2024/04/26

 

APLEISTA ŽEMĖ GARBĖS NEDARO

Renatos Malinauskienės nuotrauka

Ūkininkams kasmet vis sunkiau įsigyti arba išsinuomoti žemės. Regis, kad nedirbamos, apleistos žemės nebėra. Statistika taip pat byloja, kad pastaruoju metu Lietuvoje mažėja apleistų žemės sklypų.

Vis dėlto nauja Valstybės žemės fondo parengta informacija apie apleistus žemės ūkio naudmenų plotus registruotuose sklypuose, skelbiama Registrų centro sukurtoje ir tvarkomoje interaktyvioje atvirų duomenų platformoje REGIA, skelbia, kad apleistos žemės plotų dar yra beveik visose šalies savivaldybėse.

Kokia padėtis Kupiškio rajone?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškio rajono savivaldybėje šiuo metu yra apie 350 žemės sklypų su apleistais žemės ūkio naudmenų plotais. Bendrai šie žemės sklypai užima 2,9 tūkst. ha plotą, tačiau apleistos žemės plotas juose sudaro 180 hektarų. Palyginti su praėjusiais metais, apleistų žemės sklypų sumažėjo 5 proc., o žemės sklypuose apleistos žemės plotas sumažėjo 9 procentais. Tokią informaciją pateikė Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus.

Nacionalinės žemės tarnybos Kupiškio skyriaus vadovė Aušra Uldukienė sakė, kad šio skyriaus specialistai, be kitų darbų, atlieka ir valstybinę žemės naudojimo kontrolę, tikrina, ar privatūs, nuomojami iš valstybės ar kitais pagrindais naudojami žemės sklypai yra naudojami pagal nustatytą paskirtį, neapleisti.

Plačiau skaitykite birželio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video