2024/04/19

 

SUBAČIUS DIDŽIUOJASI SAVO MIESTO ĮKŪRIMO SIMBOLIU

Iškilminga juostelės perkirpimo ceremonija. Jurgos Banionienės nuotrauka

Karštą trečiadienio pavakarę subatėnai rinkosi prie Subačiaus miesto geležinkelio stoties vandens tiekimo bokšto. Artėjant Geležinkelininkų dienai, visuomenei plačiau pristatytas Subačiaus miesto įkūrimo simbolis – išsaugotas autentiškas ir istoriškai svarbus statinys.

Jurga BANIONIENĖ
Praėjusiais metais rajono bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, idėjų konkursui teiktas subatėnų projektas „Subačiaus miesto įkūrimo simbolis“ sulaukė didžiausio visuomenės palaikymo.

Subatėnus, svečius sveikino Subačiaus bendruomenės pirmininkė Jurgita Naujokaitienė. „Džiaugiamės, galėdami pristatyti jums Kupiškio rajono savivaldybės bendruomenių iniciatyvų įgyvendintą projektą „Subačiaus miesto įkūrimo simbolis“. Šį projektą teikė mūsų bendruomenės valdybos narys Valdas Šateika, projektas pelnė gausiausią žmonių pritarimą, būtent todėl visi esame čia“, – kalbėjo J. Naujokaitienė.

V. Šateika džiaugėsi, kad yra toks idėjų konkursas ir kad buvo galima čia dalyvauti. „Aišku, daug reikėjo, kad mes jį laimėtume, dirbo visa bendruomenė, draugai. Bokštas yra kaip Subačiaus simbolis, norėjome jį turėti. Norėjome, kad tas simbolis nebūtų mums našta – nei bendruomenei, nei Savivaldybei, nei žmonėms, kad nereikėtų samdyti darbuotojo, kad čia įleidinėtų žmones.
Pradinė mintis buvo, kad būtų durys, atėjo žmogus, pažiūrėjo, kas ten yra, ir pan. O vienas iš pagrindinių dalykų, kad turėtume kur vėliavą iškelti. Atsirado ne tik durys, bet ir stogelis, bokšto viršuje, ant stogo, pastatyta saulės elektrinė, bokštas nenaudoja elektros iš tinklų, tik viską, ką saulė pagamina. Sutvarkėme aplinką, pastatėme suoliuką, informacinį stendą“, – per renginį sakė V. Šateika.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Visuomenei pristatytas Subačiaus miesto įkūrimo simbolis – geležinkelio
stoties vandens tiekimo bokštas.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kodėl meluojate, kad parašytas komentaras jau toks yra? Tai kodėl neparodote jometaro ? Manau, kad tai paprasčiausias būdas nepraleisti kitos nuomomės. o gal aš klystu?

  • gal kai kurie Anonimai painioja Subačiaus miestelį su Subačiaus geležinkelio gyvenviete? Subačiaus miestelis, kaip žinome, jau paminėtas istoriniuose šaltiniuose XVI a. Jis buvo vadinamas Kumpininkais. manoma, kad miestelio pavadinimas pakeistas dėl čia subatomis vykusių turgų., o gal kilo nuo Kumpinyko pavardės. Stories gyvenvietė, dar kartais vadinama naujuoju Subačiumi, išaugo vėliau prie nutiesto geležinkelio.

  • o aš maniau kad kalėjimas Subačiaus miestelyje..

Rekomenduojami video