2024/04/26

 

IŠNUOMOS BUTĄ NAUJAI GYDYTOJAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio rajono savivaldybės taryba antradienį, rugpjūčio 30 d., pritarė klausimui išnuomoti tarnybinį butą į Kupiškio ligoninę dirbti atvykstančiai naujai gydytojai.

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškio ligoninės vadovas Julius Panka sakė, kad į darbuotojų kolektyvą įsijungs vidaus ligų gydytoja iš Ukrainos.

„Ji yra ukrainietė, pasitraukusi iš savo šalies dėl karo veiksmų. Atvyksta su dviem mokyklinio amžiaus vaikais.
Tikriausiai gydytoja dirbs visu etatu keliuose skyriuose – priėmimo, slaugos, vidaus ligų.

Dabar labai laukiame, kada jai patvirtins licenciją, nors Lietuvos valstybė remia pabėgėlius ukrainiečius, deja, licencijos pritaikymas prie europinės yra atsakingas darbas, užtrunkantis iki keleto mėnesių.

Liepos pradžioje gydytoja yra padavusi dokumentus, kasdien viliamės, kad ji bus patvirtinta, nes be licencijos gydytoja negali verstis gydytojo praktika“, – teigė J. Panka.

Anot pašnekovo, daug Kupiškio ligoninės gydytojų yra garbingo amžiaus, tad jų poreikis aktualus.

„Nors pastaruoju metu jau ne vieną ilgus dešimtmečius dirbusį gydytoją tenka išlydėti į užtarnautą pensiją, bet paslaugas teikiame be sutrikimų. Kad ligoninė vykdytų pagrindines funkcijas ir teiktų sutartyje su Panevėžio teritorine ligonių kasa numatytas paslaugas, medicininio personalo pakanka, bet galėtume papildomai priimti medicinos gydytoją, kardiologą, neurologą, endokrinologą, traumatologą ortopedą, daugiau valandų pasiūlyti fizinės reabilitacijos gydytojui, tokiu būdu išplėstume teikiamų paslaugų spektrą ir kiekį. Labai intensyviai ieškome gydytojo reanimatologo, kad nors kiek sumažintume darbo krūvį dirbantiems specialistams.

Kolektyvas pasipildė keturiais jaunais gydytojais, ir nors dalis jų nuo rudens tęs studijas medicinos mokslo įstaigose, kad keltų savo kvalifikaciją, tačiau užmezgę ryšius su mumis, jų taip lengvai nenutraukia, jie pasirengę bent keletą dienų per mėnesį budėti mūsų įstaigoje.

Plačiau skaitykite rugsėjo 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O reabilitacijos skyriuje Lankiausi, mačiau kad moterys dirba didelių krūvių po vieną. Ir ten manau reikia priimti daugiau specialistų.

Rekomenduojami video