2024/04/29

 

VIDURVASARIS MŪSŲ PAPLŪDIMIUOSE

Aukštupėnų paplūdimio naujovė – informacinė švieslentė. Autorės nuotrauka

Vasara masina žmones į gamtą, prie upių ir ežerų. Kaip šiemet tvarkomi Kupiškio paplūdimiai, ar budi jų prižiūrėtojai, kokių dar yra naujovių, ar lankytojai tose vietose elgiasi kultūringai? Tokius klausimus uždavėme atsakingiems Savivaldybės darbuotojams ir komunalininkams.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nuslūgus karščio bangai geras metas ramiai apsidairyti, kaip šiemet atrodo rajono gyventojų ir Kupiškio krašto svečių pamėgtos maudynių vietos, padaryti pirmas išvadas apie poilsiautojų įpročius.

Kupiškyje yra du oficialūs paplūdimiai. Taigi apie juos daugiausia ir sukosi kalba. Bet kupiškėnai nepamiršta ir Kalkyno. Pernai gavus finansavimą per bendruomenių idėjų projektą šis vandens telkinys valytas. Tvarkytos ir jo pakrantės.
UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Vingaudas Šarmaitis sakė, kad paplūdimių priežiūra organizuota taip pat, kaip ir kiekvienais metais. Tiek Kupiškio marių paplūdimyje Aukštupėnuose, tiek Pyragių (Indubo ežero) paplūdimyje budi po du UAB ,,Kupiškio komunalininkas“ prižiūrėtojus. Jie dirba pagal slenkantį darbų grafiką. Iš viso yra 6 budėtojai. Budėjimo laikas nuo 10 val. iki 20 val.

Plačiau skaitykite liepos 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video