2024/04/19

 

SKLYPO SAVININKAS ATSAKINGAS UŽ SAVO TERITORIJĄ

Renatos Malinauskienės nuotrauka

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kiekvienais metais iki liepos 1 dienos tikrina, kiek mieste yra nenaudojamų, apleistų, neprižiūrimų žemės sklypų.

Žemės valdų savininkai privalo tvarkyti ir prižiūrėti savo sklypus, kad neaugtų savaiminiai krūmai ir piktžolės, teritoriją nupjauti bent 2 kartus per sezoną, t. y. pirmą kartą iki liepos 1 dienos, antrą kartą iki rugsėjo 15 dienos. Taip pat genėti augančius želdinius, trukdančius kaimyninių sklypų savininkams, praeiviams, eismo dalyviams.

Jeigu sklypas priklauso keliems asmenims, prižiūrimos teritorijos tvarkymas priklauso visiems proporcingai pagal valdomą pastato ar sklypo dalį, o nesant paskirstymo, atsakomybė tenka visiems asmenims solidariai.

Savininkų, kurie nesusitvarkys, laukia administracinio poveikio priemonės – įspėjimas ar iki 140 eurų bauda, o už pakartotinį veiksmą – nuo 140 iki 600 eurų bauda.

Be to, gali būti taikomas nuo 1 iki 4 procentų išaugęs žemės arba žemės nuomos mokestis ir jų duomenys perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus inf.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O ką daryti prie daugiabučio namo, nepjauna žolės kaimynė ir ką su ja daryt. Tegu ir jai deda baudą.

Rekomenduojami video