2024/04/19

 

BRANDOS EGZAMINŲ REZULTATAI – ŠĮ KARTĄ BE ŠIMTUKŲ

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka.

Šalies abiturientai jau sužinojo brandos egzaminų rezultatus.
Kupiškio rajono savivaldybės gimnazijose (Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus ir Subačiaus gimnazijų) ir Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje ugdomi mokiniai 2022 metais laikė lietuvių kalbos ir literatūros, informacinių technologijų, fizikos, chemijos, matematikos, biologijos, istorijos, geografijos, užsienio kalbos (anglų), užsienio kalbos (rusų), t. y. dešimties mokomųjų dalykų, valstybinius brandos egzaminus.
Kaip sekėsi rajono abiturientams, pasiteiravome rajono Savivaldybėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus pateiktais duomenimis, aukštesniu už šalies vidurkį valstybinio brandos egzamino rezultatu abiturientams pavyko išlaikyti fizikos, užsienio kalbos (anglų), užsienio kalbos (rusų), istorijos ir geografijos egzaminus.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikė 77 kandidatai, neišlaikė 1 (1,3 proc.) kandidatas. Pakartotinės sesijos metu šis kandidatas gavo teigiamą įvertinimą ir egzaminą išlaikė. Šalyje lietuvių kalbos ir literatūros egzamino nepavyko įveikti 8 proc. kandidatų. Aukštesniuoju lygiu, t. y. 86–99 balais, egzaminą išlaikė 9,09 proc. Savivaldybės mokyklų kandidatų. 2021 m. šio egzamino nepavyko išlaikyti 7, t. y. 8,05 proc. kandidatų, lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rezultatų vidurkis Savivaldybėje šiemet yra gerokai aukštesnis negu pernai.

Plačiau skaitykite liepos 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video