrio vedėja, taip pat dirbau Vilniaus visuomenės sveikatos biure „Vilnius sveikiau“, kur buvau strategijos koordinatorė. Panevėžio mieste su drauge, kolege ir tiesiog bendražyge Ieva įkūrėme mamų bendruomenę, kuri šiandien yra išaugusi į daug projektų vykdančią ir žmones buriančią šeimų asociaciją“, – apie save rašė I. Konkovė.

Ji džiaugėsi, kad Kupiškyje buvo šiltai sutikta, jau po truputį planuoja darbus. „Be rutininių specialisto funkcijų, norėčiau padirbėti burdama bendruomenę į sveikatos profilaktikos veiklą, labai lauksiu visų norinčių prisidėti ir kartu stiprinti Kupiškio rajono žmonių sveikatą“, – teigė Savivaldybės gydytoja.

Plačiau skaitykite rugsėjo 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Eitų dirbt geriau, gydytojų taip trūksta.

Rekomenduojami video