2024/04/26

 

KULTŪROS DARBUOTOJŲ KOVA DĖL ATLYGINIMŲ

Kupiškio rajono kultūros darbuotojai negali pasidžiaugti dideliais atlyginimais. Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Kupiškio kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkės sujudo dėl atlyginimų. Teigiama, kad šias pareigas einančių darbuotojų algos vienos mažiausių šalyje.
O kol kultūros žmonės bando kovoti už oresnį atlyginimą, įstaigos vadovybė ir Kupiškio rajono savivaldybės atstovai atsakomybę dėl šio klausimo kaip karštą bulvę mėto nuo savęs.

Jurga BANIONIENĖ

Noriūnų padalinio kultūrinės veiklos vadybininkė Alida Kacinauskienė patvirtino, kad Kupiškio kultūros centro padalinių kultūrinės veiklos vadybininkės iškėlė šį klausimą.

„Mes, kultūrinės veiklos vadybininkės, esame prilyginamos paprastoms specialistėms, nors esame padalinių vadovės, kaip anksčiau kaimų kultūros namų direktoriai. Mums tenka didelė atsakomybė – materialinė, dokumentų tvarkymas ir visa kita“, – kalbėjo pašnekovė.
A. Kacinauskienė domėjosi, kiek uždirba kiti tokias pat pareigas einantys kolegos šalyje. „Lyginau su kitais savo grupės draugais, kurie eina lygiavertes padalinių vadovų pareigas, mano atlyginimas yra mažiausias“, – tikino A. Kacinauskienė.

Plačiau skaitykite birželio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video